De Ce Nu E Bine Sa Joci Rolul Omului Cu O Viata Perfecta

puterea vulnerabilitatii

 

Cred ca pentru a a beneficia la maxim de relatiile cu oamenii din jurul nostru, una din conditiile esentiale este sa ai puterea de a lasa garda jos si de a spune unde te doare.

Daca nu o faci si joci rolul omului cu o viata perfecta, nu doar ca nimeni nu o sa te ajute, caci nu o sa stie ce te doare, dar in acelasi timp ii faci pe ceilalti sa creada ca este ceva in neregula cu ei si cu viata lor imperfecta.

Tocmai de aceea ne simtim ok doar in preajma oamenilor cu un nivel apropriat sau mai jos decat al nostru (din punctul nostru de vedere, caci in realitatea este foarte greu sa compari un om cu altul) si ne simtim stingheri daca suntem pusi in medii “prea inalte”.

Sa fim sinceri: cu totii aveam problemele si neajunsurile noastre. Nimeni nu are o viata perfecta!

Dar am fost programati ca a vorbi despre minusurile noastre este un semn de slabiciune. Mai ales daca esti barbat si ma ales daca lumea are asteptari mari de la tine.

“Ce… vrei sa rada oamenii de tine?”

Pun pariu ca ai avut ganduri similare cel putin o data in viata ta.

Ei bine… eu cred ca asta este cea mai prostesca si mai daunatoare credinta pe care societatea ne-a transmis-o.

Si ca sa vezi ca eu chiar cred lucrurile astea si nu tin doar o predica, vezi cum ma descriu (in caz ca nu ai facut-o inca).

De asemenea, ca sa intelegi mai bine subiectul, priveste si acest discurs extraordinar.

[ted id=1042 lang=ro]

 

Iti doresc sa ai puterea de a-ti recunoaste slabiciunile!

Cu drag,

Paul Melinte

P.S. Acest articol a inceput ca o postare in grupul Smart Living Mastermind, dar pentru ca este un subiect foarte important, am zis sa fac o exceptie si sa il pun si pe blog (modificat un pic, bineinteles).

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

One Comment

  1. Daca esti sincer cu tine si-ti cunosti punctele slabe, atunci vei sti unde mai ai de lucrat si-ti vei creste stima de sine. Iar cei din jurul tau vad si simt asta. Daca vrei o imagine de sine perfecta, atunci e clar ca ai multa nesiguranta si duci o lupta cu morile de vant, iar lumea ii simte imediat pe cei care nu sunt sinceri si deschisi, dar posteaza in persoane sociabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *