Asa cum spune si Daniel Kahneman, in zilele noastre toata lumea vorbeste despre fericire si spre bucuria mea sunt tot mai multi cei ce isi dedica vietile pentru a-i ajuta pe altii sa fie fericiti.
Din pacate dupa ce am vazut acest videoclip cu genialul Daniel Kahneam, am ajuns la concluzia ca sunt putini cei ce inteleg cu adevarat ce este de fapt fericirea. Se intampla asta deoarece chiar si cercetatorii cunoscuti cad uneori in capacanele cognitive de care Daniel Kahneman povesteste.
Asa ca daca vrei sa fii mai fericit sau chiar sa-i ajuti pe altii sa fie fericiti, iti recomand sa vezi acest video de cel putin doua ori.
Deasemenea, daca esti antreprenor si esti interesat de modul in care oamenii isi aduc aminte de tine si de afacerea ta, atunci nu rata pentru nimic in lume acest videoclip!
[ted id=779 lang=ro]
Daniel Kahneman este unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori din domeniul cognitiei, pioner al economiei comportamentale si castigator al premiului Nobel pentru economie in 2002.
Steven Pinker, profesor de psihologie la Universitatea Harvard si autor al cartilor How the Mind Works si The Better Angels of Our Nature spune despre Daniel Kahnema ca este “cu siguranta este cel mai important psiholog in viata“.
Deasemenea Daniel este autorul cartii “Gandire rapida, gandire lenta“, o carte de aproximativ 800 de pagini care rezumeaza mare parte din cercetarile sale din cei 40 – 50 de ani de studiu ( Kahneman s-a nascut la data de 03 martie 1934 ).
Dupa ce am vazut videoclipul asta, am inteles mult lucruri, dar in acelasi timp in mintea mea au aparut si cateva semne mari de intrebare. Cum ar fi:
Ce tip de “fericire” sa aleg?
sau
Pot impaca cele doua tipuri de “fericire”?
Daca ti-a placut videoclipul lasa-mi un comentriu si spune-mi ce crezi tu despre toate astea. Si dai te rog si un share ca sa-l vada si prietenii tai.
Cu drag,
Paul Melinte
2 Comments
eu aleg varianta cu sinele prezentului…cealalta e folosita de majoritatea lumii si poate da de mancare la ego 🙂
Sunt multe de spus , insa fiecare are dreptul la propria opinie, asa ca ramane la atitudinea dumneavoastra sa va formati propria parere.