5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine?

În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc:

✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?”

✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?” 

✔️ „Trebuie să aleg o nișă pentru a începe să scriu?”

Deci, ce este o nișă? 

O nișă este un segment al pieței compus din produse și servicii care se adresează unui public unic și specific.

De aceea, fiecare afacere trebuie să servească o nișă clar definită și asta pentru că este puțin probabil ca un singur produs sau serviciu să poată ajuta toți oamenii, tot timpul.

Oamenii doresc soluții specializate la problemele lor specifice …

Deci, în calitate de copywriter, vei putea să-ți vinzi serviciile mai ușor și să ceri mai mult, dacă te adresezi unei singure nișe și vii cu o ofertă clar definită. Cu cât ești mai specific în ceea ce poți livra, cu atât vei fi mai căutat și mai bine plătit.

Iar nișe… sunt suficiente din care ai putea alege.

Poate dorești să scrii o reclamă în nișa de divertisment sau în cea pentru educație.  Nișa de dezvoltare personală sau nișa de frumusețe.  Imobiliare, finanțe, parenting, animale de companie, afaceri, marketing pe internet, fitness, sănătate, tehnologie, relații, modă … și lista poate continua.

Însă, nu există nicio modalitate prin care un copywriter poate scrie o reclamă la fel de convingătoare în toate aceste nișe – nu este posibil.  Orice copywriter care spune că poate, minte. 

Asta îmi aduce aminte de o poveste spusă de Russell Brunson (un geniu al marketingului modern) la un seminar. Pe vremea când era el la început și nu prea știa atât de multe, s-a dus la unul dintre cei mai scumpi copywriteri pentru a-i scrie o pagină de vânzări. 

Dar, nișa nu era una în care acel copywriter obișnuia să scrie și chiar dacă i-a explicat asta, Russell a insistat gândindu-se – ,,hei, el este cel mai bun! Deci orice ar scrie, trebuie să convertească.”

Ei bine, nu a făcut-o.  Nu pentru că persoana respectivă nu era un bun copywriter, ci pentru că publicul țintă era unul cu care pur și simplu nu era familiarizat.

Așa că de fiecare dată când primesc întrebarea „care este cea mai profitabilă nișă?” , răspunsul meu este. ,,habar n-am. În ce nișă/domeniu te pricepi cel mai bine?”

Însă înainte să te sperii și să spui ,,Paul, dar nu știu în ce nișă vreau să scriu!  ar trebui să te gândești la Am nevoie de o nișă pentru a începe să scriu? ”

 Răspunsul este nu.

Și asta pentru că găsirea nișei necesită timp. Începi să scrii și să vezi ce îți place și în ce domenii scrii mai natural.

Și acum, iată cei 5 pași simpli pentru a-ți identifica nișa potrivită în care să te specializezi și să devii un copywriter bine plătit:

Pasul 1: Vezi ce te pasionează, ce te interesează sau în ce domenii ești competent!

Indiferent dacă ai mai cochetat cu copywriting-ul până acum sau nu, un pas cheie pentru a-ți identifica nișa este să reflectezi asupra experiențelor, abilităților și intereselor tale.  Indiferent dacă sunt sau nu legate de copywriting și marketing.

S-ar putea să-ți placă să faci cercetări, să organizezi un eveniment, să practici un sport pe care îl iubești foarte mult, să repari mașini și multe altele. Evaluarea competențelor te poate ajuta să îți dai seama în ce situații ai o pricepere naturală și în ce domenii te simți încrezător să scrii.

Întreabă-te permanent până găsești răspunsul: La ce îți cer prietenii tăi sfaturi?  Care sunt unele dintre mărcile pe care le admiri cu adevărat?  Care sunt interesele tale personale?  Despre ce îți face plăcere să vorbești?

Pasul 2: Caută sub-nișele!

După ce ai o listă aproximativă de pasiuni, interese și competențe – gândește-te la 2 sub-nișe de care ai putea fi interesat.

De exemplu, să spunem că te interesează fitness-ul și parentingul.

Două sub-nișe posibile ar fi: programe de nutriție pentru copii sau alimente care ajută la consolidarea memoriei.

Dacă te simți puțin blocat, nu îți face griji – unora le poate lua și câteva zile pentru a afla cu adevărat care sunt sub-nișele. Deci, ia-ți timp să te gândești și amintește-ți că poți evolua și pivota în orice moment!

Pasul 3: Fă o cercetare de piață!

Acum că ai găsit sub-nișele, este timpul să faci niște cercetări. Cât de mare este piața?  Ce produse vând alți oameni în această nișă?  Cine sunt jucătorii de top?

Coboară cât de adânc poți și vezi ce exemple de reclame poți găsi în fiecare nișă sau sub-nișă. Acesta este un moment bun pentru a identifica site-urile cu care crezi că e posibil să închei o colaborare!  După ce ai făcut câteva cercetări preliminare, treci la pasul 4 …

 Pasul 4: Selectează produsele și brandurile!

Acesta este momentul în care vei deveni mai granular, mergând de la nișă la produsele sau serviciile reale pentru care ai putea scrie. În timpul cercetării tale, vei da peste o varietate de produse și branduri diferite. Deci, începe să faci o listă.

De exemplu, dacă nișa ta este Fitness, s-ar putea să găsești echipamente pentru antrenament de acasă, programe personalizate de nutriție, programe pentru slăbit/pus masă musculară, suplimente alimentare, cursuri de formare ca antrenor personal/ nutriționist.

Dacă îți este greu să găsești produse, atunci probabil că nișa este prea specifică și poate vei dori să te extinzi puțin. În cele din urmă, trecem la pasul 5 …

 Pasul 5: Scrie!

Acum că ai lista de produse și mărci, este timpul să începi să scrii!  Alegeți un produs sau o marcă care te entuziasmează și începe să-ți faci un portofoliu! Sau dacă ești mai curajos, scrie-le direct acelor branduri, spunându-le exact cum poți să-i ajuți.

Acum că știi ce ar trebui făcut ca să devii un copywriter bine plătit, apare întrebarea: 

,,Cum aș putea să învăț copywriting?”

Probabil că cea mai bună alegere pentru tine, dacă vrei să faci carieră în acest domeniu e Picasso Copywriting.

Și nu spun asta pentru că e cursul creat de mine, ci spun pentru că am avut peste 1100+ cursanți până acum și pentru că este probabil e cel mai bine vândut curs de copywriting din România.

Pot spune o groază de lucruri despre curs, căci s-au schimbat multe de când l-am lansat prima oară: lecțiile sunt mult mai complexe, ai parte de feedback personalizat, concursuri cu premii, webinarii live periodice și multe altele.

Dar sunt conștient că e aproape imposibil să spun aici tot ce găsești în curs, cui se adresează, ce concursuri sunt și ce poți câștiga. Și asta pentru că…

Pe unii îi interesează ce lecții se predau, alții sunt interesați de beneficii, alții de bonusuri, unii de posibilitatea de câștig… căci până la urmă suntem diferiți.

Așa că, dacă ți-am stârnit interesul pentru copywriting și te gândești și tu să începi o carieră în domeniu, acum că știi primii pași pe care să-i faci, te invit pe linkul de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre curs: https://paulmelinte.com/picasso-copywriting-freelance/ 

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

  • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
  • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
  • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
  • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
  • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

4 Motive Pentru Care Copywriting-ul Este Cea Mai Bună Carieră Din Lume

Te-ai întrebat vreodată: care este cea mai profitabilă carieră pe care o poți avea în 2021? 🤔 Probabil că în minte îți vin job-uri clasice precum programator, medic sau avocat.  Și într-un fel să știi că ai dreptate. În toate carierele enumerate mai sus poți câștiga lejer peste 1000 de euro pe lună. Dar pentru asta trebuie să înveți foarte mult, ai nevoie de răbdare

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.