Confesiunea unui marketer ce și-a băgat mințile în cap

Știi acel moment când conștientizezi un lucru super evident, îți vine să-ți dai singur/ă o palmă peste ceafă și să-ți spui:  „firstname, „unde ți-a fost capul?”.

Ei cam așa m-am simțit eu ieri. Ca un prost. 

unde mi-o fi fost capul? 🙂

Stai liniștit/ă! Nu îmi fac acum procese de conștiință, căci nu e cazul și știu că regretele nu ajută cu nimic. Și nici nu dau cu mine de pământ, căci nu văd utilitatea. 

Cu toții greșim și decât să dau cu mine de pământ, prefer să analizez de ce am ajuns în acel punct și să văd ce pot face ca să nu se mai repete. 

Așa că hai să trecem la subiect!

Ce „revelație” am avut ieri după ce m-am prins că am fost… nu mai zic cum?  🙂

Hai să vedem!

Mi-am dat seamă că am neglijat cel mai important aspect din businessul și cariera mea, deși unii din oamenii pe care eu îi admir foarte tare, precum Gary Vee, vorbesc frecvent despre asta. Și anume brandul

Nu știu dacă mai e nevoie să fac asta asta, dar aș vrea, totuși, să-ți explic pe ce scurt de ce brand-ul este cel mai important aspect din orice business serios. 

Dorințele, nevoile și preferințele oamenilor se pot și se vor schimba în timp. Dar brandurile solide pot rezista și vând an după an!

Evident că dorințele și nevoile de bază rămân mereu aceleași. Și avem în „Picasso Copywriting” o listă cu 35 de nevoi de bază ce sunt responsabile pentru mare parte din tranzacțiile pe care oamenii le fac între ei de-a lungul globului. 

Dar modul în care oamenii vor să-și satisfacă aceste nevoi și dorințe se schimbă frecvent. 

Iar când apar schimbările, cei mai mulți marketeri și antreprenori nu reușesc să se adapteze. 

Oamenii devin mai pretențioși pe zi ce trece sau, ca să rămân la predăm în „Picasso Copywriting”, piața devine mai sofisiticată și asta înseamnă că avem nevoie atât de reclame mai bune, cât și de un brand mai puternic. 

Azi nu mai vrem de la un telefon ce ne doream de la un Nokia N70 la 18 ani. 

Azi nu am mai cumpăra sub nicio formă mare parte din produsele și serviciile la care ne bucuram în urmă cu 5 – 10 ani dacă acestea ar fi rămas neschimbate. 

Azi oamenii, în număr din ce în ce mai mare, nu se mai bucură că șamponul tău „îi scapă de mătreață„ sau „le întărește rădăcina părului”, ci vor:

 • să fie bio;
 • să nu conțină cine știe ce substanțe chimice;
 • să nu fi fost testat pe animale;
 • să nu fie făcute de oameni care sunt tratați mai rău ca sclavii;
 • să fie făcut într-o companie care tratează oamenii în mod egal indiferent de rasă, sex, vârstă, orientări politice, sexuale sau religioase;
 • să fie făcut de o companie cu valori comune cu ale lor; 
 • să aibă un brand și o poveste în spate, nu doar un nume celebru care spune că folosește acel produs. 

Poveste din spatele brandului îi face pe oameni să se simtă speciali!

Povestea îi face să simtă ca fac parte dintr-o comunitate. 

Povestea este unul din beneficiile produsului. Poate chiar mai importantă decât beneficiul „real”.

Ea le dă oamenilor sentimentul siguranței, apartenenței și al mândriei, iar asta îi face să fie fideli, să cumpere, să recomande și chiar să lupte pentru brandul lor, chiar și atunci când nu e cel mai grozav din lume.

Gândește-te un pic la fanii echipelor sportive….

Atunci când echipa lor câștigă, îi ovaționează și sunt foarte fericiți. 

Dar ce se întâmplă când echipa pierde? Pleacă toți fanii și se mută la cea mai bună echipă? 

Nu! Unii îi vor înjura și evident că vor fi cu toții nemulțumiți sau chiar foarte triști, dar cei mai mulți vor rămâne fideli. Vor critica, dar vor și apăra, iar data viitoare se vor prezenta iar pe stadion sperând la un rezultat mai bun. 

E bine cam așa e și cu brandul. 

Brandul pentru mine nu înseamnă doar să fii super cunoscut. 

Avem în România o grămadă de „vedete” construite de emisiunile de doi lei și despre care nu cred că putem spune că au un brand.

Brandul înseamnă o comunitate unită în jurul unor idei, valori și pasiuni comune. 

Brandul este ca o relație în care promiți (conștient sau nu) fidelitate, chiar dacă mâine o persoană mai atrăgătoare îți face cu ochiul. 

Și asta am neglijat eu. 

Cu am neglijat brandul, ce am de gând să fac în acest sens și ce poate face oricine își dorește să construiască un brand puternic, vorbim în articolul următor.

Până atunci vreau să-ți aduc aminte că…

Mai sunt doar câteva zile până închidem înscrierile la ediția #9 din cursul „Picasso Copywriting”  – ultima ediție din acest an. 

Dacă ești angajat și vrei să construiești un business profitabil sau ești deja antreprenor și nu vrei să mai aștepți câteva luni pentru a învăța cum să-ți promovezi mai bine produsele/serviciile, nu ai voie să ratezi înscrierile astea. 

Pentru detalii despre „Picasso Copywriting”, dă click pe unul din linkurile de mai jos. 

👉 Aici dacă vrei să devii freelancer!

👉 Sau aici dacă ești deja antreprenor!

Dacă te înscrii acum ai șansa să termini anul acesta în forță, să-l faci să fie un an bun, iar anul viitor să te găsească mult mai pregătit/ă. 

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

 • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
 • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
 • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
 • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
 • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.