“Când tu taci, Dumnezeu vorbește prin tine!” – Guest Post Judit Pelea

desen judit pelea

Ani de zile am căutat înțelesul din spatele acestor cuvinte. Mergând din curs în curs, plătind bani grei în încercarea de a ajunge cumva la spațiul de liniște al sufletului meu.Pentru că intuiam: făcând liniște îmi voi auzi propriul meu sine. Voi auzi ceea ce are de spus sufletul meu, voi reuși să reduc la tăcere vocea chinuitoare a minții egotice.

Miracolul s-a întâmplat in anul de grație 2008 . Am plecat în Ungaria, la un curs care se numea Desen cu emsifera dreaptă. A fost primul curs  de care nu legasem intenția de a face liniște în mintea mea. Îmi doream doar să învăț a desena. Acolo la Miskolc, în a treia zi de curs s-a intamplat minunea: s-a făcut liniște. Vocea  a tăcut, nu mai era acolo! Datorita unui creion și a unei hârtii. Iar eu eram uimită de ceea ce știam să fac.

desen judit pelea

A fost începutul unei poveşti despre transformare, despre ce înseamnă să-ţi accesezi puterea personală, creativitatea, Sinele Divin. Liniștea așternută mi-a dat voie să aud ce avea de spus adevăratul meu EU. Schimbările au venit asemeni unui tăvălug peste mine. În mai puţin de doi ani predam in România primul meu curs de desen. Îmi doream să împărtăşesc semenilor mei acest adevăr: simplitatea este calea supremă a sofisticării. Dacă reuşeşti să faci primul pas către Sinele tău adevărat, lucrurile încep să se mişte. Creativitatea personală cu care ai coborât în această întruchipare îşi deschide încet aripile. Cu fiecare pas pe care îl faci descoperi că “poţi mai mult”. Accesezi libertatea spiritului iar crescendoul ei, face ca puterea personală să-ţi crească la cote ce nu ţi le-ai putut imagina vreodată. Tot ce trebuie să faci e să asculţi tăcerea dintre gânduri, liniştea dintre cuvinte şi să-ţi deschizi inima. Și să rămîi uimit de măreția care o descoperi în adăncul tău.

Da știu, acum vă intrebați cum puteți să faceți acest lucru! Stiu că trăim in vremuri de haos total. În ciuda acestui haos putem să accedem la o stare de „bine”  pe care ne-o dorim cu toții. Acest  sentiment de  liniște interioară este dat de un ansamblu de circuite neuronale din mintea noastră dreaptă, care poate fi perceput doar in prezent. Nu o putem aduce cu noi din trecut sau ceva ce ce am putea proiecta din viitor. Primul pas către accesarea acestei stări este disponibilitatea de a trăi in prezent. Este ceva ce se poate învăta. Putem să generăm conștient această buclă și să declanșăm voluntar ansamblul de circuite aferente.

Trebuie să știm, că în viața de zi cu zi nu e nevoie să suprimăm acea mică voce a minții egotice. Ea este vocea minții stângi, este vocea care ma ajută să funcționez ca ființă socială. E nevoie să invățăm conlucrarea  celor două părți ale creierului nostru pentru a percepe lumea ca un tot unitar. Pentru asta în primul rând e nevoie să identific metodele care mă pot ajuta să accesez aceste circuite. Mai pe româneste, trebuie să identific lucrurile care îmi dau o stare de bine, lucrurile care mă fac să trăiesc in prezent. Asta este munca personală a fiecaruia dintre voi.

    

Te poate ajuta să-ți pui dimineața, înainte de a coborâ din pat, o întrebare:  CE AȘ FACE AZI, DACĂ NU MI-AR FI FRICĂ?  Găsește toate acele lucruri și dă-le curs in viața ta de zi cu zi. Ele te vor aduce în prezent, îți vor ridica vibrația și te vor ajuta să te racordezi la liniștea din interiorul tău. Iar cînd tăcerea se va fi așternut, atunci vei începe de fapt să auzi! Să te auzi pe TINE! Și să începi să dansezi în ploaie, să râzi, să plângi, să creezi, să devii  cocreator, să numeri stele, să te iubești, să devii tu însuți. Pentru că nu e nevoie de nimic mai mult. Doar să fii! Pentru că atunci cănd doar ești,  devii o rugăciune vie pentru Univers!

 

 

 

     “ Trebuie sa fiu dispus să renunț la cea ce sunt, pentru a putea deveni ceea ce sunt menit să fiu “  EINSTEIN

 

 

                                                   Judit Pelea

http://cursdedesen.blogspot.ro/

http://www.desencuemisferadreapta.ro/

http://juditpelea.blogspot.ro/

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *