Pe Ariel Constantinof,  cel care a scris “Cartea asta se vinde precum painea calda”  l-am descoperit intamplator la primele mele contacte cu dezvoltarea personala din Romania, in calitatea sa de fondator al site-ului de dezvoltare personala Motivonti.

Asta se intampla acum cativa ani si pe vremea aia, desi eram pasionat de  dezvoltare personala de cativa ani,  nu indrazneam sa visez ca voi ajunge intr-o zi sa monetizez aceasta pasiune, asa cum faceau  pe vremea aia Ariel, Daniel, PeraAndy, Adrian si inca cativa oameni pe care ii urmaream.

Pana la urma, desi nu am avut contact direct cu niciunul dintre ei, m-au inspirat pana  am ajuns la concluzia ca si eu pot face asta.

Dar de la concluzie si pina la realitate, a fost un drum lung. Drum  care ar fi fost cu siguranta mai scurt si mai usor  daca as fi citit cartea lui Ariel.

Daca ai o pasiune ( si chiar daca nu ai ), iti recomand sa citesti cartea asta.

17790114

De ce iti recomand s-o citesti:

 

1. Asa cum o sa afli de la inceput, cartea asta este un ”strigat ”menit sa te trezeasca.

Daca inca nu crezi ca este important sa faci numai ceea ce iti place, atunci probabil ca esti “adormit”  sau “amortit” de educatia pe care ai  primit-o si atunci ar fi bine sa  citesti aceasta carte.

Daca nu crezi ca este posibil sa faci bani facand ceea ce iti place, atunci vei gasi in ea suficiente exemple care sa-ti demonstreze ca se poate.

Poti monetiza orice pasiune, iar Ariel iti demonstreaza asta.

 

2. In al  doilea rand, cartea asta este o cura de  optimism.

Eu credeam despre mine ca sunt suficient de optimist.

Se pare ca m-am inselat.

“Pustiul” asta ( asa cum ar fi unii tentati sa-i zica ) are in el mai multa maturitate decat  multi alti “batrani” luati la un loc.

Ce ma face sa spun asta?

Nu realizarile lui timpurii, despre care povesteste in carte,  ci optimismul lui “exagerat”.

Contrar parerii generale care spune ca un om matur este precaut si retinut, eu cred ca iti trebuie o doza mare de maturitate pentru a fi cu adevarat optimist.

Optimismul inseamna sa ai curaj sa iti asumi riscuri, sa scapi de frica de esec, sa fii dispus sa inveti,  sa  faci tot ce trebuie pentru a reusi  si multe altele.

Ariel demonstreaza ca este optimist.

 

3. In al treilea rand, cartea asta este un ghid practic.

Incepe de la “cum faci sa-ti descoperi pasiunea?” si ajunge pina la “cum sa faci bani din pasiunea ta,  chiar daca esti plecat in concediu pe un varf de munte?” 🙂

Te invata cum sa-ti faci relatii, cum sa ceri fara sa-ti fie frica de refuz ( aici recunosc ca-s corijent si am multe de invatat de la Ariel ), cum sa furi meserie,  cum sa-ti mentii entuziasmul  si multe altele.

 

4. In ultimul rand, iti recomand sa citesti aceasta carte pentru ca este scrisa intr-un stil autentic.

De cele mai multe ori, nu informatia este cea care ne lipseste.

Informatia nu a fost niciodata mai ieftina si mai abundenta ca in zilele noastre.

Dar pe zi ce trece,  indivizi incep sa se diferentieze tot mai mult, iar modul in care acestia prezinta informatia poate avea un impact mai mic sau mai mare asupra noastra… sau poate sa nu ne miste deloc.

Eu am rezonat cu adevarat cu cele scrise de Ariel deoarece am gasit in randurile sale  povestea lui,  nu sfaturi seci.

Si asta m-a inspirat!

Daca ar fi sa concluzionez intr-o singura fraza parerea mea despre  aceasta carte, as zice asa:

“Cartea asta se vinde precum painea calda”  este precum  o lunga conversatie cu un prieten intelept.

 

Eu am descarcat gratuit cartea de aici.

Dar daca vrei varianta tiparita, poti  incerca sa vezi daca se mai gaseste aici.

 

Later edit:

Am uitat complet sa-ti povestesc de componenta sociala pe care pe care o are “Tribul” ( firma de curierat pe bicicleta a lui  Ariel ).

In afara faptului ca face bani din pasiunea sa, Ariel  foloseste 10% din  acesti bani  pentru a face diverse proiecte sociale de promovare a bicicletei in oras, rastele in licee si multe alte lucruri faine.

Desi acum am plecat din Bucuresti, abia astept ziua in care o sa am curaj sa ma plimb in Bucuresti cu bicicleta, datorita actiunilor lui Ariel si a altora ca el.

 

Cu drag,

Paul Melinte

 

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *