Acum aproximativ un an scriam ca majoritatea oamenilor sunt saraci pentru ca incearca sa scoata banii din buzunarele saracilor, in loc sa se concetreze pe a crea produse si sevicii pentru cei care au cu ce sa plateasca.

Astazi desi imi mentin in mare parte parerea, vreau sa vin cu o mica modificare.

 

Poti face bani si daca creezi afaceri destinate saracilor, DAR trebuie sa lucrezi cu cifre mari.

 

Dupa ce am inceputa sa citesc “Comoara de la baza piramidei“, am inteles ca cei aproximativ 5 miliarde de oameni saraci au la randul  lor nevoie de produse si servicii de calitate si sunt dispusi sa plateasca pentru ele.

Chiar daca nu vor putea consuma acelesi cantitati ca cei din varful piramidei, la baza piramidei se afla o comoara care asteapta sa fie descoperita.

Asadar anul trecut m-am inselat, oamenii saraci nu gresesc cand fac afaceri care se adreseaza celor saraci, ci gresesc in faptul ca nu creeaza valoare pentru suficient de multi oamenii saraci.

 

Anvergura este cheia!

 

In timp ce un om sarac va incerca sa faca sa mearga o covrigarie de cartier, un om cu mentalitate de om bogat va lupta cu acelasi resurse sa construiasca un lant de covrigarii, un lant care sa hraneasca suficient de multe persoane, astfel incat sa se imbogateasca.

Desi poate  parea ca primul are mai multe sanse de reusita, eu cred ca in realitate sansele sunt cel putin egale, daca nu chiar mult mai mari pentru cel cu visul maret.

 

Motivul este de natura psihologica si l-am explicat in mai multe articole.

 

Visurile marunte nu au puterea de a te pune la treaba!

 

Indiferent cat de simpla este sarcina pe care o ai de facut, o vei amana pina vei ajunge la concluzia ca nu este suficient de importanta ca sa o faci.

In schimb visurile “imposibile” au puterea de a te entuziasma, ambitiona, energiza, inspira, impulsiona…

 

Asa ca… ai grija la ce vizezi si nu lasa neexploatata comoara de la baza piramidei!

 

Cu drag,

Paul Melinte

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *