Nu îmi place să fiu cel care dă veștile proaste, dar se pare că după ce am scăpat (oarecum) de covid, ne vom luptă (cel puțin pentru o vreme) cu inflația.

Adică vor crește prețurile și banii își vor pierde valoarea. De unde știu?

Sunt în mai multe grupuri de Facebook cu antreprenori și pe unul din ele oamenii au început deja să se plângă de scumpirea materiilor prime.

Citez un comentator:

“Oameni buni, urmăriți piața mondiala: Otel+30%, aluminiu +90%, plastic undeva la 60%. Schimbați strategia de ieftin, cu aia de bun si scump.”

Și pare că nu sunt singurele materii prime care s-au scumpit. Iar ca de obicei, mai devreme sau mai târziu scumpirea materiilor prime aduce cu sine și scumpirea produselor finale.

De aici derivă câteva probleme cu care s-ar putea să te confrunți și tu:

  1. Dacă nu îți crești veniturile stilul de viața îți va fi afectat deoarece vei putea cumpăra mai puține cu banii pe care îi câștigi acum.
  1. Dacă ești antreprenor  e posibil să fii obligat să să înveți cum să-ți crești atât prețurile, cât și vânzările și profitul/client. Sau să tragi oblonul și si mergi acasă deoarece nu mai ești competitiv/profitabil.
  1. Dacă ești angajat îți va fi mai greu să-ți crești veniturile salariale deoarece ghice ce?! Nu toți antreprenori vor ști/vor putea să-și măreasca prețurile și vânzările ca să poată acoperi inflația. Așa că angajații sunt, ca de obicei, primii sacrificați.

Ce soluții văd eu pentru a evita aceste pericole?

#1 Crește-ți prețurile și/sau tarifele dacă ești antreprenor sau freelancer.  

Cum faci asta? Aș zice că e simplu, dar nu vreau să mă înjuri. 🙂

Pot să-ți spun în schimb că acum 6 ani, când am început să fac consultanță, ceream 100 de lei/oră. Azi am clienți care mă plătesc (fără obiecții) cu 250 de euro/oră (cam de 10x mai mult) și mă gândesc ca până în toamnă să-mi dublez iar tariful.

Știu că e posibil deoarece am învățat că și pentru a-ți mări prețurile/tarifele, ca pentru orice alt rezultat pe care ți-l dorești, există un proces care funcționează de fiecare dată.

Nu e timpul și spațiul să-l explic acum foarte detaliat, dar îți pot spune în mare ce ai de făcut:

  1. Demonstrează că poți livra rezultate mai mari decât prețul cerut, astfel încât decizia să devină una logică. Ușor de spus, greu de făcut pentru mulți.
  1. Crează credibilitate și relație înainte să vinzi. Poți să promiți și luna de pe cer, dacă nu te cred, e degeaba. Întâmplarea face că eu știu cum să creez această credibilitate. Oamenii cumpără de la cei pe care îi cunosc, îi cred și îi plac.
  1. Oferă claritate! “Cum îmi vei aduce rezultatul dorit?” Cei mai mulți antreprenori și marketeri nu doar că nu știu cum să răspundă la această întrebare, dar nici măcar nu sunt conștienți de cât de importantă este. De aceea în “Picasso Copywriting” eu îi învăț pe cursanții mei despre sofisiticarea pieței și călătoria clientului. De aceea sunt convins că pusă în mintea persoanei potrivite, informația din acest curs poate genera milioane.

#2 Învață cum să creezi mai multă valoare în jurul tău

Mai sus ți-am spus cum îți poți vinde mai bine marfa.

Dar ce te faci dacă nu ai ce vinde sau “marfa” ta nu merită un preț mai mare?

Îi poți cere șefului o mărire de salariu dacă tu nu produci mai mult?

Te poți angaja pe un post mai bun dacă îți lipsesc competențele?

Poți vinde ceva la un preț supraevaluat?

Da, ai putea face toate astea și te-aș putea învăța cum. Dar ar fi o greșeală!

Întotdeauna caută să livrezi mai mult decât ai promis și ai primit, și vei intra într-o buclă de feedback pozitivă în care vei primi din ce în ce mai mult și vei da la rândul tău societății tot mai multă valoare.

Și totul pornește de la mintea ta, de la mindset și de la ce știi să faci? Ce tipuri de cunoștințe ai? Ce skilluri? Câte skilluri?

Ce spun aici e adevărat indiferent că ești angajat, student, freelancer sau antreprenor.

Oamenii vor să facă cât mai mulți bani, dar cu aceeași minte de acum. E imposibil!

Nu poți să ai pretenția de a avea viteza unui Ferrari când tu ești în Logan.

Mintea este vehiculul care ne duce spre obiectivele noastre.  Cu cât e mai puternică, cu atât vom ajunge mai departe și mai repede.

Eu unul nu-mi fac nicio grijă în ceea ce privește inflația. Și știi de ce?

Deoarece acum mulți ani, când mâncam doar ciorbă și cartofi prăjiți zilnic, când trăiam din datorie în datorie, am luat decizia că voi investi în mintea mea și indiferent de ce se va întâmpla, mă voi simți mereu prosper și în siguranță.

Iar azi culeg roadele. Eu un lucru pe care ai putea să-l faci și tu. Iar unul din primii pași, dacă simți că te atrage domeniul, e să înveți să vinzi.

Adică să înveți copywriting.  De unde? Din cursul meu, evident. 🙂

Înscrie-te în acest curs, tratează-l cu seriozitate, fă ce te învăț și bucură-te de libertatea și siguranța pe care le au oamenii ce posedă un skill bine plătit ca acesta.

Detalii aici dacă ești antreprenor.
Detalii aici dacă ești angajat, student/elev sau freelancer.

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *