Ce inseamna apocalipsa?

2012 a fost anul in care multa lume a asteptat  apocalipsa. Pentru mine apocalipsa are o alta semnificatie mai apropiata de aceasta definitie din dex : “apocalíps n., pl. urĭ (ngr. și vgr. apokálypsis, revelațiune, d. apo-kalýpto, revelez, descoper” . La ea as mai adauga cuvintele renastere sau reinoire . Si ca sa dau o definitie mai ezoterica, as zice asa : apocalipsa reprezinta renasterea civilizatiei umane prin reinoirea credintelor pe care aceasta se sprijina, reinoire datorata revelatiilor (descoperirilor) de ultima ora.

renastere

sursa foto

Ce a insemnat apocalipsa pentru mine in 2012?

Partea frumoasa cu apocalipsa asta, este ca, avem cate una in fiecare an 🙂

2012 a fost pentru mine anul in care m-am reinventat asa incat pot spune ca a fost un an apocaliptic. A fost anul in care am invatat cateva lucruri simple dar care mi-au adus satisfactii mari. Vreau in cele ce urmeaza sa impartasesc cu tine in cateva cuvinte, lectiile pe care le-am invatat sau care mi s-au revelat in acest an.

Asadar, cele mai importante lectii sunt :

1.Am invatat ca actiunea este cel mai important element atunci cand te afli in cautarea succesului.

Fara actiune orice altceva  ai face este inutil. De multe ori visurile noastre sunt precum umbrele, au puterea de a ni se infatisa mai mari decat sunt in realitate, atat de mari incat de frica sa nu ratam, preferam sa credem ca sunt irealizabile si abandonam. Un celebru proverb spune ca : orice calatorie incepe cu primul pas ” sau ” cu lingurita poti manca un elefant “. Asta inseamna ca luat pas cu pas nici un vis nu este atat de mare incat sa fie irealizibil. Cu fiecare pas pe care il facem pe drumul catre visul nostru, capatul sau va fi mai aproape. Cu fiecare lingurita mancata elefantul va deveni mai mic.

2. Perseverenta este al doilea element al succesului. Actiunea este cea care declanseaza procesul succesului dar perseverenta este cea care-i asigura continuitatea.  Perseverenta este cea care iti permite sa termini calatoria dupa ce ai actionat si ai facut primul pas. Initial pentru a fi perseverent ai nevoie de  multa vointa, dar partea buna este ca, dupa un timp, orice actiune repetata devine un obicei si nu mai ai nevoie de vointa pentru a o face in fiecare zi. In plus prin antrenarea vointei aceasta creste precum un muschi si atunci cand vei avea nevoie sa implementezi un nou obicei iti va fi mult mai usor sa o faci.

3. Am invatat cat de important este sa ai un jurnal . Despre actiune si jurnal am scris si aici.

4. Desi citisem de multe ori despre puterea imaginatiei, nu incercasem niciodata sa o folosesc in mod constant. Dupa ce  am inceput sa imi imaginez in fiecare dimineata, timp de 5 minute, in  detaliu, ceea ce imi  doresc, ca si cand deja as fi realizat asta, la scurt timp visurile au devenit realitate.

5. Am inteles importanta credintei. M-am convins ca singurele limite pe care le avem  sunt cele pe care ni le impunem singuri. Credintele noastre sunt cele ce ne determina actiunile, iar actiunile ne construiesc viata.

6. Am invatat puterea gandului. Gandurile repetate duc la credinte.

Am invatat sa imi ascult gandurile.Primul pas in controlul gandurilor este constientizarea. Atunci cand esti constient de ceea ce gandesti poti schimba gandurile pe care nu doresti sa le transformi in credinte.

7. Mediul in care traim  si oamenii cu care ne inconjuram determina multe din gandurile ce apar in mintea noastra.

De mici copii invatam din mediul inconjurator prin imitatie ( sau modelare ), lucru pe care il facem toata viata. Consider ca cea mai rapida cale de a obtine ceva este sa cauti sa fii in preajma oamenilor  care au realizat asta inaintea ta. Cand zic sa fii in preajma lor nu inseamna neaparat sa fii fizic in preajma lor,desi ar fi de preferat, daca nu se poate ii poti avea virtual in preajma ta cu ajutorul oricarui material care contine gandurile lor, cum ar fi  cartile.

8. Am invatat cat de important este sa iti urmezi pasiunea. 

Atunci cand muncesti din pasiunea, cuvantul munca isi pierde intelesul uzual. Munca din pasiune inseamna placere. Atunci cand iti place ce faci atat de mult incat ai face lucrul respectiv si fara sa fii platit  dai tot ce ai mai bun din tine si devii expert in domeniul respectiv. Asa cum bine stim, experti castiga intodeauna mai mult decat amatorii.

Concluzia : decat sa faci o munca care nu iti place, doar pentru bani, mai bine iti urmezi pasiunea, chiar daca la inceput iti aduce mai putin bani sau deloc, oamenii vor fi dispusi sa plateasca expertiza ta.

Sunt curios:

Ce a insemnat apocalipsa pentru tine?

Care este cea mai importanta lectie pe care ai invatat-o in 2012?

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

4 Comments

  1. Apocalipsa pentru mine?
    Sa incetez in a ma mai lamenta ca viata mea lancezeste si ca are prea putina actiune fata de ceea ce mi-as fi dorit.
    Lectia anului 2012?
    Sa aleg tot de e mai Inalt in viata mea ca reper pentru dezvoltare, sa ma conectez la Sursa, la Dumnezeu pe bune, nu doar prin ritualuri, credinte, obiceiuri lumesti, ci prin simtire personala, traire profunda, purificatoare si transformatoare de sine.

  2. Dragă Paul…
    Am ajuns puţintel mai târziu aici…
    Mi-a plăcut însă să citesc acest articol, ACUM!
    Cred că în ACEST MOMENT, valoarea lui este mult mai mare decât atunci când l-ai scris!
    Un motiv simplu, ar fi acela că, ACUM poţi face o evaluare a modului în care ai aplicat în intervalul decembrie 2012 – iunie 2014. Eu cred că e un bilanţ interesant, inclusiv pentru cititori! 🙂
    Răspunsul meu privind 2012?
    Îl găseşti scris într-un capitol care se numeşte “Terra şi specia umană”, din cartea mea, “Autodezvoltare, Ocultism, Extrasenzorial”. Capitolul a fost scris prin noiembrie 2009… şi cartea, a fost publicată în martie 2010.
    Aşadar, cu peste 3 ani înainte de “apocalipticul” solstiţiu de iarnă din 21 decembrie 2012…
    Ce am simţit ACUM, recitind acest capitol?
    Am simţit că mă aflam deja pe drumul cel bun, cu mult înainte de a fi scris şi publicat cartea şi cu mult înainte de a fi plecat în Grecia (cartea am scris-o fiind în Grecia)…
    Acum, sunt mulţumit cu mine însumi şi cu ce am scris acolo.
    Îmi place să cred că şi tu EŞTI MULŢUMIT! 🙂
    Zi faină să ai!

  3. Serban, mersi ca mi-ai adus aminte de cele scrise aici.
    Intradevar, de cand am scris articolul asta si pina acum a fost o calatorie intersanta si poate ca ar fi util un bilant.
    Cat despre multumire, inca nu am ajuns la capatul calatorie si mai am mult pina acum, dar sunt multumit deorece sunt pe drum. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *