6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale. 

Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe!

Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care vând același produs la un buget similar ar putea avea două rezultate complet diferite.  

De aceea, în acest articol, vom explora unele dintre cele mai bune metode prin care să scrii reclame persuasive, dar și cum să le implementezi cu succes atunci când scrii următoarea reclamă.

Însă până atunci…

Cum ne dăm seama dacă o reclamă este persuasivă sau nu?

Orice reclamă convingătoare ar trebui să aibă un singur scop: să-i determine pe clienți să facă ceva, chiar dacă uneori va fi nevoie de mai multă putere de convingere și de expunere repetată pentru a atrage un client.

Un lucru foarte important de știut este faptul că implementarea cu succes nu se va întâmpla instantaneu, ci va fi nevoie de o strategie continuă, modificări și o înțelegere a psihologiei umane.

Însă, 4 elemente sunt comune în ceea ce privește reclamele persuasive. Și anume: 

1. O poveste

Orice reclamă persuasivă ar trebui să spună o poveste despre modul în care produsul tău este „eroul” care îl salvează pe client de problemele sale.

La urma urmei, oamenii au tendința de a se conecta cu poveștile și își amintesc adesea de ele mult timp după ce au văzut o reclamă.  De fapt, cercetările arată că oamenii sunt de 20 de ori mai predispuși să-și amintească povești decât diverse studii.

De aceea, dacă spui pur și simplu „Cumpără acest produs pentru că este cel mai bun!”  este puțin probabil ca reclama să rămână în mintea clienților tăi.

2. Un mesaj ,,personalizat”

Pentru ca o reclamă să aibă succes, trebuie să știi cu ce rezonează publicul tău țintă și să îi vorbești într-un mod autentic și personal.

De exemplu, atunci când reclama are o „ofertă” pe care nu o poți refuza, aceasta folosește FOMO (frica de a nu pierde) pentru a-i face pe clienți să acționeze mai rapid. 

Reclamele persuasive sunt creative și memorabile, deoarece se conectează cu adevărat cu publicul lor.

3. CTA (Apelul la acțiune)

Asigură-te tot timpul că reclama ta include un apel la o acțiune clară, pe care cititorul o poate face.  Aceasta ar putea fi să se aboneze la newsletter, să te urmărească pe o rețea de socializare sau, dacă crezi că este momentul potrivit, să cumpere un produs de la tine.

Așa că asigură-te că apelul la acțiune este acolo! Este un instrument excelent în arsenalul oricărui marketer, așa că nu uita să-l faci o parte din poveste, cu cât potențialul client se simte mai puțin „forțat”, cu atât mai bine.

4. Imagini și videoclipuri care atrag atenția

Orice reclamă convingătoare ar trebui să aibă imagini captivante, care te opresc din scroll. Dacă oamenii nu se opresc la reclama ta, celelalte elemente devin inutile, așa că investește mult mai mult timp în imagini.

Acum, că știi de ce ai nevoie pentru a crea o reclamă persuasivă cu succes, este timpul să pui la punct metodele prin care să scrii astfel de reclame.

 1. Începe cu un cârlig îndrăzneț! (Dacă nu știi ce înseamnă un cârlig, verifică articolul acesta)

Pe scurt, începe prin a face ceva surprinzător pentru a-l determina pe cititor/spectator să acorde atenție la ceea ce ai de spus în continuare și nu uita să folosești cuvinte, culori și imagini puternice care atrag atenția publicului.

Iată un exemplu de videoclip viral realizat de Prince Ea, care atrage atenția asupra sistemului de educație neperformant. La scurt timp de la începutul videoclipului, auzim citatul arhicunoscut al lui Albert Einstein, iar pe fundal vedem pe rând un acvariu cu un pește, apoi îl vedem pe Prince Ea, apoi un copac în spatele lui, iar totul se întâmplă într-o sală de judecată. Dacă nici asta nu îți atrage atenția, atunci ce!

 2. Folosește texte care inspiră și motivează

Un text inspirațional este esențial pentru a convinge cititorul să facă o acțiune sugerată, așa că încearcă să te joci cu diverse povești și idei. Însă, nu le folosi în exces și nu îți complica fără sens limbajul, deoarece va suna forțat, iar asta va îndepărta și mai tare oamenii. Iată câteva fotografii ale campaniei Dream Crazier de la Nike, care conțin imagini motivaționale și un text care îi îndeamnă pe cititori să ajungă la stele.

 3. Înțelege pe deplin ce își doresc clienții tăi

Chiar dacă există o varietate de tehnici persuasive care pot funcționa pentru reclamele tale, acestea vor deveni aproape inutile, dacă nu te concentrezi asupra lucrurilor ce rezonează cel mai mult cu publicul tău țintă și nu creezi o conexiune cu acesta.

De exemplu, dacă clienții tăi caută o gustare rapidă care să le potolească foamea, conținutul reclamei se poate concentra asupra modului în care produsul tău satisface acea nevoie.

Un alt exemplu de reclamă ar fi cea creată de Pepsi pentru evenimentul național de Super Bowl. La câteva momente de la începutul reclamei, îl vedem pe celebrul actor Steve Carrell făcând o intrare explozivă. Pare furios la început, dar devine rapid amabil, oferindu-ne o întorsătură comică și creând o conexiune.

 4. Folosește vedete sau influenceri care să-ți recomande produsul

Această tactică este adesea denumită dovadă socială și merge pe ideea că oamenii sunt mai predispuși să susțină un produs sau o marcă, dacă sunt deja implicați alți oameni în care au încredere.

Indiferent dacă folosești influenceri sau testimoniale de la alte persoane, precum clienții și angajații, aceasta poate fi o tehnică eficientă de utilizat atunci când creezi reclame convingătoare pentru afacerea ta.

Iată un exemplu de astfel de reclamă ce îl are în prim plan pe faimosul baschetbalist Steph Curry și brandul Infiniti. Deși inițial nu vezi nicio legătură între cei doi, Infiniti a găsit o modalitate excelentă prin care să combine abilitățile de baschetbalist ale lui Steph Curry cu produsele lor.

 5. Încorporează subiecte în tendință

Ideea de aici este ca reclamele tale să abordeze ceva ce se întâmplă în lumea largă… atingând un subiect ce se află în tendințe, reclamele vor fi probabil mai convingătoare.

Conflictul din Afganistan, Valul 4 de Covid, începerea școlii sau… până când se va publica acest articol, poate în tendințe va fi gafa unui politician sau un alt incident ca cel de luna trecută cu elicopterul aterizat în centrul Bucureștiului.

Dacă nu ești sigur despre ce vorbesc oamenii, există o modalitate de a afla. Deschide televizorul și uită-te la subiectele care se repetă pe mai multe posturi de televiziune, iar apoi intră pe Facebook sau pe o altă rețea de socializare și vezi dacă oamenii vorbesc despre asta.  

 6. Apelează la emoțiile oamenilor

Atunci când creezi o reclamă, gândește-te ce emoții poți stârni pentru a-i convinge pe clienți că brandul tău este unul de încredere și că produsul tău merită să fie cumpărat.

Iată o reclamă extraordinară creată de Google pentru Super Bowl 2020, care folosește conversațiile unui bătrân cu Alzheimer cu asistentul inteligent Google. Această reclamă nu îi convinge pe clienți să cumpere un produs.  În schimb, îi convinge pe oameni că Google este un brand de încredere.

Atenție: s-ar putea să plângi.

Acum că ai înțeles ce înseamnă o reclamă persuasivă, cât și cele 6 metode prin care să scrii reclame mai persuasive e momentul să treci la partea cea mai importantă: Scrie!

Dar stai…ce faci dacă nu știi exact cum să scrii reclame? Ce să spui ca să atragi atenția, să trezești interesul pentru produsul sau serviciul tău, să creezi dorință pentru acesta din partea clienților și să închizi vânzarea?

Simplu! Înveți copywriting! Și faci reclame ca la carte! Adică scrise coerent și persuasiv!

Cum înveți să faci astfel de reclame?

Probabil că cea mai bună alegere pentru tine este Picasso Copywriting.

Și spun asta pentru că am avut peste 1150+ cursanți până acum, iar feedback-ul primit a fost minunat.

⭐⭐⭐⭐⭐ Cosmin Andrei: ,,Nu regret nicio secundă alegerea făcută! Am aplicat ce am învățat chiar pe serviciul meu, pe care doresc să îl promovez, și am obținut 3 noi clienți, chiar înainte să se termine cele 6 săptămâni.”

⭐⭐⭐⭐⭐ Ioana Claudia Pleșoiu: ,,Picasso Copywriting reunește informații de calitate, ghidajul mentorilor și sentimentul de apartenență la un grup cu aceleași valori și motivații, iar progresul… l-am simțit din prima zi. Pentru mine au fost ingredientele potrivite, la timpul potrivit.”

⭐⭐⭐⭐⭐ Lenuța Foșlea: ,,Nu regret nicio clipă, iar banii investiți au fost cei mai bine cheltuiți din viața mea! Acum am vânzări și am scăpat de veșnica întrebare: Eu de ce nu vând? ”

De la lecții video și text complexe, feedback personalizat, concursuri cu premii, webinarii live periodice și multe altele….

Picasso Copywriting te ajută să înțelegi psihologia din spatele vânzărilor și a marketingului, astfel încât să vinzi mai mult și mai profitabil.

Dacă vrei să vinzi în mod predictibil ca antreprenor sau să faci o carieră profitabilă în domeniu, dă click pe linkul de mai jos și hai în curs: https://paulmelinte.com/picasso-copywriting/

Distribuie articolul:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

  • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
  • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
  • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
  • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
  • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum găsești ideea de 1 milion $ (pasul #1)

Vrei să faci o afacere și nu știi cu ce sau de unde să începi? Înscrie-te la webinarul pe care îl țin miercuri, după Paște, și o să-ți spun pas cu pas ce ai de făcut. Dar până atunci vreau să-ți dau ce ți-am promis în titlul acestui articol, adică cel mai simplu mod pentru a găsi ideea care îți va băga în buzunar 1

Și acum… ce facem?!

În urmă cu doi ani, când a început pandemia, eram la Roma în vacanță și mi se părea că totul este atât de îndepărtat și trecător, încât nu merită să mă îngrijorez prea tare.  Evident că am greșit grav. M-am repliat/adaptat și până la urmă totul a fost bine.  Dar, uitându-mă în urmă, îmi dau seama că, dacă aș fi fost un pic mai matur,

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care