5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail? 

Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului…

Arta de a crea un CÂRLIG.

,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?”

Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te folosești de undiță ca să pescuiești propriu-zis, de cârlig pentru a prinde peștii și de momeală pentru a-i atrage.

Dacă ne referim la marketing și copywriting, undița este reclama propriu-zisă, cârligul este o idee care îi interesează pe oameni (găsită de obicei la începutul unei reclame sau la începutul unui video), iar momeala sunt cuvintele destinate să atragă atenția oamenilor.

De ce este al naibii de important să existe un CÂRLIG? 

Pentru că, să recunoaștem, nu citim un anunț, un articol, o postare decât dacă ne atrage atenția!

Acesta este motivul pentru care utilizarea unui cârlig puternic în titluri, subiecte sau la începutul unei pagini de vânzare este absolut esențială – indiferent de nișă, produs sau piață.  

Este ceea ce cititorul vede mai întâi, elementul care stabilește dacă acesta va deschide sau nu e-mailul, va citi următoarea secțiune sau va face click pe un anunț. 

Deci, fără îndoială, scrierea cârligelor ucigașe este cea mai importantă abilitate pe care o puteți dezvolta.  Este ceea ce determină dacă reclama ta convertește sau nu.

Totuși, vreau să clarific ceva – NU este o invitație de a face clickbait, ceea ce este foarte diferit de un cârlig excelent.  

Dacă nu cunoști ce înseamnă clickbait, în termeni simpli reprezintă un cârlig sau un titlu înșelător pus acolo în mod intenționat, care duce la un conținut irelevant, care nu oferă nicio valoare sau este doar o simplă minciună.  

Dacă vrei să vezi un clickbait în acțiune, deschide televizorul pe orice post destinat exclusiv știrilor și uită-te la titlul de pe burtieră, iar apoi ascultă știrea.

Noi în marketing nu vrem să facem clickbait, deși funcționează pe termen scurt. Și asta pentru că, pe termen lung îți aduce o grămadă de bătăi de cap, iar oamenii încep să-și piardă încrederea în brandul și afacerea ta.

Cârligele grozave sunt însă demne de click, dar sunt relevante, duc la valoare – sub formă de educație, divertisment sau inspirație – și nu induc în eroare!

În acest articol, îți voi împărtăși 5 metode prin care să creezi cârlige puternice, pentru a captura și a păstra atenția clienților tăi. Aceste 5 cârlige nu se exclud reciproc.  De multe ori un cârlig excelent poate utiliza mai mult de unul dintre aceste concepte.

Deci, să începem cu numărul unu …

Cârligul # 1: Amenințare, avertisment și durere

Inima acestui prim cârlig este primordială … Este o abordare de tip old school la care răspundem TOȚI.

Este foarte probabil să le atragi atenția clienților prin ilustrarea unei situații de amenințare sau prin prezentarea unei durerii nedorite cu care rezonează aceștia.

De ce funcționează atât de bine?

Știința a demonstrat că toate deciziile luate de noi, ființele umane, sunt fie pentru a evita durerea, fie pentru a câștiga plăcere.  Dar iată o întorsătură la care nu te așteptai- oamenii vor face, de fapt, mult mai mult pentru a evita durerea, decât pentru a câștiga plăcere.

Este posibil să decizi și să acționezi mai repede dacă ai fi pe punctul de a fi atacat de un urs, decât să spunem… dacă cineva ți-ar oferi o valiză plină cu bani.

 Cârligul # 2: Educație

O modalitate de a atrage atenția este de a furniza informații utile și relevante, care deschid o buclă ce îl face pe client să dorească să afle mai multe.

Folosirea educației este o tehnică eficientă de a atrage clienții care au o conștientizare redusă a produsului sau soluției tale, fiind o modalitate excelentă de a ,,îndoctrina” clienții potențiali care nu te cunosc.

Un exemplu foarte bun al acestui cârlig este o serie de postări ale Acorns, o aplicație de investiții genială, care îi ajută pe oameni să își investească surplusul de bani. Ei au folosit cercetarea pentru a atrage publicul lor țintă: milenialii.

,,41,29% dintre mileniali cheltuiesc mai mult pentru cafea decât au în conturile pentru pensionare”

O astfel de postare ridică o problemă de care suntem vinovați mulți, fiind parte din rutina zilnică a multora dintre noi – cantitatea de bani pe care o cheltuim pentru cafea. Aici sunt și eu vinovat…

Cârligul # 3: Confirmă convingerile

Este adevărat că oamenii tind să răspundă sau să graviteze către dovezi sau informații care susțin convingerile lor existente și asta pentru că consumul de energie este infim.

De aceea, mulți oameni care și-au făcut o părere în legătură cu un subiect, tind să și-o mențină chiar dacă s-a demonstrat științific că nu au dreptate.

Confirmarea convingerilor oferă perspectivei tale un sentiment de validare și recunoaștere. Poate ți se pare familiar acel moment în care exprimi „Aha!  Știam eu!”.

Cel mai bun mod de a utiliza acest cârlig este să începi cu o declarație puternică care să confirme o convingere existentă, iar apoi să pivotezi pentru a prezenta câteva informații noi care îl vor determina pe cititor să facă o acțiune (în general, să cumpere).

 Cârlig # 4: FOMO

În contextul marketingului, FOMO (Teama de a pierde) este într-adevăr o oportunitate de a prezenta numărul de persoane care se bucură deja de beneficiile pe care le oferi, creând sentimentul că potențialul client are de pierdut dacă nu acționează imediat.

Este acel „Toată lumea o face.  De ce nu o faci și tu?”. Ideea de aici este de a valorifica dovezile sociale într-un mod autentic, relatabil, care rezonează cu clientul și creează dorința ca acesta să acționeze.

De exemplu, Blinkist, aplicația care rezumă cele mai bine vândute cărți în rezumate scurte de 15 minute, folosește acest cârlig încă din titlul lor „Milioane de intelectuali pricepuți în tehnologie folosesc Blinkist pentru a fi înaintea colegilor lor și pentru a rămâne în top în domeniile lor”.

Cârligul # 5: Relevanța

Cu abundența de mărci și soluții disponibile pentru clienți, în special în domeniul digital, relevanța este probabil cea mai bună modalitate de a crea conexiuni mai puternice și mai semnificative între brand și client.

Un cârlig care utilizează relevanța este unul care ia în considerare conținutul, culturile sau problemele cu care se confruntă publicul țintă și, desigur, îl conectează la produsul sau oferta ta.

Gândește-te la evenimente curente sau la subiecte de actualitate pe social media.  Cum poți să raportezi aceste evenimente la produsul tău? 

De exemplu, în timpul alegerilor prezidențiale din SUA, marca Excedrin a fost isteață să se arunce în mediul politic cu titlul „73% dintre americani vor avea dureri de cap în acest an”. 

Acestea sunt cele 5 metode prin care să atragi atenția clienților tăi. Însă… acum mai apare o întrebare!

Acum că știi cum să atragi atenția… ce faci după ce o primești?

,,Ok, le-am atras atenția… Acum ce fac? Le vând direct produsul, le prezint studii de caz sau testimoniale, le dau o reducere cu timp limitat?”

Dacă vrei să obții răspuns la întrebarea de mai sus atunci te invit în Picasso Copywriting!

De ce Picasso Copywriting? Probabil știi că online-ul a explodat, însă majoritatea antreprenorilor nu știu cum să folosească internetul la putere maximă pentru a vinde în mod eficient, predictibil și profitabil.

Iar multe afaceri, care nu înțeleg importanța copywritingului ajung de multe ori la faliment, mai ales în această perioadă în care piața online se aglomerează.

De aceea, dacă tu înveți să atragi atenția, să scrii persuasiv, oamenii vor prefera să cumpere de la tine, iar concurenții tăi se vor strădui să-și mențină afacerea în picioare.

Așa că, în Picasso Copywriting vei învăța pas cu pas, ajutat prin feedback personalizat , cum să abordezi potențialii clienți, ce să le spui și când să le spui, astfel încât să cumpere de la tine și să devină fanii tăi loiali.

Practic, ce vei obține concret din Picasso Copywriting sunt următoarele: 

Programul propriu-zis de 6 săptămâni – 41 de lecții video și text ce cuprind tehnici și strategii care au vândut produse și servicii în valoare de +4 milioane de dolari în ultimii ani pe piața din România.

Listă de bonusuri care e în continuă creștere ce cuprinde interviuri cu experți, webinarii live din seriile anterioare, seminarii înregistrate, lecții noi și alte surprize.

✅ Posibilitatea de a participa la un concurs în care să câștigi un pachet de 4 ore de consultanță în marketing și antreprenoriat!

✅ În plus, ai acces pe viață la curs, iar de fiecare dată când acest curs este actualizat sau extins, vei primi cea mai nouă ediție absolut GRATUIT!

Intră pe linkul de mai jos și află mai multe detalii despre Picasso Copywriting: https://paulmelinte.com/picasso-copywriting/

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

  • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
  • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
  • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
  • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
  • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

4 Motive Pentru Care Copywriting-ul Este Cea Mai Bună Carieră Din Lume

Te-ai întrebat vreodată: care este cea mai profitabilă carieră pe care o poți avea în 2021? 🤔 Probabil că în minte îți vin job-uri clasice precum programator, medic sau avocat.  Și într-un fel să știi că ai dreptate. În toate carierele enumerate mai sus poți câștiga lejer peste 1000 de euro pe lună. Dar pentru asta trebuie să înveți foarte mult, ai nevoie de răbdare

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.