Multa lume incearca sa gaseasca ideea de afaceri perfecta, uitand ca de obicei nu ideile sunt cele mai importante aspecte, ci implementarea lor in mod constant, rapid si inteligent.

Si nu sunt singurul care spune lucrurul, ci il am alaturi de mine pe Derek Sivers, un antreprenor foarte priceput (si-a vandut una din afaceri pentru 22 mil. $) care explica foarte bine in aceasta scurta postare cat valoreaza o idee si cat valoreaza executia ei.

Din ce am observat eu, ideile pleaca la fel de repede pe cat vin, asa ca viteaza de executie este esentiala.

Din pacate unele idei necesita o perioada de reflectie inainte de a le pune in practica, altele necesita resurse pe care nu le ai, iar unele cer planificare.  Asa se face ca cele mai multe idei bune se pierd chiar de la nastere.

Tocmai de aceea sunt cateva idei pe care as vrea sa ti le dau pentru a creste speranta de viata a ideilor tale, si cu aceste idei inchei:

  • indiferent cat de marunte sunt, noteaza-le;
  • nu le tine doar pentru tine – discuta-le;
  • indiferent cat de nesemnificativ este inceputul, daca poti sa testezi o idee la costuri mici si nu ai altceva mai bun de facut, atunci fa-o (din cateva zeci de idei proaste trebuie sa gasesti macar una buna);
  • prefa-te ca orice te-ar impiedica sa pui aceasta idee in practica a disparut ca prin magie si imagineaza-ti unde vei ajunge – s-ar putea sa constati lucruri interesante.

S-ar putea ca ideile pe care ti le-am dat eu sa nu fie cele mai bune, dar ai vazut ce se intampla daca le aplici cu hotarare. 🙂

Cu drag,

Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *