Cum să-ți mărești de +10 ori prețurile, salariul sau tariful?

Nu îmi place să fiu cel care dă veștile proaste, dar se pare că după ce am scăpat (oarecum) de covid, ne vom luptă (cel puțin pentru o vreme) cu inflația.

Adică vor crește prețurile și banii își vor pierde valoarea. De unde știu?

Sunt în mai multe grupuri de Facebook cu antreprenori și pe unul din ele oamenii au început deja să se plângă de scumpirea materiilor prime.

Citez un comentator:

“Oameni buni, urmăriți piața mondiala: Otel+30%, aluminiu +90%, plastic undeva la 60%. Schimbați strategia de ieftin, cu aia de bun si scump.”

Și pare că nu sunt singurele materii prime care s-au scumpit. Iar ca de obicei, mai devreme sau mai târziu scumpirea materiilor prime aduce cu sine și scumpirea produselor finale.

De aici derivă câteva probleme cu care s-ar putea să te confrunți și tu:

 1. Dacă nu îți crești veniturile stilul de viața îți va fi afectat deoarece vei putea cumpăra mai puține cu banii pe care îi câștigi acum.
 1. Dacă ești antreprenor  e posibil să fii obligat să să înveți cum să-ți crești atât prețurile, cât și vânzările și profitul/client. Sau să tragi oblonul și si mergi acasă deoarece nu mai ești competitiv/profitabil.
 1. Dacă ești angajat îți va fi mai greu să-ți crești veniturile salariale deoarece ghice ce?! Nu toți antreprenori vor ști/vor putea să-și măreasca prețurile și vânzările ca să poată acoperi inflația. Așa că angajații sunt, ca de obicei, primii sacrificați.

Ce soluții văd eu pentru a evita aceste pericole?

#1 Crește-ți prețurile și/sau tarifele dacă ești antreprenor sau freelancer.  

Cum faci asta? Aș zice că e simplu, dar nu vreau să mă înjuri. 🙂

Pot să-ți spun în schimb că acum 6 ani, când am început să fac consultanță, ceream 100 de lei/oră. Azi am clienți care mă plătesc (fără obiecții) cu 250 de euro/oră (cam de 10x mai mult) și mă gândesc ca până în toamnă să-mi dublez iar tariful.

Știu că e posibil deoarece am învățat că și pentru a-ți mări prețurile/tarifele, ca pentru orice alt rezultat pe care ți-l dorești, există un proces care funcționează de fiecare dată.

Nu e timpul și spațiul să-l explic acum foarte detaliat, dar îți pot spune în mare ce ai de făcut:

 1. Demonstrează că poți livra rezultate mai mari decât prețul cerut, astfel încât decizia să devină una logică. Ușor de spus, greu de făcut pentru mulți.
 1. Crează credibilitate și relație înainte să vinzi. Poți să promiți și luna de pe cer, dacă nu te cred, e degeaba. Întâmplarea face că eu știu cum să creez această credibilitate. Oamenii cumpără de la cei pe care îi cunosc, îi cred și îi plac.
 1. Oferă claritate! “Cum îmi vei aduce rezultatul dorit?” Cei mai mulți antreprenori și marketeri nu doar că nu știu cum să răspundă la această întrebare, dar nici măcar nu sunt conștienți de cât de importantă este. De aceea în “Picasso Copywriting” eu îi învăț pe cursanții mei despre sofisiticarea pieței și călătoria clientului. De aceea sunt convins că pusă în mintea persoanei potrivite, informația din acest curs poate genera milioane.

#2 Învață cum să creezi mai multă valoare în jurul tău

Mai sus ți-am spus cum îți poți vinde mai bine marfa.

Dar ce te faci dacă nu ai ce vinde sau “marfa” ta nu merită un preț mai mare?

Îi poți cere șefului o mărire de salariu dacă tu nu produci mai mult?

Te poți angaja pe un post mai bun dacă îți lipsesc competențele?

Poți vinde ceva la un preț supraevaluat?

Da, ai putea face toate astea și te-aș putea învăța cum. Dar ar fi o greșeală!

Întotdeauna caută să livrezi mai mult decât ai promis și ai primit, și vei intra într-o buclă de feedback pozitivă în care vei primi din ce în ce mai mult și vei da la rândul tău societății tot mai multă valoare.

Și totul pornește de la mintea ta, de la mindset și de la ce știi să faci? Ce tipuri de cunoștințe ai? Ce skilluri? Câte skilluri?

Ce spun aici e adevărat indiferent că ești angajat, student, freelancer sau antreprenor.

Oamenii vor să facă cât mai mulți bani, dar cu aceeași minte de acum. E imposibil!

Nu poți să ai pretenția de a avea viteza unui Ferrari când tu ești în Logan.

Mintea este vehiculul care ne duce spre obiectivele noastre.  Cu cât e mai puternică, cu atât vom ajunge mai departe și mai repede.

Eu unul nu-mi fac nicio grijă în ceea ce privește inflația. Și știi de ce?

Deoarece acum mulți ani, când mâncam doar ciorbă și cartofi prăjiți zilnic, când trăiam din datorie în datorie, am luat decizia că voi investi în mintea mea și indiferent de ce se va întâmpla, mă voi simți mereu prosper și în siguranță.

Iar azi culeg roadele. Eu un lucru pe care ai putea să-l faci și tu. Iar unul din primii pași, dacă simți că te atrage domeniul, e să înveți să vinzi.

Adică să înveți copywriting.  De unde? Din cursul meu, evident. 🙂

Înscrie-te în acest curs, tratează-l cu seriozitate, fă ce te învăț și bucură-te de libertatea și siguranța pe care le au oamenii ce posedă un skill bine plătit ca acesta.

Detalii aici dacă ești antreprenor.
Detalii aici dacă ești angajat, student/elev sau freelancer.

Distribuie articolul:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

 • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
 • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
 • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
 • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
 • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum am ajuns la 20.000 de euro / lună (profit)

Salut! Aseara stăteam de vorbă cu cineva și a venit vorba despre alergare. Așa că am avut ocazia să mă laud cu un lucru pe care puțini îl știu: sunt și eu fost maratonist, deși poate că nu pare. :)) E adevărat că am alergat o singură dată 42 de km – pe 7 octombrie 2013, adică în urmă cu 9 ani. Dar am învățat

Cum găsești ideea de 1 milion $ (pasul #1)

Vrei să faci o afacere și nu știi cu ce sau de unde să începi? Înscrie-te la webinarul pe care îl țin miercuri, după Paște, și o să-ți spun pas cu pas ce ai de făcut. Dar până atunci vreau să-ți dau ce ți-am promis în titlul acestui articol, adică cel mai simplu mod pentru a găsi ideea care îți va băga în buzunar 1

Și acum… ce facem?!

În urmă cu doi ani, când a început pandemia, eram la Roma în vacanță și mi se părea că totul este atât de îndepărtat și trecător, încât nu merită să mă îngrijorez prea tare.  Evident că am greșit grav. M-am repliat/adaptat și până la urmă totul a fost bine.  Dar, uitându-mă în urmă, îmi dau seama că, dacă aș fi fost un pic mai matur,

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru