Dupa ce am facut topul celor mai bune carti de dezvoltare personala ( la care poti sa contribui si tu ), astazi vom vedea care sunt cele mai bune carti de educatie fiananciara.

Daca linkul catre o carte nu functioneaza, da click pe coperta ei!

 

Topul cartilor de educatie financiara:

cele mai bune carti de educatie financiara

 

1. Cadranul Banilor – Robert T. Kiyosaki

cadranul banilor

2. Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki

tata bogat - tata sarac

Aceste doua carti le consider obligatorii pentru orice persoana, indiferent ca este interesata sau nu de domeniul educatiei financiare.

Pentru cei care vor ceva mai mult, recomand toate cartile scrise de Kiyosaki.

3. Conducta de milioane – Burke Hedges

conducta-de-milioane

4.  Fii propriul tau sef! – Burke Hedges

fii propriul tau sef

5. Cel mai bogat om din Babilon –  George S. Clason

cel-mai-bogat-om-din-babilon-secretele-eterne-ale-succesului

6.

harv eker

7. Da lovitura! De ce acum e momentul sa faci bani din pasiunea ta

da-lovitura-de-ce-acum-e-momentul-sa-faci-bani-din-pasiunea-ta

8. Cum sa faci avere – Donald Trump

cum-sa-faci-avere-primele-90-de-zile-pe-drumul-spre-prosperitate

9.  Warren Buffett. Despre afaceri. Principii ale inteleptului din Omaha – Richard J. Connors

warren-buffett-despre-afaceri-principii-ale-inteleptului-din-omaha

10. Felicitari! Sunteti milionar! – Brian Gotta

felicitari-sunteti-milionar

11. Saptamana de lucru de 4 ore – Timothy Ferriss

Saptamana-de-lucru-de-4-ore-Timothy-Ferriss-201x300

11. De la idee la bani – Napoleon Hill

de-la-idee-la-bani

12. Stiinta de a deveni bogat – Wallace D  Wattles

stiinta de a deveni bogat

13. Startup de 100$ – Chris Guillebeau

startup de 100$

Topul este  subiectiv ( bineinteles ) si  de aceea te rog sa lasi un comentariu mai jos si  sa-mi spui care sunt din punctul tau de vedere cele mai bune carti de educatie financiara.  Indiferent daca sunt sau nu in aceasta lista. 🙂

 

Cu drag,

Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

22 Comments

  1. Personal nu cred deloc in acest tip de carti.

    Pana la varsta de 24 de ani, varsta care o consider inca destul de frageda pentru majoritatea in anumite privinte, inca eram dezorientat din cauza studiilor, muncii si altor factori prin care sincer nu reuseam sa cresc financiar peste limita pe care o consider decenta pentru mine.

    In decursul urmatorilor peste 6 ani, am ales sa lucrez pe cont propriu si sa fac ceea ce imi place cu adevarat si criteriul cel mai important in alegere a fost sa invat si sa exersez la extrem in domeniu.

    In timp, alegerea mea s-a vazut a aduce roadele dorite in anii precedenti.

    Nu o carte de cum sa invarti banii te va face sa castigi mai mult. Ci perseverenta in a fi foarte bun in ceea ce-ti place si sa practici ce iti place.

    Personal aceasta m-a adus la echilibrul dorit.

    Cu toate acestea, in acesti ani, prieteni apropiati care mi-a cerut sfatul cum sa reuseasca si ei, pur si simplu i-am vazut esuand dintr-un singur motiv: nu au avut deloc dorinta reala de a invata si exersa continuu ca si mine.

    La mine ultimii 6 ani decurg continuu in 6 zile pe saptamana de lucru de 7-8 ore si invatat 5-6 ore. Practic mi-am sacrificat multe lucruri, dar nu o simt, pentru ca lucrez ceea ce imi place cu adevarat, si cand lucrezi cu ceea ce esti pasionat, aceasta nu mai este munca.

  2. Madalin, cartile nu-s o religie ca sa crezi in ele.
    Inteleg ca secretul succesului tau este munca perseverenta si dorinta de a invata.
    Cartile sunt o sursa buna de unde poti invata.
    Vad ca esti developer.
    Presupun ca pe langa ce ai invatat din experienta, ai invatat si de la alti developeri.
    Asa este in orice domeniu, fie ca vorbim de programare sau de gradinarit.
    Nu vad de ce domeniul financiar ar fi diferit.
    Din punctul meu de vedere meriti felicitari pentru pasiune, perseverenta si dorinta de a invata.

  3. Paul,daca nu ai bani la ce te pot ajuta cartile astea?In afara de faptul ca,pe moment, ai impresia ca esti destul de puternic de a intreprinde ceva si pe urma constati ca nu ai baza de la care sa pornesti.

  4. Mioara, desi au o si o componenta motivationala, cartile astea nu sunt doar atat. Ele sunt niste manuale care te invata cum sa faci bani. Daca nu ai bani, nu te poti astepta sa pice din cer doar pentru ca ai citit o carte. Citeste-le si o sa vezi despre ce vorbesc! 🙂

  5. Dr. Wargha Enayati – fondatorul rețelei private de sănătate REGINA MARIA, medic specialist în cardiologie, spunea așa despre bani: ”Banii făcuți în minte, trebuie să-i treci prin inimă ca să-ți ajungă în buzunare.” (despre dr. Wargha Enayat, mai multe detalii ai aici: http://bucuresti2013.businessdays.ro/speaker/wargha-enayati/ ). Cărțile de mai sus deschid minții o ușă. Apoi, dacă vei persevera și vei scrie anumite citate care te impresionează, scrisul – în timp! – îți va limpezi gândirea, iar mintea îți va oferi cele mai bune planuri prin care să-ți poți pune în practică ideile. Prin acțiune imediată și chiar cu resursele limitate pe care le ai la momentul începutului, ideile din minte pot fi transformate, cu perseverență, într-o frumoasă realitate… realitatea TA, dorința TA arzătoare! Apoi urmează și succesul și – evident! – banii.

  6. Acestea nu sunt carti de educatie financiara. Sunt in mare parte povesti si istorisiri a ceea ce au facut altii.

    Conducta de milioane e o poveste si cam atat. Cel mai bogat om din Babilon la fel. Secretele mintii de milionar are cateva principii ok dar puse intr-o forma mult prea frumoasa ca sa fie adevarata. Acestea sunt mai mult lecturi motivationale care sa te tina pe loc si sa visezi ce frumos e sa fii bogat. Mai bine citesti fictiune.

    Iar autorul “Secretele mintii de milionar” invata pe altii cum sa faca milioane dar el a facut primul milioan invatandu-i pe atii cum sa faca milioane. In alte cuvinte, pana a ajuns la acel nivel si-a mintit clientii.

    “Da lovitura” si “De la idee la bani” nu le-am citit inca dar am auzit de bine despre ele.

    Eu as recomanda urmatoarele trei:

    1. Tata bogat, tata sarac – are principii extraordinare, pe care le-am inteles abia dupa ce am inceput sa inteleg cum functioneaza economia. Cred ca asta este intradevar o carte de educatie financiara.

    2. Saptamana de lucru de 4 ore – nu este o carte de educatie financiara dar e una foarte buna, te pune la lucru Tim si dovedeste ca e mai usor sa fac o afacere fiind noncomformist 🙂

    3. 100$ Startup – o colectie excelenta de afaceri reusite cu bani putini si aranjate pe toate etapele dezvoltarii unei afaceri. Nici aici nu e vorba de educatie financiara dar asta e chiar un must-read!

  7. Gabi, sunt de acord ca multe dintre ele nu sunt carti dedicate strict acestui domeniu, dar asta nu inseamna ca nu poti invata din ele. Eu unul nu am gasit altele mai bune ( recomandarile tale erau deja in lista, iar daca mai altele le astept cu drag ).
    Cat despre Harv Eker, te rog citeste povestea asta: http://ro.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Mourinho.
    Din punctul meu de vedere este cam acelasi lucru: nu trebuie sa fii un mare jucator ca sa ajungi un mare antrenor. Asta nu-i decat o limitare inutila. Nu este aceeasi “meserie”, chiar daca pare asa.

  8. De la o persoana deosebita intalnita in viata mea am invatat si am inteles o fraza: nu ai bani, dar fa-ti timp sa faci bani…. si de atunci mi-am facut timp pentru a face bani si slava Domnului ii multumesc azi si povestesc la taota lumea despre acea lectie oferita mie….

  9. Nu am citit nici o carte din cele de mai sus și nici nu am de gând să le cumpăr. Aceste cărți NU se referă la modul în care fac bani în România și eu nu am de gând să emigrez. Modul în care se fac afaceri în America sau în altă parte este total diferit de felul cum se fac afaceri la noi iar mentalitatea oamenilor în general a vânzătorilor și clienților în special este foarte diferită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *