Exemplu de pagină de vânzare pentru un curs online

Cea mai mare Promisiune / Beneficiu / Big Idea – Pe care cursul îl/o oferă

Subtitlu care completează promisiunea. De exemplu, sparge o obiecție (obține X beneficiu fără să faci X lucru)

Countdown pentru a scoate în evidență limitarea ofertei

352
Days
:
 
14
Hours
:
 
58
Minutes
:
 
57
Seconds

Timpul a expirat...

Acest subtitlu ar trebui să scoată la iveală o nevoie / dorință a publicului țintă

Încearcă să folosești metoda PAS (Problemă - Agitare - Soluție)

Nu te grăbi să-ți prezinți încă produsul. Încearcă să construiești un context cu care publicul țintă rezonează, în scopul de a face achiziția produsului tău să fie o acțiune logică, dar și emoțională.

Dacă în subtitlul de mai sus ai scos în evidență o problemă (ex. „te-ai săturat să...” sau „știi de ce nu obții X rezultate?”), acum e momentul să agiți acea problemă, să o detaliezi astfel încât cititorul să se identifice cu situația și să tragă concluzia că ceea ce prezinți pe această pagină este pentru el.

Poți descrie cum se simte clientul având problema respectivă, ce sentimente are sau cum s-ar simți și în ce situație ar putea ajunge dacă nu rezolvă problema.

Încearcă să explici de ce este frunstrantă această problemă, de ce se simte atât de nașpa având această problemă etc.

Această secțiune este importantă pentru că arată cu degetul către publicul țintă, iar acesta se identifică și trage concluzia că această pagină este de interes pentru el și îi poate oferi o soluție la problema sa.

Dacă reușești să faci publicul să se identifice și să spună „da, ăsta sunt eu”, atunci i-ai captat interesul, iar acesta este mult mai relaxat să citească în continuare pagina de vânzare, chiar dacă este mai lungă.

La sfârșitul acestui text încearcă să faci legătura către soluție. De exemplu, ai putea spune ceva de genul „acum nu mai e cazul să-ți faci griji pentru că...” sau „cum ar fi dacă ar exista o soluție care să...”.

Tranziție către soluție (Ex. Cum ar fi dacă ar exista o soluție care să-ți ofere X rezultat?)

Aici scrie câteva rânduri despre soluție și scoate în evidență cele mai importante aspecte ale acesteia. De exemplu, dacă e vorba de un curs online, spune cum funționtează, precizează că este online și explică de ce este soluția perfectă pentru problema expusă mai devreme. Nu te lungi prea mult, ci păstrează doar elementele principale, care să ofere senzația că mai urmează ceva.

Exemplu rapid: Cea mai potrivită soluție pentru rezolvarea problemei X este cursul online Y, bazat pe concluzii și metode testate de experți de-a lungul anilor care au generat Z rezultate pentru oameni ca tine.

352
Days
:
 
14
Hours
:
 
58
Minutes
:
 
57
Seconds

Timpul a expirat...

Obține X rezultate cu acest produs special

Acum e momentul să introduci în scenă produsul/serviciul tău. Descrie în câteva cuvinte cum funcționează produsul/serviciul și de ce este soluția perfectă în contextul expus mai sus și prezintă o listă cu cele mai importante beneficii pe care le primește dacă folosește produsul/serviciul.

Beneficiul 1

Descrie acest beneficiu și evidențiază de ce este important pentru publicul țintă.

Arată cum i se va îmbunătăți viața dacă ar avea acest beneficiu.

Beneficiul 2

Descrie acest beneficiu și evidențiază de ce este important pentru publicul țintă.

Arată cum i se va îmbunătăți viața dacă ar avea acest beneficiu.

benefit 3

Descrie acest beneficiu și evidențiază de ce este important pentru publicul țintă.

Arată cum i se va îmbunătăți viața dacă ar avea acest beneficiu.

Despre (numele autorului)

Spune povestea ta. Cine ești tu și cum ai ajuns să faci acest curs. Sau ce te-a determinat. Ce acreditări ai? Ce te califică? Ce te face persoana potrivită? E important să spui câteva cuvinte despre tine pentru a crea o conexiune umană cu potenațilii clienți. În cele din urmă, tranzacțiile nu sunt business-to-business, cu sunt om-la-om.

Păstrează un limbaj prietenos și pune personalitate în tex.

Ce spun clienții

Secțiunea de testimoniale este foarte importantă în orice pagină de vânzare. Încearcă să obții testimoniale tot timpul și să le folosești. În loc de acest text ai putea spune ceva care să completeze această secțiune de testimoniale. Exemplu: Majoritatea celor care au terminat cursul spun că le-a întrecut așteptările.

Ciprian Dascălu

Arhitect

Titlul testimonialului care conține cuvinte cheie

Dacă testimonialul este prea lung, încearcă să-l editezi ș isă scoți la iveală cele mai importante elemente care consideri că-l va ajuta pe cititor să ia o decizie.

Barbara Lane

Antreprenor

Ex.: Cursul X m-a ajutat să obțin X rezultat!

Testimonialele reprezintă un element persuasiv pe care îl recomandăm cu tărie în orice pagină de vânzare. Dacă încă nu ai testimoniale, încearcă să oferi gratuit produsul/serviciul tău și să primești în schimb testimoniale. Sau, în cazul în care oferi ceva ce ține de brandingul personal, ai putea să folosești testimoniale care se referă la cine ești tu și modul în care ai ajutat alți oameni.

Alexandra Mihaela

Marketing Specialist

Ex. La început nu credeam că e posibil...

Include avatarul persoanei care dă testimonialul, numele, funcția, eventual și un titlu al testimonialului și testimonialul în sine. De asemenea, ai putea folosi și testimoniale video.

Ciprian Dascălu

Athitect

Titlul testimonialului care conține cuvinte cheie

Credeam că nu sunt suficient de talentat pentru a face X acțiune, dar după ce am făcut acest curs am descoperit puterea de a merge înainte către obiectivele mele și de a-mi găsi motivația de a lucra la visul meu.

Barbara Lane

Antreprenor

Ex.: Cursul X m-a ajutat să obțin X rezultat!

Mi-a întrecut așteptările. Acest curs este bine documentat și conține isntrumente utile care m-au ajutat să depășesc obstacole precum procrastinarea, lenea, invidia și să mă concentrez pe ce e cu adevărat important pentru mine.

Alexandra Mihaela

Marketing Specialist

Ex. La început nu credeam că e posibil...

Indiferent de situația în care te afli, poți obține viața pe care ți-o dorești. Poți face asta doar prin muncă, determinare și perseverență. Cursul X m-a ajutat să-mi pun în ordine cele mai importante aspecte despre viața mea și să-mi găsesc astfel, calea. Recomand din suflet tuturor celor care au X problemă și nu știu cum să o rezolve.

Modulele Cursului

Prezintă modulele în așa fel încât să creezi curiozitatea de a descoperi mai mult

1

Modulul 1: Titlul modulului aici

Spune care sunt principalele subiecte de studiu ale modulului și/sau informațiile pe care le va afla din acest modul și/sau abilitățile pe care le va deprinde și/sau beneficiile principale ale acestui modul. Prezintă modulul în așa fel încât să-l faci curios să descopere acele lecții și, implicit, să cumpere cursul.

2

Modulul 2: Titlul modulului aici

Spune care sunt principalele subiecte de studiu ale modulului și/sau informațiile pe care le va afla din acest modul și/sau abilitățile pe care le va deprinde și/sau beneficiile principale ale acestui modul. Prezintă modulul în așa fel încât să-l faci curios să descopere acele lecții și, implicit, să cumpere cursul.

3

Modulul 3: Titlul modulului aici

  • Poți folosi și liste cu bullet-points pentru a scoate în evidență
  • Principalele beneficii pe care le va obține din modulul prezentat
  • Acesta este încă un element din lista bullet-point
  • Exemplu: Descoperi ce sunt rănile emoționale și cum s-au format
  • Alt exemplu: Afli o tehnică în 5 pași prin care îți crești numărul de abonați în doar câteva săptămâni

Cum a ajutat acest curs pe cei care l-au făcut

Acum ai putea intoruce statistici pentru că unii clienți sunt mai vizuali, iar astfel de elemente îi ajută să ia o decizie favorabilă. Această secțiune nu este obligatorie. Dacă nu ai ce statistici să pui, poți renunța la acest pas, cel puțin pentru moment. Încearcă să scoți în evidență elemente cheie ale produsului tău. 

Vânzări

42%
creștere

Nr. abonați

57%
creștere

Popularitate

32%
creștere

Bonus!

oferta să pară irezistibilă! Oferă bonusuri!

Bonusurile nu sunt obligatorii, însă, dacă le ai, acestea te ajută să construiești o ofertă atrăgătoare. De exemplu, în cazul în care vinzi un curs online, ai putea face un ebook sau audiobook relevant, care să conțină informații utile care nu sunt prezentate în curs.

Sau, în cazul în care vinzi produse fizice, ai putea oferi bonusuri care să se potrivească cu acestea sau să fie folosite în același context. De exemplu, dacă vinzi un aparat foto, ai putea oferi ca bonus o geantă pentru acesta. În acest caz, nu ar avea sens să oferi o periuță de dinți, de exemplu.

Este important ca bonusurile să fie percepute ca fiind valoroase. De aceea, este util să menționezi și valoarea acestora în bani, pentru a scoate în evidență economisirea pe care clientul o face și valoarea pe care o primește pentru suma investită.

Bonus: Audiobook „Titlul audiobook-ului” în valoare de 37 lei!

Fotografie care scoate în evidență starea de „after” – adică starea în care se va afla clientul dacă va folosi produsul/serviciul.

Aici poți scrie un scurt paragraf în care poți folosi o metodă de închidere a vânzării. 

Exemplu: Tehnica „dacă ai avea doar atât”.
Această tehnică funcționează atunci când oferi un bonus (sau mai multe) alături de produsul sau serviciul tău.

După prezentarea produsului, precizează ceva de genul: „Dacă ai avea doar acest produs, tot ar merita investiția, însă pe lângă acest produs, mai primești și acest bonus în valoare de ... inclus în preț. 

Rezumat | Rezultate garantate | Lecții video | Grup secret de Facebook | Fișiere descărcabile | Diplomă de participare 

Doar 750 lei 299 lei (ofertă limitată)

352
Days
:
 
14
Hours
:
 
58
Minutes
:
 
56
Seconds

Timpul a expirat...

De ce să cumperi acest curs?

Aceasta este secțiunea USP-ului, care nu este obligatorie, însă e recomandată. Până în acest moment, potențialul client deja ia în considerare să cumpere produsul promovat, iar un element care-l va ajuta să ia decizia este USP-ul, care are misiunea de a te diferenția de restul competitorilor. 

Garanție
Primești banii înapoi
100% garanția satisfacției

O garanție este importantă pentru a asigura potențialii clienți care încă mai au dubii, dar ar vrea totuși să încerce produsul. De asemena, îi asigură pe cei care sunt convinși deja că ești un brand care se respectă și demonstrezi faptul că ai încredere în produsul tău. Termenul de 14 zile este minim, conform normelor europene, însă ai putea oferi 30 sau chiar 60 de zile.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai comune întrebări pe care potențialul client și le pune?

Această secțiune nu este obligatorie, însă, dacă decizi să o foloești, va ajuta potențialii cliență să ia decizia de a achiziționa ceea ce vinzi. După ce citesc pagina de vânzare, s-ar putea totuși să mai aibă întrebări. Încearcă să le găsești pe cele mai comune și răspunde la aceste întrebări aici, la sfârșit de pagină.

Primesc o diplomă de participare?

Această secțiune nu este obligatorie, însă, dacă decizi să o foloești, va ajuta potențialii cliență să ia decizia de a achiziționa ceea ce vinzi. După ce citesc pagina de vânzare, s-ar putea totuși să mai aibă întrebări. Încearcă să le găsești pe cele mai comune și răspunde la aceste întrebări aici, la sfârșit de pagină.

Dacă cumpăr cursul și constat că nu mi se potrivește, ce fac?

Această secțiune nu este obligatorie, însă, dacă decizi să o foloești, va ajuta potențialii cliență să ia decizia de a achiziționa ceea ce vinzi. După ce citesc pagina de vânzare, s-ar putea totuși să mai aibă întrebări. Încearcă să le găsești pe cele mai comune și răspunde la aceste întrebări aici, la sfârșit de pagină.

Ce se întâmplă în cazul în care X situație?

Această secțiune nu este obligatorie, însă, dacă decizi să o foloești, va ajuta potențialii cliență să ia decizia de a achiziționa ceea ce vinzi. După ce citesc pagina de vânzare, s-ar putea totuși să mai aibă întrebări. Încearcă să le găsești pe cele mai comune și răspunde la aceste întrebări aici, la sfârșit de pagină.

Notă personală

Această secțiune nu este obligatorie, însă, având în vedere că e vorba despre un curs online în care tu vei fi instructorul, ai putea în această zonă a paginii de vânzare să spui câteva cuvinte de final, cum ar fi:

 „Orice decizie ai lua, sunt alături de tine, însă dacă te vei înscrie în curs promisiunea mea este că voi face tot posibilul să treci peste problema X și să obții Y rezultat fără să Z obiecție.”

Disclaimer: În cazul în care mai e ceva ce ar trebui menționat, cum ar fi un disclaimer, ai putea să-l introduci aici, ca un element final. Exemplu: Nimic nu-ți garantează succesul! Totul depinde de tine! De cât de mult ești dispus să lucrezi la ceea ce visezi! Dacă nu vei face nimic, nu vei obține nimic!

Copyright © 2021 Numele brandului/autorului