Cum Ajungi “Cel Mai Tare Din Parcare” (Indiferent De Domeniu)?

cum sa devii cel mai bun

cum sa devii cel mai bun

De trei saptamani incoace scriu in fiecare zi (fara exceptii) cel putin un articol (am scris si pentru mastermind).

Unele dintre ele prind binisor, altele nu prind deloc. Unele imi plac destul de mult, de altele insa nu sunt foarte multumit. Dar continui sa fac chestia asta si probabil ca nu o sa ma opresc prea curand.

Si stii de ce?

Pentru ca incercand sa inteleg cum au ajuns marii performeri asa de mari, am gasit un lucru pe care toti il au in comun: indiferent daca au avut chef sau nu, daca au avut inspiratie sau nu, daca a plouat sau a fost vreme frumoasa, ei si-au facut treaba in fiecare zi.

Unii dintre ei urmand ritualuri extrem de precise.

Pictorii au pictat, scriitorii au scris, muzicieni au facut muzica, oamenii de stiinta au studiat, oamenii de afaceri au creat sisteme si tot asa mai departe.

In cele mai multe cazuri, in special in prima parte a vietii lor, toti acesti mari performeri au creat o multime de “opere” mediocre.

Dar, din cand in cand, au creat si capodopere.

Din pacate insa, de cele mai multe ori operele mediocre s-au pierdut, distruse uneori chiar de autorii lor. Iar atunci cand nu au fost distruse, nimeni nu a avut niciun motiv sa vorbeasca despre ele.

Si e pacat ca s-a intamplat asta!

Caci operele mediocre si capodoperele sunt la fel de frumoase. Doar sunt cele doua fete ale unei singure monede.

Aceasta moneda este obiceiul de a face zi dupa zi acel lucru care iti place si la care doresti sa atingi perfectiunea. Obiceiul de a face asta indiferent de ce se intampla in acea zi.

Iar marii performeri inteleg ca perfectiunea nu ar fi posibila daca nu ar exista imperfectiunea.

Asa ca, indiferent de ce iti doresti sa faci, pune mana si fa-l. Zi dupa zi. Chiar si in weekend si chiar daca il faci doar pentru cateva minute.

Transpira daca este nevoie, stai si “uita-te la panza goala” daca nu ai nicio idee, sau scrie cuvinte la intamplare pana “penita” ta va incepe sa creeze ceva coerent. Dar nu te lasa batut.

Si nu te lasa dat inapoi de nestiinta sau de imperfectiunea ta, caci daca vei persevera si daca vei continua sa lucrezi zi dupa zi, intr-o zi tu  vei fi acel tip sau tipa de care nimeni nu a auzit si care la un moment dat a devenit “un succes peste noapte”.

Cel putin eu asta iti doresc!

Cu drag,

Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

19 Comments

  1. Sună interesant, Paul. Perseverența este un aspect substanțial în dezvoltarea personală. Eu am anumite lucruri pe care doresc să le fac zilnic. Le notez în agendă și le desenez câte o căsuță în față iar după ce le îndeplinesc, bifez căsuța. 🙂

    1. Intradevar, Florin. E posibil chiar sa fie cel mai important aspect. Bineinteles cu conditia sa nu perseverezi in directia gresita (asta inseamna sa stii cand sa pivotezi).

  2. Îmi doresc și eu să fiu perseverentă, să fac zilnic exerciții fizice sau să citesc un anumit număr de pagini dar din păcate sunt zile când fie din cauze interne (neurotransmițătorii!) fie mă copleșesc emoțiile negative (frică și anxietate, apatie și tristețe etc) care mă seacă de energie și îmi erodează cumplit puterea voinței pur si simplu mă simt epuizată ,fără nici un strop de energie sau putere de concentrare a atenției.

    1. Daiana, nu stiu daca sfaturi cauti, dar pentru ca stiu ca iti place sa citesti iti recomand sa citesti cartea “Coaching pentru performanata”. Te va ajuta sa te intelegi mai bine si in acelasi timp sa-ti manageriezi mai bine aceste emotii. Bineintele ca sunt si alte solutii, dar asta mi se pare cea maila indemana.

    2. Daiana, am sa-mi permit sa-mi spun și eu părerea. Cred ca îți stabilesti obiective multe deodată. Începe cu bucatele mici. De ex sa citești 10 minute dimineața sau seara. Are și Paul aici un articol despre cum să “mănânci” un elefant, dacă dai search o sa îl găsești. Încearcă sa iti găsești mai multe metode de motivare. 🙂

  3. Felicitari Paul! Frumos articol.
    Felicitari si pentru ca postezi in fiecare zi .. asta incerc si eu dar raman fara idei … si asa am ales sa postez acum articolele haotice .. cel putin pana imi fac peste 20-25 de articole ca sa aiba ce citi cei ce vin pe site ..

    1. Multumesc, Marian! Si mie mi se inampla uneori sa raman fara idei si tocmai de aceea o sa incerc sa imi stabilesc un calendar editorial.

    2. Eu nu as zice ca ramai fără idei asa ușor mai ales dacă citești în fiecare zi și te inspiri. Întotdeauna o sa îți aduci aminte de ceva ce ai citit mai demult și ti-a placut și o sa îți fie ușor mai ales dacă îți subliniezi și evidențiezi texte din cărți. :d cred ca o problema mai mare ar fi timpul necesar sa faci toate astea.

      1. Eu unul atunci cand zic ca raman fara idei ma refer la idei pe care le consider demne de transimis si care sa ma inspire sa scriu despre ele.

  4. E foarte greu sa lucrezi constant si cat mai bine, dar IN TIMP rezultatele se vad. Nu poti face prea multe chestii la inceput, dar, in timp, incepe sa mearga treaba

  5. foarte tare articolul. cei care au facut sport sau au lucrat intr-un domeniu care nu lasa loc de ”pauza”,stiu despre ce este vorba. oricum ,materialul asta pe mine ma incurajeaza..si nu cred ca sant singurul :)) ! deci ….la treaba *****

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *