„Efectul Netflix”, exploratori, prizonieri și oportunități

Săptămâna trecută îți vorbeam de generozitate și de faptul că mi-am propus să fac din anul 2021 anul generozității. În același timp îți spuneam că mi-am propus să-ți scriu frecvent. Așă că iată-mă din nou pe ecranul tău. 🙂 

Știu că e târziu și e posibil să citești acest articol abia luni, dar nu am vrut să treacă ziua fără să-mi onorez promisiunea. 

Azi vreau să-ți vorbesc despre puterea imaginației și despre curajul de a fi un explorator, nu un prizonier. 

Zilele astea a circulat pe Facebook o imagine care descria „Efectul Netflix.

Pe acea imagine erau prezentate următoarele cifre în legătură The Queen’s Gambit”  – o miniserie ce aduce în centrul atenției o șahistă genială și care a făcut recent furori pe această platformă:

  • Din 23 octombrie și până azi filmul a rulat în peste 62 milioane de case;
  • Căutările pe „seturi șah” au crescut cu 250% pe Ebay;
  • Căutările pe Google după expresia „cum să joci șah” au atins cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani;
  • Romanul care a stat la baza acestui serial a ajuns pe lista „New York Times bestseller” la 37 de ani de la apariție!
  • a crescut număr de jucători de pe chess.com de 5 ori. 

Aparent asta e doar o știre drăguță, dar vreau să-ți arăt că în spate e ceva mai mult de atât. 

Mie unul se pare fascinant cum tehnologia și arta pot schimba economia prin schimbarea culturii.

De altfel cred că muzicienii, scriitorii, scenariștii și alte tipuri de artiști ce ajung la mase mari de oameni, rareori conștientizează cât de importantă este arta lor.

Citeam acum mult timp un articol despre Jules Verne și celebra lui capacitate de a-și imagina obiecte și tehnologii ce avea să fie inventate la mulți ani distanța, iar teoria autorului era că Jules Verne nu a prezis nimic, ci doar a inspirat o întreagă generație de viitori oameni de știință și antreprenori să dea viață imaginație sale.

Eu tind să-i dau dreptate, căci orice lucru material apare mai întâi în imaginația cuiva.

Și dacă vorbim despre imaginație, ia imaginează-ți tu cum ar fi ca o platformă precum Netflix să-și propună să rezolve unele din cele mai importante probleme cu care ne confruntăm, gen poluarea, lipsa educației, sărăcia, violența, dezechilibrele emoționale etc. 

Dar dacă ar face echipă cu Google, Facebook, Tik Tok, Amazon sau Apple, adică marile ecosisteme în care ne petrecem viața și care schimbă cultură zi de zi. 

Știu, visez cu ochii deschiși, dar dacă este adevărat și realitatea chiar apare mai întâi în imaginația noastră. 

„Hai, Paul, lasă-mă că mă plictisești. Noi nu mai scăpăm de covid, sănătatea și libertatea ne este amenințată, la fel și bunăstarea financiară, iar tu vorbești de combaterea poluăriii și alte fantasmagorii ce nu stau în puterea mea.”

Nu știu dacă astea sunt gândurile tale și nu te învinovățesc dacă e așa, dar hai să-ți spun ce cred eu. 

Cred că avem enorm de multe lucruri de făcut și atât de multe de descoperit. 

Cu toate astea trăim mare parte din viață limitați de propria noastră gândire. 

Suntem prizonieri în propriile noastre minți. Suntem prizonierii obiceiurilor, credințelor și fricilor. Suntem prizonierii lenei, ai lipsei de viziune, ai inflexibilității și ai tiparelor preluate și nemestecate.

Ne place să credem despre noi că suntem diferiți, dar ne comportăm adeseori ca o turmă de oi, nu ca niște exploratori veniți aici să se joace, să testeze, să se bucure și să învețe ce este viața.

Dar această realitate se poate schimba. 

Cum? Cu mici schimbări în mentalitatea noastră. Schimbările mari apar adesea ca o avalanșă. Un mic gând firav în mintea ta se poate transforma în ceva uriaș dacă îi dai voie să se rostogolească.

Problema este că în vremuri ca cele prin care trecem acum oamenii uită să mai viseze. Frica devine emoția predominantă în minte noastră, iar curiozitatea și entuziasmul dispar cu totul. 

Din păcate frică se transformă adesea în panică și duce la furie și/sau blocaje. 

Un om care trăiește în frică va găsi cu greu soluții la problemele prin care trece.

Așa că darul meu azi pentru tine este o idee pe care o să te provoc să o rumegi: 

Indiferent în ce punct te afli acum, că ești pe fundul prăpastiei sau totul merge ca pe roate, undeva în imediat ta apropiere există cel puțin o oportunitate de a-ți face viața mult mai bună. 

Nu știu ce fel de oportunitate este, dar ea este sigur acolo. E la poarta conștientului tău și așteaptă să-i dai drumul.

Poate e o oportunitate de afaceri sau de carieră, poate e o oportunitate de a învăța o lecție importantă sau o oportunitate de a schimba ceva radical la tine sau la viața ta, de a o lua de la capăt, de a face lucrurile mai bine. 

Gândește-te un pic la ce ți-am zis și pune-ți în minte intenția ca atunci când vine momentul să-i dai voie oportunității să se materializez în mintea ta. 

Iar când se va întâmpla asta, probabil chiar în această săptămână (sau poate chiar în seara asta), te rog să-mi scrii. Aș vrea să mă pot bucura alături de tine.

Cu drag, 

Paul Melinte

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

  • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
  • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
  • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
  • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
  • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.