Ce aș face AZI dacă ar trebui să o iau de la ZERO – Partea #3

În ultimele două zile ți-am povestit mai întâi aici și apoi aici, ce aș face eu în primele 10 zile dacă aș pierde tot și ar trebui să o iau de la ZERO și să-mi construiesc un nou business. 

Rezumatul acestor prime 10 zile ar arăta cam așa: 

  1. M-am recalibrat și mi-am făcut un plan pe care am început să-l execut;
  2. Am pus în priză o mașinărie ce lucrează non-stop la trei lucruri: a) îmi aduce potențiali clienți pe bandă rulantă  b) ajută acești clienți să-și îndeplinească obiectivele livrându-le content valoros și gratuit și c) întărește relația dintre mine și potențialii mei clienți + îmi crește autoritatea. 
  3. Am făcut structura unui produs foarte bun care va face fericiți foarte mulți oameni.

Azi continuăm povestea cu zilele 11 – 20. 

Zilele 11 – 13 – fac product market fit și îmi adaptez produsul și comunicarea în funcție de rezultate

1. Lansez un sondaj prin robotul de messenger pentru a afla un pic mai multe despre oamenii din comunitatea pe care am început să o formez.

Sondajul va arată cam ca acesta

Nimic complicat (dă click și răspunde la întrebări ca să vezi exact cum l-am gândit), întrebări simple la care să poată răspunde cât mai mulți oameni, căci în același timp sondajul este și o metodă de a crește comunitatea de pe messenger sau de a întări relația cu cei deja prezenți acolo. 

Dar deși sondajul este super scurt și nu intru în foarte multe detalii, la finalul său îi voi îndemna pe oameni să-mi scrie mai multe dacă simt nevoia. De ce? Pentru că cei care vor simți nevoia să facă asta, e posibil să aibă o nevoie/dorință mai mare și să-mi devină clienți. 

2. Contactez 3 – 5 – 10 oameni din cei care mi-au scris mai multe pe messenger și care cred eu că-s reprezentativi pentru grupurile de oameni la care vreau să ajung. Așa că îi rog să să-mi acorde 30 de minute din timpul lor pentru a afla cum îi pot ajuta mai bine.

Scopul meu în această etapă nu este să le vând, ci să aflu mai multe despre ce nevoi și dorințe au, ce i-a făcut să răspundă pozitiv la acțiunile mele și cum îi pot ajuta cu produsul ce urmează să-l lansez. 

De asemenea voi afla, evident, și cum să-l poziționez, căci voi înțelege mai bine modul unic în care fiecare dintre ei vede lumea. 

În urma discuțiilor îmi voi da seama care sunt oamenii pe care vreau și pot să-i servesc cel mai bine.

Acești oameni sunt clienții mei ideali și tot ce voi face va fi pentru ei (și indirect pentru mine și obiectivele mele). 

3. Pe măsură ce aflu mai multe despre clienții mei ideali, continui să fac content care să-i ajute direct pe ei, îmi ajustez cursul la nevoile lor și încep să-mi scriu sau să-mi rescriu textele de vânzări pe aceste nevoi.

Reține ce am făcut până acum!

Totul a pornit de la ce am eu de oferit, lucru pe care l-am clarificat în primele zile.

După ce mi-am clarificat asta, am atras potențiali clienți.

Iar apoi am găsit în rândul lor o piață (adică un grup de oameni cu anumite caracteristici psiho-socio-demografice) cu nevoi clare pe care eu le pot satisface și pentru care ei sunt dispuși să plătească.

Adică am făcut „product market fit.”

Zilele 14 – 20 – Adun dovezi și construiesc cel mai important asset din afacerea mea: încrederea. 

Așa cum spune și Florin Cărbunaru, colegul meu din Picasso,  în acest articol, lipsa încrederii este unul din cele mai importante motive pentru care 97% din oameni nu vor cumpăra de la tine. 

Știi ce ne învață, indirect, Bill Gates despre afaceri?

Cât de greu se câștigă încrederea și că orice ai face, unii oameni nu vor avea încredere în tine. Orice ai face!

Iar încrederea este unul din principalele motive pentru care oamenii refuză să cumpere un produs sau serviciu. Poate chiar primul!

Uită-te la Gates… în timp ce mulți cred că e unul din cei mai mari filantropi din lume, alții cred că totul este o conspirație și e posibil să fie amestecat în toată povestea asta pe care o trăim acum (și în altele).

„Bill Gates vrea să murim!”

De ce oare? Nu avem o explicație logică sau cel puțin eu nu am văzut-o, dar știm că nu avem încredere în el.

Oare pentru că nu este ca noi? Cine știe?!

Dar dacă Bill Gates cu toate miliardele, donațiile și eforturile lui, cu o tonă de dovezi care să-l sprijine, nu a reușit să-i convingă pe toți de bunele sale intenții, ce pretenții putem avea noi?

De ce ne așteptăm să căpătăm ușor încrederea oamenilor? Iar dacă și când o avem, înțelegem oare cât de importantă este?

În anumite conjuncturi poți avea un business chiar fără să te bucuri de prea multă încredere, dar nu va fi un business bazat pe comunitate, ci unul de conjunctură.

Așa că aceste zilele sunt cruciale pentru lansarea cu succes a business-ului meu. 

Pornesc din start de la ideea că nu voi putea să-i conving pe toți, ci doar câțiva oameni mai deschiși la minte, așa numiți „inovatori” și „early adopters”. Iar ei îi vor convinge pe restul.

Așa că știi ce voi face zilele astea pe lângă content marketing? 

„Mă voi da peste cap” să-mi ajut acești primi potențiali clienți, nu doar ca ei să cumpere atunci când voi da drumul la vânzări, ci să mă și ajute să ajung la alții răspândind vorba despre serviciile extraordinare pe care le oferim. 

Și fie vorba între noi (și alte câteva mii care vor citi articolul :D)…  ce spun aici nu este doar ipotetic, ci e chiar strategia ce ne-a adus în doar câteva luni sute de cursanți în Picasso Copywriting.

Am ajutat cât de mult am putut înainte de curs și am primit primele testimoniale. 

Iar odată pornit cursul am oferit și mai multă valoare, iar oamenii au început să ne scrie sau să lase la reclamele noastre comentarii precum cele de mai jos (astea-s cele mai recente). 

Și aceste este doar începutul!  😀 

Ghici ce vom face cu aceste sute de oameni care au cumpărat cursul? 

Nu vom avea liniște până nu ne vom asigura că le-am oferit atât de multă valoare încât succesul lor să devină inevitabil. Și la fel și al nostru. 

Chiar dacă asta va însemna să le livrez și la câteva luni distanță de la încheierea cursului (lucru pe care îl facem deja). 

Revenind la planul nostru, exact asta aș face și în situația asta. 

Iar la finalul celor 20 de zile voi fi reușit să-mi demonstrez capacitatea și dorința de a livra, așa că nu voi avea doar o comunitate interesată de ce vând, ci și un mic grup de oameni care abia așteaptă să cumpere și să le povestească și altora despre mine. 

Sună ca un plan bun?! 🙂 

Eu zic că da și așa cum probabil te-ai prins deja, e un plan care a fost deja executat cu succes. 😀 

Iar continuarea lui o vedem în articolul de mâine. 

Iar până atunci fac doar un scurt reminder: ne pregătim ca pentru cel puțin 6 săptămâni să închidem porțile „Picasso Copywriting” și nu am vrea să te lăsăm pe afară. 

De ce ai intra în acest curs? 

Cred că am dat destule motive și azi și zilele trecute. Dar dacă încă nu știi ce să zici, dă un click pe aici și vei găsi multe alte motive. 😀 Și întreabă-mă dacă ai ceva nelămuriri.  

Cu drag,
Paul Melinte

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

  • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
  • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
  • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
  • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
  • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.