Motivul Pentru Care Nu Gasesti O Idee De Afacere Profitabila

afaceri profitabile

 

Majoritatea oamenilor nu reusesc sa gaseasca o idee de afacere profitabila pentru simplu fapt ca nu stiu sa recunoasca o idee de afacere buna din mormanul de idei care ne trec zilnic prin cap.

Sunt multe motive care ne impiedica sa facem asta, dar sincer sa fiu nu invinovatesc pe nimeni deoarece de cele mai multe ori noi toti suntem in aceeasi situatie.

Cand vine vorba de afaceri si idei de afaceri, sunt atat de multe variabile, incat este greu de spus de cele mai multe ori ce va merge si ce nu, chiar si pentru un antreprenor experimentat si chiar si pentru companii gigant.

 

In primul rand, oricat de buna ar fi ideea, succesul sau depinde foarte mult de timing ( cand o pui in practica ) si felul in care este implementata.

Apoi, chiar daca ideea pare buna si tu iti faci treaba asa cum trebuie, daca oamenilor nu le place si nu vor sa cumpere, atunci e imposibil sa vinzi.

 

Adevarul este ca un mare numar din produsele scoase pe piata de o companie, esueaza lamentabil! Chiar daca vorbim de companii gigant si cu un renume foarte bun.

 

Iata cateva dintre esecurile celebre ale marilor companii:

  • Cosmopolitan, prezenta in 100 de tari si publicata in 36 de limbi a incercat sa vand iaurt, dar a esuat;
  • Colgate a incercat fara succes sa vanda mancare;
  • In 1993, Apple ( unul dintre cele mai valoroase branduri la ora actuala ) ajunsese subiect de misto printre comedianti datorita Apple Hewton ( primul PDA aparut );
  • Nici lui Pepsi nu i-a mers prea bine cu Crystal Pepsi – bautura fara culoare;
  • Bic a presupus ca daca tot este folosit de femei, ar putea sa vanda cu succes si lenjerie intima. Se pare ca s-au inselat!
  • Ben-Gay a incercat sa vanda aspirina, dar se pare ca oamenii nu prea au fost dispusi sa inghita niste Ben Gay;
  • Mc Donalds`s s-a inselat atunci a crezut ca ar putea avea printre clienti si oameni care doresc ceva mai sofisticat.  Rezultatul: “when the Arch Deluxe debuted in 1996, consumers weren’t lovin’ it.”;
  • Degeaba te cheama Ford, daca vinzi masini cu elemente ce duc cu gandul la un scaun de wc, s-ar putea sa patesti ce a patit si modelul Ford Edsel.
  • Nu doar Pepsi a reusit sa incurce borcanele. Si Coca Cola a  reusit sa-si supere clientii cu a lor incercare de diferentiere ( New Coke ).

 

Desi sunt considerate esecuri celebre, opinia mea este ca toate exemplele de mai sus sunt de fapt experiente utile pentru aceste companii.

Orice esec presupune o incercare, iar incercarea este singurul factor care iti poate garanta succesul in orice ai face.

Ti-am dat exemplele de mai sus ca sa intelegi ca ratarea face parte din proces, iar singurul mod in care o poti evita, este sa nu “joci”.

Daca vei reusi sa transformi afirmatia de mai sus ( ratarea  face parte din proces ) intr-un principiu dupa care sa-ti ghidezi viata, sunt sigur ca vei pune pe picioare mult mai multe proiecte decat pina acum. Si mai devreme sau mai tarziu vei avea succes.

 

Vestea buna este ca…

..nu ai nevoie de idei de afaceri geniale pentru a te imbogati!

afaceri profitabilesursa: amazon.com

Revenind la modul in care alegem o idee, iti spuneam mai sus ca nu ai nevoie de o idee geniala pentru a te  imbogati.

Cei care ma fac sa cred asta sunt cei de la Amzaon.com ( cel mai mare retailer online ).

Am luat la intamplare un top ca sa vad care sunt cele mai bine vandute produse.

Pe primul loc se afla un briceag in forma de card ( cel din poza de mai sus ), urmat apoi de filtre  de apa pentru frigider si o lanterna.

 

Poate ca n-am eu ochiul format, dar eu unul n-am gasit ca ar fi vorba de niste idei geniale sau iesite din comun. 🙂

 

Si de aceea cred ca nu ai nevoie neaparat de asa ceva!

 

Tot ce ai nevoie este sa te hotarasti odata la o idee si sa te transformi din omul care spune tot timpul  “as vrea sa fac cutare lucru, dar nu stiu daca merge”,  in persoana activa care face intotdeauna cate ceva, se straduieste, testeaza  si imbunatateste sau cauta alte idei daca ce a incercat nu a mers.

Bineinteles ca este recomandat macar un strop de precautie si bineinteles ca trebuie sa inveti in permanenta. Daca tu nu o faci, o vor face concurenti tai, iar sansele tale se vor diminua pe masura ce ei vor deveni tot mai destepti.

 

Cu drag,

Paul Melinte

P.S. – Daca ti-a placut articolul, da te rog de veste si prietenilor tai! Intr-o zi s-ar putea sa-ti multumeasca. 🙂

P.P.S – Daca ti-a placut acest articol s-ar putea sa iti placa si acest curs de afaceri online ( gratuit ).

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

2 Comments

  1. In linii mari am putea spune ca totul se rezuma la principiul actiunii si reactiunii. Degeaba ne gandim: cum ar fi , ce s-ar intampla, sau consideram ca nu ar functiona. Pana in momentul in care nu intreprinzi ceva anume , nu pui in practica o idee nu poti sa astepti un rezultat. Bineinteles asta nu exclude gandirea , trebuie sa gandim ceea ce facem sau urmeaza sa concretizam dar nu este deajuns decat sa meditam asupra unei chestiunii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *