Te gandesti vreodata la copilaria ta si cat de multe din visurile pe care le aveai atunci s-au implinit?
Imi aduc acum aminte de vremea cand, desi eram doar un pusti fara acces la net sau alte surse de informatii si fara sa am in jurul meu exemple pe care sa le pot urma, petreceam in aproape fiecare seara cate doua – trei ore (pe putin) imaginandu-mi cum as face eu diverse afaceri, cat m-ar costa, ce investitii as avea de facut, cati bani as da angajatilor, cat as castiga si asa mai departe.
Stateam in pat, in intuneric, si uneori aproape ca ma apuca dimineata facand fel si fel de calcule si proiectii mentale.
Ce faceam cu toate acele idei? Asa cum iti poti inchipui nu faceam nimic, iar la un moment dat, am crescut, am terminat scoala si am incetat sa mai visez.
Adevarat este ca pentru un copil, lucrurile la care visam erau destul de dificile. Si chiar si pentru un adult. Dar daca un copil isi poate folosi varsta drept scuza pentru inactiunea sa, ca adult nu avem nicio scuza deoarece lumea in care traim ne ofera o gramda de oportunitati pentru a ne implini visurile.
Din pacate insa, procrastinarea, o boala veche, dar cu care omul modern se confrunta din ce in ce mai tare, ne impiedica de cele mai multe ori sa ne implinim aceste visuri.
Si pare atat de difcil de invins acest comportament… nu-i asa?
Stiu asta pentru ca si eu la randul meu ma lupt cu el de multa vreme si am observat foarte multi oameni care fac acelasi lucru.
Tocmai de aceea, citind o carte superba din care m-am inspirat (partial) si care m-a ajutat extrem de mult sa definesc si sa-mi ating visurile, am decis sa fac acest infografic in care explic in pasi simpli ce ai de facut pentru a-ti defini si a-ti atinge visurile.
Modelul din care m-am inspirat in acest infografic este folosit de sute de coachi de top din lumea intreaga pentru a-si ajuta clienti sa-si defineasca si sa-si atinga obiectivele cu precizia unui laser.
Tocmai de aceea iti sugerez cu tarie sa pui mana pe cartea din care m-am inspirat (se numeste “Coaching pentru performanta si o poti gasi daca dai click aici), sa o citesti, sa o “asculti” si sa aplici urgent ce scrie in ea.
Iar daca ti-a fost de folos, m-as bucura sa vad ca te intorci aici si ii indemni si pe altii sa o citeasca, asa cum m-a indemnat si pe mine un prieten drag.
Cu drag,
Paul Melinte
P.S. Poti prelua acest infografc fara probleme pe site-ul sau blogul tau, dar cu obligativitatea de a da un link catre sursa ( acest articol sau pagina principala a blogului) si de a nu-l modifica.
P.P.S. Daca nu ai site/blog, dar vrei sa arati infograficul prietenilor, este suficient sa dai un share. Recunosc ca tare mult m-as bucura. 🙂
3 Comments
Recunosc că port în neantul subconștientului meu povara unui trecut aspru și gri când am avut ca modele comportamentale persoane anxioase, deprimate și delăsătoare și am primit ca lecții criticile, nepăsarea și disprețul lor, devenind persoană matură am realizat ce important este să ai în jur oameni valoroși care răspândesc în jur entuziasmul și bucuria de a citi și de a învăța lucruri noi. Îmi face plăcere să nu amân nimic din ceea ce îmi propun iar seara să mă relaxez gândindu-mă la pașii mici dar siguri pe care îi parcurg pentru atingerea obiectivelor mele…
7tare multumesc… incredere ne mai trebuie acum
Spor! 🙂