De ce majoritatea afacerilor dau faliment sau o duc foarte rău?

workshop online de la deruta la profit

Am primit de dimineață un mail de la unul din cititorii „Lasă vrăjeala” în care îmi povestea despre dificultățile peste care trebuie să treacă ca antreprenor, și îmi cere ceva sfaturi. 

Fără să-i cunosc afacerea, nu prea aveam cum să-i dau sfaturi personalizate, așa că i-am spus ce i-aș spune oricărui alt antreprenor: 

„Orice afacere poate să facă următoarele lucruri pentru a crește:

– să crească numărul de clienți;

– să crească valoarea pe viață per client;

– să-și scadă costurile. 

Nu-s expert în cea de-a treia soluție, dar pot spune câte ceva despre primele două. Și ar putea să te ajute și pe partea aia.  

 

Pentru a crește numărul de clienți sunt 3 soluții clasice: 

 

  • Reclamă (online și/sau offline);
  • Clienți mulțumiți care te recomandă;
  • Networking și PR. 

 

Pentru a crește valoarea per client… 

Ai nevoie de produse/servicii mai multe și/sau mai scumpe pe care să le poți vinde atât clienților noi, cât și celor vechi care au fost mulțumiți de serviciile tale. 

În principiu cam pe asta ar trebuie să te concentrezi, că orice alt business de fapt.”

Și uite așa mă întorc la subiectul articolului de azi: 

 

De ce majoritatea afacerilor dau faliment sau o duc foarte rău?

Uitându-mă și la ce am scris mai sus, aș putea să zic că fie nu au suficient de mulți clienți, fie au costuri prea mari și/sau venituri prea mici. 

Dar astea sunt doar efecte, iar ca să tratezi efectele, cu toțiii știm că trebuie să găsim și să înțelegem cauzele pentru care afacerile dau faliment sau o duc foarte rău. 

Iar aici se complică un pic lucrurile, căci antreprenoriatul este una din cele mai complexe activități. 

workshop online de la deruta la profit

 

Ce ai de făcut pentru a prospera în afacerea ta în 2020? 

Sunt multe de zis pe tema asta și un email nu ar fi de ajuns. Așa că am decis ca în 2020 să ies un pic din online și să îmi fac timp pentru a merge cu workshop-ul „De la derută la profit” în cât mai mult orașe din România. 

Prima oprire: București 12 martie. 

E a treia oară când țin acest workshop, am schimbat multe la el și vreau să fac un eveniment care să ajute cât mai mulți antreprenori să iasă din lupta asta dureroasă pentru supraviețuire sau evitarea falimentului. 

Căci hai să fim cinstiți… dacă ne uităm pe statistici, vedem că majoritatea antreprenorilor câștigă mult prea puțin pentru cât de mult riscă, se stresează și muncesc. 

Am fost și eu în situația asta pe vremea când făceam imobiliare și știu cât de frustrant poate fi. Îmi aduc aminte cum nu puteam adormi noaptea deși era trecut de ora unu – două sau cum mă trezeam super stresat la prima oră a dimineții disperat să încep munca cât mai repede ca să pot supraviețui. 

Vremurile alea au trecut! Anul trecut am avut o cifră de afaceri de +1,2 milioane de euro și anul asta va fi chiar mai mare. Iar munca mea a devenit mai ușoară și mai plăcuta ca în trecut.

Așa că aș putea spune că cum mă aflu într-o situație mult diferită și uitându-mă în urmă îmi dau seama că în trecut îmi era atât de greu deoarece ani de zile eu am fost derutat. Iar în loc să mă opresc pentru a mă clarifica, eu alergam ca nebunul în toate direcțiile fără să știu ce naiba fac.

Din păcate cred că mulți antreprenori sunt fix în aceeași situație, chiar și cei cărora pare că le merge binișor. 

 

Așa că astea fiind spuse, îți recomand să iei o mică pauză și să-mi dai voie ca pe 12 martie să te ajut să-ți clarifici direcția în care trebuie să mergi și pașii pe care trebuie să-i faci pentru a ajunge acolo. 

 

Detalii aici: https://paulmelinte.com/de-la-deruta-la-profit-bucuresti-12-martie

Iar dacă nu ești din București sau nu poți ajunge pe 12 martie, click aici și spune-mi în ce oraș te afli sau poți ca să te anunț din timp.

 

Cu drag, 

Paul Melinte

P.S. Dacă te înscrii la workshop până pe 3 martie ai 50% reducere, adică doar 100 de lei în loc de 200. 

Detalii aici: https://paulmelinte.com/de-la-deruta-la-profit-bucuresti-12-martie

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *