De Ce Nu Renunt La Romania?

 

Te-ai gandit vreodata ca poate viata ta ar fi fost mult mai simpla daca te-ai fi nascut intr-o alta tara mai dezvoltata?

Primul impuls a fost sa scriu “mai bogata”, dar mi-am dat seama ca si noi traim intr-o tara foarte bogata.

Nu stiu daca ti-ai pus vreodata  intrebarea de mai sus, dar cred ca orice roman a constientizat macar o data in viata ca sunt alte popoare  care o duc mult mai bine ca noi desi se straduiesc mult mai putin. Bineinteles ca suntem constienti ca si reversul medaliei este adevarat si ar fi putut fi chiar mai rau.

Dar din fericire traim totusi intr-o lume mai libera ca oricand, iar cei care isi doresc foarte mult sa traiasca “ca afara” pot face asta acum. Sau macar pot incerca.

Si multi romani chiar asta au facut: si-au luat inima in dintii si au plecat peste hotare in speranta ca isi vor face o soarta mai buna.

Unii au reusit si traiesc acum asa cum au visat, altii au esuat si s-au intors acasa. Iar altii inca mai incearca!

Dar… eu cred ca majoritatea lor nu au renuntat niciodata la Romania indiferent cat de rau le-ar fi mers aici si indiferent de cat de mult lapte si cat de multa miere ar fi curs “in strainatate”.

De ce nu au renuntat la Romania?

Probabil ca din acelasi motiv pentru care nici eu nu am facut asta.

Dar care este acel motiv?

As vrea sa zic ca nu am renuntat  pentru ca Romania este o tara frumoasa, dar stiu ca sunt in lume tari cel putin la fel de frumoase  in care mi-as dori sa traiesc.

As vrea sa zic ca pentru oamenii calzi si primitori, dar adevarul este ca stiu ca sunt in lume popoare cel putin la fel de primitoare ca ale noastre.

As vrea sa zic ca pentru oportunitatile de afaceri pe care o tara inca nedezvoltata le ofera, dar adevarul este ca sunt alte tari in care este mult mai simplu sa faci afaceri.

As vrea sa zic ca pentru viitorul luminos pe care stim sigur ca aceasta tara il va avea, dar din pacate nu pot baga mana in foc pentru asta, desi la nivelul meu eu fac tot ce pot ca sa fie asa.

 

As vrea sa gasesc un motiv logic, dar din pacate nu pot face asta.

 

Si atunci de ce eu si alte milioane de romani nu am renuntat inca la Romania?

Daca nu e mintea, atunci trebuie sa fie inima sau poate sufletul. Habar n-am care si cu ce se ocupa, dar stiu ca e ceva inauntrul meu care nu ma lasa sa fac asta.

De ce nu?

Cum am mai zis e greu de dat un raspuns la aceasta intrebare, dar cred ca…

…nu pot renunta la Romania deoarece asta ar insemna sa renunt la mine!

 

Romania - drapel plus harta

 

Sunt cel care sunt cu bune si cu rele si datorita Romaniei, si simt ca a renunta  la Romania ar insemna sa renunt la identitatea mea.

Iar asta n-o  pot face pentru nimic in lume!

Da, daca m-as fi nascut intr-o alta tara poate as fi avut o viata mai buna in acest moment, dar nu as mai fi fost eu cel de azi.

Poate ca si eu as fi fost o persoana mai buna, dar astazi ma accept asa cum sunt si stiu ca doar facand asta si doar recunoscand cine sunt  pot incepe sa ma transform intr-un om mai bun si pot sa-mi construiesc o viata asa cum am visat.

Si la fel poti face si tu!

Iar atunci cand unul cate unul, pas cu pas,  noi toti ne vom transforma in niste omeni mai buni, vom observa cu uimire si in acelasi timp cu mandrie ca Romania s-a transformat in cel mai bun loc de pe Pamant.

Acum asta este doar un vis, dar stiu ca prin mult munca si doar impreuna putem reusi!

Asta-i motivul pentru care nu renunt la Romania.

 

La multi ani, Romania! La multi ani, dragi romani! Oriunde ati fi in acest moment.

 

Cu drag,

Paul Melinte

 

De Ce Nu Renunt La Romania? by
Dacă visezi să ai un business al tău și/sau să faci bani din pasiunea ta, abonează-te la robotul de messenger pentru a primi mesaje și sfaturi valoroase. (Te poți dezabona oricând)
Ok, mă abonez la robot!

Discussion

  1. paraschiv
  2. Rodica Calcea
  3. Lucian Covaci
    • Paul Laurentiu Melinte
  4. Viorica Trifa
    • Paul Laurentiu Melinte

Sunt curios: ai ceva de spus? :)

Share