Ce au în comun Apple, Balenciaga și Tesla?

Am citit ieri dimineață o postare pe Facebook în care o fată „îi certa” pe părinții care cumpără copiilor lor încălțăminte de la Balenciaga. 

Postarea respectivă a ajuns virală, deși autoarea nu este vreo „influenceriță”. 

Sute de comentarii acuzatoare și peste 2500 de like-uri și distribuiri. 

De ce îi certa? Îți spun imediat.  Dar înainte de asta, în caz că nu știi care-i treaba cu încălțările astea, îți las o poză mai jos. 

Balenciaga este un brand „iconic”, cum le place unora să spună, așa că foarte multe vedete (cântăreți, atleți, actori etc.)  au promovat acest brand în mod direct (adică pe bani) sau pur și simplu au apărut în public purtând aceste produse. Un exemplu din România ar fi Delia. 

 

Așadar… care e problema cu faptul că unii părinți cumpără copiilor încălțăminte de la un brand celebru precum Balenciaga?

Problema este că perechea din  imagine costă peste 3600 de lei, mai mult decât câștigă o mare parte din populație. 

Iar autoarea postării argumenta într-un mod foarte convingător că atunci când îi faci un astfel de moft copilului tău, de fapt nu îl ajuți cu nimic, 

Ba din contră: crești un răsfățat, un om slab care crede că totul i se cuvine, un om care nu cunoaște valoarea banilor și care va avea multe probleme din cauza asta. 

Sau cel puțin asta am înțeles eu atât din postare, cât și din comentarii.

Mai spune Laura, căci așa o cheamă, că acei copii care poartă Balenciaga ajung să-i marginalizeze sau chiar să-i agreseze pe „săracii” care își permit să dea cel mult „400 – 500 de lei” pe o pereche de încălțăminte „de tăvăleală”. 

Mai spune și că problema stă de fapt în valorile pe care acei părinți le transmit copiilor. 

În fine, spunea multe și nu știu dacă le-am înțeles sau reținut pe toate exact așa cum le-a spus ea, așa dacă ești curios/curioasă, vezi aici postarea. Apoi întoarce-te, căci nu am ajuns încă la ce era mai important. 🙂

 

Ai citit postarea? Bun! 

Hai să vedem acum… ce au în comun Balenciaga, Apple sau Tesla?

 

Pe lângă faptul că fac o mulțime de bani (inclusiv Tesla de care nu au auzit încă foarte mulți), toate aceste companii nu vând doar niște produse. 

Toate aceste companii vând clienților lor un statut mai bun! Și nu sunt singurele companii care fac vagoane de bani vânzând statut social.

Dacă-ți cumperi Balenciaga ori ultimul iPhone/MacBook, transmiți în mod direct un mesaj în societate: „am bani, îmi permit, cumpăr ce-i mai scump etc.”

Practic te poziționezi intenționat sau nu deasupra celor care nu-și permit aeste bunuri.

Acum, eu știu ce gândesc unii dintre voi… unii se vor simți atacați, deoarece cumpără astfel de produse și vor spune că decizia lor este strict rațională, alții  vor râde satisfăcuți că ei nu sunt așa și că „doar fraieri dau banii pe etichete”. 

Așa că înainte de arunca cu pietre unii în alții și voi în mine, vreau să precizez că noi toții căutăm statutul, chiar dacă nu același statut și chiar dacă nu toți dăm bani pe el. 

Eu nu am nimic cu oamenii care îmbogățesc și mai tare deja cea mai bogată companie din lume, adică Apple. Deși sunt markter și știu pe ce dau banii, și eu sunt clientul lor: am iPhone, iPad și Macbook. 

Nu am Balenciaga și nu conduc încă, dar mi-am propus să-mi cumpăr o Tesla. 

De ce? Pentru că e o mașină faină, puternică, economică, modernă și care protejează mediul. Dar dacă e să las vrăjeala, aș zice că de fapt o voi face pentru statut.

Nu pot zice că a dă 50 – 100.000 de euro pentru o mașină este o decizie rațională. Cumpăr Tesla deoarece oamenii ca mine cumpără Tesla, iar eu vreau să fiu în tribul lor. 

Și am și alte moduri în care îmi satisfac nevoia de statut. Nu neapărat cu bani.

Cu toții aveam, așa că hai să vedem care-i treaba cu statutul ăsta, de ce este el așa de important, cum putem folosi această nevoie pentru a face lumea un pic mai bună și poate chiar să devenim foarte bogați (dacă asta ne dorim). 

Wikipedia, viața în triburi, Tesla și statutul social

Ce trebuie să înțelegem în primul rând este că nevoia de statut vine din moștenirea noastră colectivă și din nevoia de a supraviețui și a ne înmulți. 

Statutul social sau status-ul este modul în care ne poziționăm într-un anumit grup, și a apărut odată cu Homo Sapiens. 

Vezi tu, noi, Homo Sapiens, am fost prima specie ce am reușit să ne organizăm în grupuri mari de indivizi, iar asta ne-a adus în poziția în care suntem azi. 

Dar odată cu această organizare a apărut și nevoia de ierarhizare. 

Cine conduce grupul, cine mănâncă primul, cine ia cele mai frumoase și mai sănătoase femei, cine se cuplează cu masculul alfa. Și tot așa mai departe. 

În timp oamenii și-au dezvoltat diverse moduri în care au decis cine și ce merită, iar acesta este statutul. Chiar dacă criteriile de departajare s-au tot schimbat în timp, statutul nu a dispărut și nu o să dispară niciodată. 

Așa că, revenind la postarea Laurei, părerea mea este că degeaba învinovățești o companie că profită de nevoia de statut a oamenilor. Ei nu or să se oprească din asta

Ce poți face în schimb este să folosești acestă nevoie pentru a face lumea mai bună. 

Poți crea statut pornind de la valori mai bune decât valorile promovate de obicei de industria modei (și nu numai).

 

Statutul poate fi creat și pornind de la valori sănătoase.

 

Grija pentru natură, inteligența, bunul simț, educația, echilibrul și multe altele pot fi centrul unor noi tipuri de ierarhizări.

Tesla face acum asta transformând automobilul electric într-un simbol al statutului social superior, și la fel a făcut și Wikipedia când a convins zeci de mii de oameni foarte deștepți să lucreze gratuit la crearea celei mai mari enciclopedii din lume, un lucru pe care companii cu resurse uriașe, precum Google, nu l-a reușit. 

Nu putem scăpa de nevoia de statut. 

Dar o putem face să lucreze în favoarea noastră, iar pentru asta avem nevoie de mai multe companii și organizații precum Tesla sau Wikipedia.

Așa că în această dimineață, citind acea postare, am decis să fac un curs video despre cum poți folosi nevoia de statut pentru a crea companii sănătoase care schimbă lumea, dar fac și banii în același timp. 

Cursul va avea în jur de o oră, îl voi filma pâna la sfârșitul săptămânii viitoare și va costa 150 de lei.

Dar pentru că sunt în plină campanie de promovarea a workshop-ului de la București, am decis că în primă fază îl voi da gratuit, ca bonus, celor care se înscriu la acest workshop.

De ce îl dau gratuit celor care vin la workshop?

Pentru că știu cât de multă valorare am pus în el și îmi doresc enorm de mult să aduc cât de mulți oameni pot în sală. 

Merg pe legea numerelor mari: cu cât mai mulți oameni în sală, cu atât e mai probabil ca mai mulți oameni să reușească să pună în practică ce vă voi preda și eu să fiu mândru că am pus umărul la construirea unor companii foarte faine. 

Vezi… tot despre statut este și această poveste a mea. 😀

Detalii și înscriere la workshop aici: https://paulmelinte.com/workshop

Cu drag,

Paul Melinte

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

  • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
  • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
  • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
  • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
  • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.