Cum să faci pe timp de criză mai mulți bani ca niciodată

Povesteam în articolul de ieri că situația nu este deloc roz pentru foarte mulți oameni, indiferent că sunt angajați, antreprenori sau freelanceri. 

Ce nu am spus ieri este că știm deja că în următoarele 2 – 3 luni în jur de 1 milion de români își vor pierde locul de muncă, iar câteva zeci de mii de antreprenori își vor pierde afacerea. 

Evident că lucrul ăsta se va simți în toată economia și cine nu se pregătește din timp, fie el angajat, antreprenor sau freelancer, poate avea probleme. 

Dar, cum spuneam și ieri, dracul nu trebuie să fie atât de negru. 

Dacă ne pregătim, nu doar că vom supraviețui acestei crize, dar e posibil să se dovedească a fi cel mai bun eveniment din viața noastră. 

Tot ieri îți spuneam că de azi până la finalul săptămâni îți voi spune două lucruri:

 1. Cum să te promovezi mai bine;
 2. De ce decizia de a învăța copywriting se va dovedi cea mai bună decizie din viața ta. 

Așa că hai să trecem la treabă cu idei și sfaturi concrete. 

Cum faci pe timp de criză mai mulți bani ca niciodată? 

Începe cu aceste două lucruri:

 1. Content marketing.
 2. Popriul tău trib.

Ce este content marketing-ul? 

Este o abordare strategică de marketing axată pe crearea și distribuirea conținutului valoros, relevant și consistent pentru a atrage și a păstra o audiență clar definită – și, în final, pentru a vinde.

Spre exemplu ce fac eu acum este content marketing. Dar nu este singura formă de content marketing pe care o practic. 

În momentul de față eu fac următoarele lucruri: 

 • scriu emailuri;
 • public articole;
 • fac clipuri video pe Facebook, YouTube, Instagram și Tik Tok;
 • pe aceleași canale fac și live-uri;
 • fac postări scurte pe Facebook sau Instagram menite să creeze engagement, să educe sau să arate audienței mele care sunt valorile în care eu cred;
 • public ebook-uri gratuite pentru a crește numărul abonaților pe messenger și email;
 • trimit mesaje educative și de încurajare pe messenger;
 • Fac reclame educative plătite pe Facebook și Instagram care ajung la sute de mii de oameni.

Și mai sunt multe altele pe care le-aș putea face. 

Dar de ce îți spun ce fac eu? 

Deoarece mă întâlnesc frecvent cu replica „am încercat și nu merge”, nu doar de la antreprenori, ci și de la freelancer sau angajați care și-ar dori să facă antreprenoriat sau freelancing. 

Eu nu zic că totul este posibil său că nu e greu, dar cred că 90% din cei care spun că au încercat și nu merge, fie nu au făcut suficient de multe eforturi, fie nu au făcut-o cum trebuie. 

„Am încercat și chiar nu merge…” Iată cum o faci să meargă!

Dacă ai un produs/serviciu bun și o piață dispusă să cumpere, faci content valoros, relevant și consistent,  și îl distribui pe canalele de comunicare menționate mai sus (și mai sunt și altele) și tot nu reușești să ai clienți, atunci problema s-ar putea să țină de copywriting – adică abilitatea de a transforma traficul în bani. 

Ce este copywritingul? 

Imaginează-ți copywritingul ca pe o persoană. 

Imaginează-ți că este este un agent de vânzări foarte persuasiv, care știe exact ce să spună și când să spună pentru a-ți duce clientul din punctul în care îți spune „nu știu ce să zic – mă mai gândesc și revin eu”, până în punctul în care spune DA și e foarte fericit să cumpere de la tine. 

Asta face copywritingul dacă e bine făcut. 

Pe deasupra, acest agent de vânzări poate fi duplicat, adică poate vorbi cu mii, zeci sau chiar sute de mii de clienți și nu obosește niciodată. 

Poate lucra și ziua și noaptea, și în weekend, dar și de sărbători. 

Îți dau exemplu nostru… 

Am dat drumul înscrierilor la seria #2 din Picasso Copywriting undeva înainte de Crăciun și aveam în cap să facem o grămadă de acțiuni pentru a ne promova cursul. 

Dar știi cum e cu spiritul sărbătorilor… ne-a luat lenea și am amânat de pe o zi pe alta. Așa că am ajuns să nu muncim aproape deloc. Cred că am trimis doar două mailuri și cam atât. Nu am făcut mai nimic din ce scria mai sus la partea de content.

Dar am avut „noroc”! 

Norocul nostru? Aveam deja „agentul de vânzări” pe teren, iar el muncea zi și noapte, 7 zile din 7. Aveam ceva reclame care rulau și duceau pe o pagină de vânzări. 

Rezultatul? Am avut în jur de 150 de cursanți (mai mult nici nu făceam față) și nu ne venea să credem cât de eficient a fost „domnul agent de vânzări”. 

Și știi care e partea și mai bună? Nu a trebui să-i dăm „agentului” niciun bonus. 😀 

Cam asta face copywritingul bine făcut… ne salvează din orice situație, chiar și de propria noastră lene. 🙂  

Și lăsând gluma la o parte, acum mai mult ca niciodată, este o abilitate pe care trebuie să o ai și care este foarte valoroasă indiferent că ești antreprenor  sau freelancer/angajat care lucrează sau vrea să lucrez în domeniu. 

De ce „trebuie” să înveți copywriting? 

Pentru că atunci când economia crește, cum a fost cazul până acum, vinde toată lumea. Dar când economia se contractă, așa cum e cazul AZI, vând doar cei mai buni. 

Vrei să fii unul din cei mai buni? Hai în Picasso și îți promit două lucruri: 

 1. Va fi cel mai valoros curs la care ai fost vreodată;
 2. Îți va deschide ușa spre oportunități la care nici nu te gândeai astfel încât criza asta o să ți se pară mană cerească. 

Detalii și înscriere „Picasso Copywriting” aici: https://paulmelinte.com/picasso-copywriting/

 

Cu drag,
Paul Melinte

Distribuie articolul:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

 • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
 • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
 • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
 • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
 • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum am ajuns la 20.000 de euro / lună (profit)

Salut! Aseara stăteam de vorbă cu cineva și a venit vorba despre alergare. Așa că am avut ocazia să mă laud cu un lucru pe care puțini îl știu: sunt și eu fost maratonist, deși poate că nu pare. :)) E adevărat că am alergat o singură dată 42 de km – pe 7 octombrie 2013, adică în urmă cu 9 ani. Dar am învățat

Cum găsești ideea de 1 milion $ (pasul #1)

Vrei să faci o afacere și nu știi cu ce sau de unde să începi? Înscrie-te la webinarul pe care îl țin miercuri, după Paște, și o să-ți spun pas cu pas ce ai de făcut. Dar până atunci vreau să-ți dau ce ți-am promis în titlul acestui articol, adică cel mai simplu mod pentru a găsi ideea care îți va băga în buzunar 1

Și acum… ce facem?!

În urmă cu doi ani, când a început pandemia, eram la Roma în vacanță și mi se părea că totul este atât de îndepărtat și trecător, încât nu merită să mă îngrijorez prea tare.  Evident că am greșit grav. M-am repliat/adaptat și până la urmă totul a fost bine.  Dar, uitându-mă în urmă, îmi dau seama că, dacă aș fi fost un pic mai matur,

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru