Foloseste Forta Gravitatiei Pentru A Reusi!

sky-earth-galaxy-universe-large

sky-earth-galaxy-universe-large

Tocmai am terminat de vazut filmul Gravity. Nu o sa ma apuc sa il povestesc in caz ca nu l-ai vazut si vrei sa il vezi, caci este un film bun (a luat sapte premii Oscar). Plus ca daca vrei sa intelegi articolul in totalitate s-ar putea sa vrei sa-l (re)vezi.

Pana atunci insa o sa-ti spun doar care cred ca a fost mesajul principal pe care filmul a incercat sa il transmita:

Nu renunta atat timp cat inca mai ai o sansa, caci s-ar putea sa reusesti.

Insa dincolo de acest mesaj si dincolo de superbele imagini cu Pamantul care iti taie respiratia, ma bucur ca am vazut acest film deoarece m-a ajutat sa inteleg un lucru foarte important.

Am inteles ca fara o forta gravitatinala care sa ne calauzeasca, noi  toti am pluti in deriva si oricate trucuri am incerca pentru a ne ajusta directia, singura care ne poate salva este aceasta forta.

Bineinteles ca daca esti in spatiu si te trage cu viteza spre Pamant, risca sa te aprinda si sa te distruga in acelasi timp. Asa ca trebuie sa fii foarte atent.

In acelasi timp insa, unii ar putea spune ca fara aceasta forta am fi liberi sa plutim lipsiti de orice responsabilitate sau granite. Eu unul insa nu mi-as dori asta.

Dar ce inseamna toate astea mai exact?

 

Care este forta noastra gravitationala si ce implicatii are?

Desi nu am incheiat inca dezbaterea  din mintea mea, ma gandesc  ca aceasta forta ar putea fi reprezenta sau compusa din mai multe lucruri.

Daca ne gandim la ea ca la o forta de atractie, atunci putem spune ca gravitatia noastra este reprezentata de cele mai arzatoare visuri sau cele mai importante valori. Adica de lucrurile care ne trag intr-o directie.

Daca ne gandim la ea ca la o forta de propulsie, caci asa cum se spune si in film, “aterizarea si decolarea reprezinta acelasi lucru”, atunci gravitatia noastra poate fi reprezentata de obiceiurile, ritualurile sau credintele noastre. Adica acele lucruri care ne ajuta sa ne indreptam in acea directie.

Daca suntem pe Pamant si incercam sa decolam ca sa ajungem in spatiu, atunci stim bine ca ceea mai mare energie o vom depune pentru a scapa de forta gravitationala a Pamantului. Si la fel se intampla si atunci cand suntem la pamant si vrem sa ajungem la stele.

Cam asta am inteles eu din acest film. Nu stiu daca producatorii filmului au intentionat sa transmita aceste lucruri, dar stii cum se spune: “fiecare gaseste ceea exact ceea ce cauta”.

Tocmai de aceea in continuare o sa caut sa inteleg mai bine aceasta forta pentru a o folosi in favorea mea.

Cu drag,

Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *