De ce majoritatea afacerilor dau faliment sau o duc foarte rău?

workshop online de la deruta la profit

Am primit de dimineață un mail de la unul din cititorii „Lasă vrăjeala” în care îmi povestea despre dificultățile peste care trebuie să treacă ca antreprenor, și îmi cere ceva sfaturi. 

Fără să-i cunosc afacerea, nu prea aveam cum să-i dau sfaturi personalizate, așa că i-am spus ce i-aș spune oricărui alt antreprenor: 

„Orice afacere poate să facă următoarele lucruri pentru a crește:

– să crească numărul de clienți;

– să crească valoarea pe viață per client;

– să-și scadă costurile. 

Nu-s expert în cea de-a treia soluție, dar pot spune câte ceva despre primele două. Și ar putea să te ajute și pe partea aia.  

 

Pentru a crește numărul de clienți sunt 3 soluții clasice: 

 

  • Reclamă (online și/sau offline);
  • Clienți mulțumiți care te recomandă;
  • Networking și PR. 

 

Pentru a crește valoarea per client… 

Ai nevoie de produse/servicii mai multe și/sau mai scumpe pe care să le poți vinde atât clienților noi, cât și celor vechi care au fost mulțumiți de serviciile tale. 

În principiu cam pe asta ar trebuie să te concentrezi, că orice alt business de fapt.”

Și uite așa mă întorc la subiectul articolului de azi: 

 

De ce majoritatea afacerilor dau faliment sau o duc foarte rău?

Uitându-mă și la ce am scris mai sus, aș putea să zic că fie nu au suficient de mulți clienți, fie au costuri prea mari și/sau venituri prea mici. 

Dar astea sunt doar efecte, iar ca să tratezi efectele, cu toțiii știm că trebuie să găsim și să înțelegem cauzele pentru care afacerile dau faliment sau o duc foarte rău. 

Iar aici se complică un pic lucrurile, căci antreprenoriatul este una din cele mai complexe activități. 

workshop online de la deruta la profit

 

Ce ai de făcut pentru a prospera în afacerea ta în 2020? 

Sunt multe de zis pe tema asta și un email nu ar fi de ajuns. Așa că am decis ca în 2020 să ies un pic din online și să îmi fac timp pentru a merge cu workshop-ul „De la derută la profit” în cât mai mult orașe din România. 

Prima oprire: București 12 martie. 

E a treia oară când țin acest workshop, am schimbat multe la el și vreau să fac un eveniment care să ajute cât mai mulți antreprenori să iasă din lupta asta dureroasă pentru supraviețuire sau evitarea falimentului. 

Căci hai să fim cinstiți… dacă ne uităm pe statistici, vedem că majoritatea antreprenorilor câștigă mult prea puțin pentru cât de mult riscă, se stresează și muncesc. 

Am fost și eu în situația asta pe vremea când făceam imobiliare și știu cât de frustrant poate fi. Îmi aduc aminte cum nu puteam adormi noaptea deși era trecut de ora unu – două sau cum mă trezeam super stresat la prima oră a dimineții disperat să încep munca cât mai repede ca să pot supraviețui. 

Vremurile alea au trecut! Anul trecut am avut o cifră de afaceri de +1,2 milioane de euro și anul asta va fi chiar mai mare. Iar munca mea a devenit mai ușoară și mai plăcuta ca în trecut.

Așa că aș putea spune că cum mă aflu într-o situație mult diferită și uitându-mă în urmă îmi dau seama că în trecut îmi era atât de greu deoarece ani de zile eu am fost derutat. Iar în loc să mă opresc pentru a mă clarifica, eu alergam ca nebunul în toate direcțiile fără să știu ce naiba fac.

Din păcate cred că mulți antreprenori sunt fix în aceeași situație, chiar și cei cărora pare că le merge binișor. 

 

Așa că astea fiind spuse, îți recomand să iei o mică pauză și să-mi dai voie ca pe 12 martie să te ajut să-ți clarifici direcția în care trebuie să mergi și pașii pe care trebuie să-i faci pentru a ajunge acolo. 

 

Detalii aici: https://paulmelinte.com/de-la-deruta-la-profit-bucuresti-12-martie

Iar dacă nu ești din București sau nu poți ajunge pe 12 martie, click aici și spune-mi în ce oraș te afli sau poți ca să te anunț din timp.

 

Cu drag, 

Paul Melinte

P.S. Dacă te înscrii la workshop până pe 3 martie ai 50% reducere, adică doar 100 de lei în loc de 200. 

Detalii aici: https://paulmelinte.com/de-la-deruta-la-profit-bucuresti-12-martie

 

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

  • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
  • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
  • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
  • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
  • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

4 Motive Pentru Care Copywriting-ul Este Cea Mai Bună Carieră Din Lume

Te-ai întrebat vreodată: care este cea mai profitabilă carieră pe care o poți avea în 2021? 🤔 Probabil că în minte îți vin job-uri clasice precum programator, medic sau avocat.  Și într-un fel să știi că ai dreptate. În toate carierele enumerate mai sus poți câștiga lejer peste 1000 de euro pe lună. Dar pentru asta trebuie să înveți foarte mult, ai nevoie de răbdare

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.