Adu-ti Mereu Aminte De Cerul Albastru!

 

Dupa ce am testat meditatia cu ajutorul diferitelor clipuri de pe Youtube, de vreo saptamana am inceput sa folosesc Headspace, o aplicatie cu cateva milioane de utilizatori (chiar daca avand in vedere ca eu o folosesc pe laptop nu cred ca aplicatie este cel mai potrivit cuvant).

Desi este o aplicatie cu plata, Headspace te lasa totusi sa le incerci serviciul gratuit timp de 10 zile. Si sincer sa fiu, imi place atat  mult incat ma gandesc ca dupa cele 10 zile sa platesc si sa merg mai departe. Chiar daca as putea sa folosesc clipuri  gratuite de pe youtube.

Un lucru care mi-a placut in mod deosebit la ei, in afara faptului ca fac ca meditatia sa fie floare la ureche, sunt micile filmulete pe care ti le arata uneori chiar inainte sa incepi sa meditezi si pe care am descoperit ca le gasesti si pe Youtube. Gasesc aceste filmulete simple, dar inspirationale!

Iata mai jos un exemplu care mi-a placut in mod deosebit deoarece mi-a remintit foarte bine ca orice s-ar intampla, eu sunt cel care decid cum o sa ma simt. Tot ce trebuie sa fac este sa imi reamintesc ca cerul acela albastru este mereu acolo si tot ce trebuie sa fac ca sa il vad este sa ma ridic deasupra norilor. Plus 10 minute de meditatie dimineata, bineinteles. 🙂

 

Si daca vrei sa afli mai multe despre meditatie urmareste si discursul Ted al cofondatorului Headspace.

 

Sper sa-ti fie de folos si sa te bucuri de beneficiile meditatiei deoarce cred cu tarie ca meditatia si somnul sunt cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru creierul tau (si nu doar pentru el).

Ti-a placut ce ai citit?

In fiecare vineri seara trimit un email cu toate articolele de tipul asta pe care le-am scris in saptamana respectiva, asa ca daca nu ai timp sa verifici blogul (sau paginile de Facebook) in fiecare zi si nu esti deja abonat/a la vreunul din newsletterele mele, o poti face aici. Daca abnarea reuseste pagina se va reincarca automat. 🙂

privacy Nu vei primi niciodata spam

Cu drag,

Paul Melinte

P.S. Avand in vedere tipul de meditatie pe care el gasesti pe Headspace, cred ca daca ai aplicatia instalata pe telefon o poti face si in metrou sau alte mijloace de transport in comun. Numai la volan sa nu incerci asa ceva, nu de alta dar vei avea ochii inchisi timp de vreo  8 - 9 minute. 🙂

P.P.S. Si in caz ca nu esti convins de beneficiile meditatie, iata si un articol (in romana) bine documentat si care arata cateva din beneficiile meditatiei.

Adu-ti Mereu Aminte De Cerul Albastru! by

Discussion

  1. Fab
    • Paul Laurentiu Melinte

Sunt curios: ai ceva de spus? :)