Iubesc vara si obisnuiesc sa spun frecvent ca daca nu m-as ambitiona sa fac ceva in Romania – tara in care m-am nascut si pe care o iubesc, in urmatorul minut as zbura ( atat la propriu, cat si la figurat ) undeva unde sa fie tot timpul apa, soare si daca se poate si un pic de munte.
Cam asta imi imaginez. 🙂
Unul dintre visurile mele este sa pot sta intins intr-un sezlong pe o astfel de plaja, la umbra unui palmier, relaxat, cu o carte in mana si o bautura rece langa mine.
Asta nu insemna o sa stau doar cu cartea in mana si nu voi mai munci.
Daca munca inseamna sa faci ceea ce iti place in conditiile pe care le-am prezentat mai sus, da voi munci cu drag si voi trage mai mult ca oricine altcineva.
Probabil ca atunci cand imi voi permite sa fac asta, nu o sa stau pe plaja tot timpul anului, dar macar 6 luni pe an tot o sa stau. 🙂
Dar, mai e un pic pina atunci asa ca ma multumesc cu ce avem aici, caci din fericire, avem si noi mare si avem si cateva luni de vara.
Si cum ne apropiem cu pasi rapizi de vara si concediul la mare, daca si tu iubesti cartile, cred ca o sa-ti placa si lista de carti pe care am facut-o.
Sper ca vei lua in bagaj macar una dintre ele. 🙂
Zece Carti care te vor face Mai Destept si te vor ajuta sa-ti realizezi VISURILE:
(click pe fotogarfie sau pe titlu daca vrei sa vezi descrierea cartii sau sa o cumperi )
1. Esti de neinlocuit? – Seth Godin
2. Blink. Decizii bune in 2 secunde – Malcolm Gladwell
3. Designul lucrurilor de zi cu zi – Donald Athur Norman
4. Irational in mod previzibil. Fortele ascunse care ne influenteaza deciziile -Dan Ariely
5. Descopera-ti Elementul – Ken Robinson
6. David si Goliat. Outsideri, inadaptati si arta luptei cu gigantii – Malcolm Gladwell
7. The Lean Startup – Eric Ries
8. In stilul Virgin – Richard Branson
9. Efectul de platou – Bob Sulivan & Hugh Thompson
10. Gandire rapida, gandire lenta – Daniel Kahneman
Atentie, aceste carti trebuie studiate cu atentie!
Spre deosebire de cartile motivationale care sunt mai usor de citit si unde se pune accent mai mult pe starea pe care vor sa ti-o transmita, tipul asta de carti contin atat de multe informatii valoroase, incat trebuie citite si recitite periodic, pina cand le invatam pe de rost si reusim sa le integram complet in gandirea si actiunile noastre.
Dar nu te speria, desi au foarte multa informatie de calitate “ingramadita” intre paginile lor, de obicei sunt atat de captivante incat iti va face cu siguranta placere sa le citesti si a doua oara.
Despre tipul asta de carti si motivul pentru care nu prea mai citesc carti motivationale, am scris si in acest articol.
Daca te hotarasti sa citesti vreuna dintre cartile astea ( sau ai facut-o deja ), mi-ar face placere sa-mi spui cum ti s-a parut si ce ai invatat din ea.
Cu drag,
Paul melinte
6 Comments
Cărțile din lista ta nu prea se regăsesc în registrul din care îmi aleg eu lecturile. Cu toate astea, cred că pot spune că titlul articolului este unul „comercial”, pentru că orice carte te face mai deștept, nu doar anumite cărți sau un anumit gen de carte. Dacă îți cade în mână un volum și-l vei citi cu atenție, vei găsi idei care îți vor solicita toate procesele gândirii (fie că vei fi sau nu de acord cu respectivele idei) și automat îți dezvolți deșteptăciunea :))
Ana, bineinteles ca titlul este gandit ca sa atraga, dar asta nu inseamna ca nu este adevarat.
Eu cred cu tarie cu orice om ar trebui sa citeasca macar din cand in cand cate o carte de genul asta. De aceea le voi promova ori de cate ori voi avea ocazia.
Cu toate astea, nu o sa incerc sa conving cu forta pe pe nimeni, dar daca ai schimba un pic registrul ( macar de curiozitate ), poate ca te-ai convinge singura.
Totusi, sunt de acord cu tine ca cititul dezvolta gandirea, dar nu cred ca putem compara o carte de genul celor scrise de Sandra Brown spre exemplu, cu genul asta de carti ( si nu numai ).
Buna ziua,am o adolescenta de 16ani.Va rog sa imi recomandati niste carti pentru ea avand in vedere ca invata la colegiul ”SAVA”SECTIA UMAN,si vizeaza jurnalismul,stiinte politice ,telerviziune.
O seara linistita,Ruxandra Cioata
Buna, Ruxandra. Ma gandesc un pic si iti spun. Poate fac chiar si un articol despre asta. 🙂
A remarcat ca ai tot repetat “trebuiesc”, ceea ce este o greseala gramaticala. Se numeste hipercorectitudine, dar tot greseala e. Verbul “a trebui” este impersonal, are forma doar la pers. a III-a singular. E o greseala pe care multi o fac. Toate cele bune.
Multumesc mult, Daniela! Habdar n-aveam ca nu-i corect.