4 piloni + elementul „surpriză” din orice afacere de succes

În ultimele zile am făcut un lucru pe care nu îl mai făcusem de multă vreme: m-am oprit din muncă și am reflectat. 

Dar nu oricum, ci timp de câteva ore. Nu râde! Pentru un om „agitat” ca mine, nu e lucru tocmai ușor să nu muncești câteva ore, să stai și să gândești. De aceea mă și laud.  🙂 Dar era necesar să fac asta și s-a dovedit a fi chiar plăcut și foarte util. 

 

La ce am reflectat zilele astea?  La viața și deciziile mele de business din ultimii ani. 

Am reflectat la ce am făcut bine de-a lungul anilor, dar și la ce puteam face mai bine. Am reflectat la lecțiile pe care le-am învățat atât din reușitele pe care le-am avut, dar și la cele pe care mi le-a predat eșecul. 

Căci nu am văzut până acum afacere să dea faliment deoarece omul sau oamenii care o conduceau erau grozavi și nu și-au dat seama de asta. 

Nu, cine o dă în bară are diverse slăbiciuni pe care nu și le vede, nu le recunoaște sau la bagatelizează ca să-și protejeze stima de sine.  Așa că ultimele zile au fost dedicate unor discuții sincere cu mine însumi. 

 

Cei 4 piloni + elementul „surpriză” din orice afacere de succes

 

În urma acestor reflecții nu doar că am aflat ce puncte forte am și care îmi sunt slăbiciunile, dar am reușit să clarific în mintea mea ceva ce știam deja:  care sunt cei 4 piloni + elementul „surpriză” ce stau la baza oricărei afaceri de succes. 

Tot ce am realizat se datoreaza muncii la acest element și la piloni. Și cred că la fel stau lucrurile în cazul fiecărui antreprenor de succes din lume.

 

Cei 4 piloni sunt:

  1. Produsele/serviciile pe care le vinzi. 
  2. Echipa. 
  3. Brandul și comunitatea.
  4. Banii folosiți ca parghie.

 

Imaginează-ți acești piloni ca pe picioarele acestei mese de cafea de la Vivre

 

Cu un pic de echilibristică poate poți face masă să stea în picioare cu doar două picioare. Pentru o scurtă vreme și desigur că puțini or să reușească.

Dacă ai trei picioare deja începi să simți un pic de siguranța. Asta doar dacă nu atingi masă sau nu ai parte de vreun „cutremur” ca cel prin care trecem acum și care i-a băgat sau îi va băga pe mulți în faliment. 

La patru picioare poate veni orice cutremur. Poți să te ciocnești violent de masă și poți chiar să te urci cu picioarele pe ea. 

 

Masa nu va ceda dacă tu nu vei ceda.

 

Cine ești tu? Tu ești tablia mesei cu acele elemente de legătură!

 

Tu ești „elementul surpriză”. Tu ești factorul obligatoriu din ecuația succesului!

 

Tu ții legate cele patru picioare care s-ar prăbuși sau nu ar exista în lipsa ta, așa că tu ești cel mai important aspect la care trebuie să lucrezi. 

Întâmplarea face că înainte de a avea această perioadă am lansat programul MAM și încercam să-mi dau seama ce am făcut noi bine de avem rezultatele pe care le avem, ca să pot da mai departe mindsetul și atitudinea celor care participă la program. 

Nu îmi era foarte clar deoarece în loc să mă uit la ce am făcut bine și la ce știu sigur că am putea face mai bine, eu rămăsesem blocat la problemele pe care voi le-ați indicat în sondajul făcut înaint, probleme ca lipsa clienților sau a profitabilității. 

 

Dar știi ce am realizat zilele astea?! 

Că problemele menționate de oameni în sondaje nu sunt cu adevărat probleme, ci doar cauze ce rezultă din faptul că pilonii sau tăblia mesei fie sunt șubrezi/șubredă, fie nu există deloc. 

De la modul în care te raportezi la: echipă, produse, servicii, brand, comunitate sau bani, vin problemele. Și toate aceste probleme duc într-o direcție. Toate problemele duc la tine. 

 

Știu că nu-ți place. Dar tu faci echipa, tu creezi produsele, tu construiești brandul și tot așa mai departe. Tu ești problema. Tu ești soluția.

Dar hai să privim partea pozitivă a lucrurilor… 

Vestea bună este că ai de rezolvat o singură problemă: să-ți schimbi mindsetul și atitudinea pe care le ai față de toate aceste lucruri. 

Ghici ce? Asta vom  face împreună în programul MAM. 

Dacă nu te-ai înscris deja, o poți face aici: https://paulmelinte.com/mindset-in-marketing

Marți ne apucăm de treabă! 

 

Fiind prima ediția, prețul este unul promoțional. Doar 250 de lei în loc de 500 de lei sau mai mult, cât va fi după prima ediție. 

Dacă te-ai înscris deja, căci trimit acest mail inclusiv cumpărătorilor, și știi pe cineva care are un business pe care se chinuie să-l crească sau să-l facă profitabil, te rog să-i retrimiți acest mail și îți va fi multă vreme recunoscător. 

 

Intenționez să fac din acest program cel mai valoros program pe care l-am creat până acum, baza de la care să pornească orice antreprenor de succes. 

 

Îți las încă o dată linkul: https://paulmelinte.com/mindset-in-marketing/

 

Cu drag, 

Paul Melinte

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

  • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
  • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
  • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
  • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
  • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.