6 Metode Simple Prin Care Iți Poți Găsi Pasiunea

pasiune = inima

Acesta este primul articol scris de mine în 2013 și nu este o întâmplare că am ales să scriu despre pasiune.

Cred în ideea că o viață trăită fără pasiune nu este trăită deloc și am scris și o carte despre cum poți face un business din pasiunea ta.

Dar…

 

Ce este pasiunea?

 

Pasiunea este mult prea complexă pentru a o încătușa cu o  definiție.

Ce știu eu despre pasiunea este că îți da: energie, curaj, optimism, entuziasm și perseverență.

Oamenii pasionați par să aibă un magnetism aparte. Chiar dacă de multe ori ne dau impresia că trăiesc într-o lumea numai a lor și asta le da o aura de mister amestecat cu nebunie, mulți dintre noi suntem atrași de ei și îi admirăm deoarece par conduși de o forță invizibilă pe care poate că n-o înțelegem, dar o respectăm.

Pasiunea înseamnă libertatea și curajul de a-ți trăi viață și visurile indiferent de cât de mari sau mici sunt acestea, chiar dacă sunt  prosteșți sau nebunești, și  nu pe cele impuse de societate, prieteni, familie, condiții economice sau orice altceva.

Să-ți trăieșți viață cu pasiunea înseamnă să poți sări în fiecare dimineață din pat cu energie și entuziasm, fericit/a că ai ocazia să faci încă o dată ceea ce iubești mai mult.

Pasiunea însemna iubire. Și atunci, dacă pasiunea înseamnă iubire… ce poate fi mai frumos  decât să-ți urmezi pasiunea?  

 

Pasiunea înseamnă să faci ce-ți spune inima.

Că să îți poți trăi pasiunea trebuie mai întâi să știi care este pasiunea ta.

 

Ai două posibilități: poți să ai deja o pasiune sau îți poți construi una.

Că să vezi dacă nu cumva ai deja o pasiune de care nu ești conștient, ai câteva instrumente la îndemână.

 

Cele șase metode sunt:

1. Întrebările

Te poți întreba :

„Ce îmi place să fac atât de mult încât simt că aș putea face asta o lungă perioada de timp?”

 

Atenție! Nu este obligatoriu  să  păstrezi o pasiune toată viață. În timp este posibil să îți descoperi mai multe pasiuni așa că probabil că unora le vei acordă o atenție mai mare.

 

Ce voi regretă că nu am  făcut mai mult când mă voi află pe patul de moarte? 

Care sunt subiectele mele  favorite de discuție?

Care sunt lucrurile care îmi trezesc interesul, imaginația, curiozitatea și entuziasmul?

Ce me face fericit/a?

 

2. Amintirile

Îți aduci aminte de perioada copilăriei?

Îți aduci aminte când visai că vei fi: doctoriță, astronaut, gimnastă, judecător, pirat,  polițist, scriitor, marinar, actor etc.? Când visai că vei călători în lumea largă sau poate că te visai un super-erou ce schimbă lumea, o prințesă sau poate o vedetă iubita de milioane de fani.

Adu-ți aminte de filmele copilăriei tale. Poate că te uitai la filmele regretatului  Sergiu Nicolăescu sau la seriale americane. Oricare varianta ar fi, sunt sigur că visai.

Sau poate cărțile au fost cele care te-au făcut să visezi. Îmi aduc și acum aminte de cărțile  scrise de : Jules VerneConnan Doyle și al sau Sherlock Holmes, Edgar Rice Burroughs cu neînfricatul și nobilul Tarzan. Cele mai dragi mi-au fost totuși peisajele, obiceiurile, personajele și aventurile descrise și imaginate  de Karl May pe care mulți îl cunosc datorită filmelor cu  Winnetou.

Ești fericit când retraiesti aceste amintiri?

Dacă da, atunci acolo se află pasiunea ta!

 

Dar dacă ai făcut toate astea și încă nu ai aflat care este pasiunea ta,  atunci este timpul să îți construieșți o pasiune.

Dacă la săpăturile după pasiune am folosit două instrumente (întrebările și amintirile) pentru construirea unei pasiuni noi setul de instrumente pe care îl vom folosi este compus din următoarele  piese:

 

1. Experimentează!

Spune DA oricărui lucru nou care îți apare în cale indiferent cât de mărunt, inutil sau stupid ți se pare. Deschide fiecare ușa care îți apare în cale deaorece în spatele acelei uși se poate află pasiunea ta. Ba mai mult, caută în mod activ să faci lucrurile altfel. Mergi în locuri noi, fă-ți noi prieteni, schimbă magazinul de unde cumperi, schimbă traseul pe unde mergi, schimbă mijlocul de transport, ascultă și altfel de muzică, vezi filme diferite, învață o limba străină, călătorește, fă orice lucru care te ajută să-ți schimbi paradigmele.

Descoperă cine ești. În mod sigur ai talente pe care nu le cunoști. Doar experimentând poți află la ce ești bun.

 

2. Citește!

Dacă nu ți-ai găsit pasiunea în cărțile citite pînă acum schimbă cărțile sau mai citește-le odată.  Dacă nu ai citit pînă acum atunci este timpul să începi s-o faci.

 

3. Fii curios!

Curiozitatea te face să descoperi lucruri noi și totodată să aprofundezi lucrurile. S-ar putea că pasiunea să fie chiar sub nasul tău și totuși să nu fi fost niciodată suficient de curios că să te uiți mai atent la ea. Fii curios în legătură cu oamenii din jurul tău, întreabă-i ce fac, ce pasiuni au, ce le place, se poate că ei să fi descoperit lucrurile care te vor pasiona și pe ține.

 

4. Imaginează-ți!

Cum ar fi să…

 

 

După ce vei face toate asta, sunt curios ce vei răspunde la următoarele întrebări:

Știi care este pasiunea ta?

Îți trăieșți pasiunea?

 

Dacă ți-a fost util acest articol ajută-mă cu un like și un share. Ajută-ți  și prieteni să-și descopere sau să-și construiască pasiunea.

Sau spune-mi  ce dificultăți întâmpini cu pasiunea ta astfel încât să te pot ajută mai bine.

 

Cu drag,

Paul Melinte

6 Metode Simple Prin Care Iți Poți Găsi Pasiunea by
Dacă visezi să ai un business al tău și/sau să faci bani din pasiunea ta, abonează-te la robotul de messenger pentru a primi mesaje și sfaturi valoroase. (Te poți dezabona oricând)
Ok, mă abonez la robot!

Discussion

  • Paul
 1. Paul
 2. catalina
  • Paul
 3. Paul
 4. Paul
 5. Paul
  • Paul Laurentiu Melinte

Sunt curios: ai ceva de spus? :)

Share