4 piloni + elementul „surpriză” din orice afacere de succes

masa

În ultimele zile am făcut un lucru pe care nu îl mai făcusem de multă vreme: m-am oprit din muncă și am reflectat. 

Dar nu oricum, ci timp de câteva ore. Nu râde! Pentru un om „agitat” ca mine, nu e lucru tocmai ușor să nu muncești câteva ore, să stai și să gândești. De aceea mă și laud.  🙂 Dar era necesar să fac asta și s-a dovedit a fi chiar plăcut și foarte util. 

 

La ce am reflectat zilele astea?  La viața și deciziile mele de business din ultimii ani. 

Am reflectat la ce am făcut bine de-a lungul anilor, dar și la ce puteam face mai bine. Am reflectat la lecțiile pe care le-am învățat atât din reușitele pe care le-am avut, dar și la cele pe care mi le-a predat eșecul. 

Căci nu am văzut până acum afacere să dea faliment deoarece omul sau oamenii care o conduceau erau grozavi și nu și-au dat seama de asta. 

Nu, cine o dă în bară are diverse slăbiciuni pe care nu și le vede, nu le recunoaște sau la bagatelizează ca să-și protejeze stima de sine.  Așa că ultimele zile au fost dedicate unor discuții sincere cu mine însumi. 

 

Cei 4 piloni + elementul „surpriză” din orice afacere de succes

 

În urma acestor reflecții nu doar că am aflat ce puncte forte am și care îmi sunt slăbiciunile, dar am reușit să clarific în mintea mea ceva ce știam deja:  care sunt cei 4 piloni + elementul „surpriză” ce stau la baza oricărei afaceri de succes. 

Tot ce am realizat se datoreaza muncii la acest element și la piloni. Și cred că la fel stau lucrurile în cazul fiecărui antreprenor de succes din lume.

 

Cei 4 piloni sunt:

  1. Produsele/serviciile pe care le vinzi. 
  2. Echipa. 
  3. Brandul și comunitatea.
  4. Banii folosiți ca parghie.

 

Imaginează-ți acești piloni ca pe picioarele acestei mese de cafea de la Vivre

 

Cu un pic de echilibristică poate poți face masă să stea în picioare cu doar două picioare. Pentru o scurtă vreme și desigur că puțini or să reușească.

Dacă ai trei picioare deja începi să simți un pic de siguranța. Asta doar dacă nu atingi masă sau nu ai parte de vreun „cutremur” ca cel prin care trecem acum și care i-a băgat sau îi va băga pe mulți în faliment. 

La patru picioare poate veni orice cutremur. Poți să te ciocnești violent de masă și poți chiar să te urci cu picioarele pe ea. 

 

Masa nu va ceda dacă tu nu vei ceda.

 

Cine ești tu? Tu ești tablia mesei cu acele elemente de legătură!

 

Tu ești „elementul surpriză”. Tu ești factorul obligatoriu din ecuația succesului!

 

Tu ții legate cele patru picioare care s-ar prăbuși sau nu ar exista în lipsa ta, așa că tu ești cel mai important aspect la care trebuie să lucrezi. 

Întâmplarea face că înainte de a avea această perioadă am lansat programul MAM și încercam să-mi dau seama ce am făcut noi bine de avem rezultatele pe care le avem, ca să pot da mai departe mindsetul și atitudinea celor care participă la program. 

Nu îmi era foarte clar deoarece în loc să mă uit la ce am făcut bine și la ce știu sigur că am putea face mai bine, eu rămăsesem blocat la problemele pe care voi le-ați indicat în sondajul făcut înaint, probleme ca lipsa clienților sau a profitabilității. 

 

Dar știi ce am realizat zilele astea?! 

Că problemele menționate de oameni în sondaje nu sunt cu adevărat probleme, ci doar cauze ce rezultă din faptul că pilonii sau tăblia mesei fie sunt șubrezi/șubredă, fie nu există deloc. 

De la modul în care te raportezi la: echipă, produse, servicii, brand, comunitate sau bani, vin problemele. Și toate aceste probleme duc într-o direcție. Toate problemele duc la tine. 

 

Știu că nu-ți place. Dar tu faci echipa, tu creezi produsele, tu construiești brandul și tot așa mai departe. Tu ești problema. Tu ești soluția.

Dar hai să privim partea pozitivă a lucrurilor… 

Vestea bună este că ai de rezolvat o singură problemă: să-ți schimbi mindsetul și atitudinea pe care le ai față de toate aceste lucruri. 

Ghici ce? Asta vom  face împreună în programul MAM. 

Dacă nu te-ai înscris deja, o poți face aici: https://paulmelinte.com/mindset-in-marketing

Marți ne apucăm de treabă! 

 

Fiind prima ediția, prețul este unul promoțional. Doar 250 de lei în loc de 500 de lei sau mai mult, cât va fi după prima ediție. 

Dacă te-ai înscris deja, căci trimit acest mail inclusiv cumpărătorilor, și știi pe cineva care are un business pe care se chinuie să-l crească sau să-l facă profitabil, te rog să-i retrimiți acest mail și îți va fi multă vreme recunoscător. 

 

Intenționez să fac din acest program cel mai valoros program pe care l-am creat până acum, baza de la care să pornească orice antreprenor de succes. 

 

Îți las încă o dată linkul: https://paulmelinte.com/mindset-in-marketing/

 

Cu drag, 

Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *