Tu dupa ce trofeu alergi ?

Toata lumea alearga dupa un trofeu. Asta este viata noastra. Fie ca ne dorim o casa, o masina, o familie, o slujba sau o afacere, sanatate, haine, iubire, orice alt  lucru material sau nu, ne dorim sa fie cea mai buna varianta posibila, sa fim cei mai buni, cei mai fericiti, sa fim No. 1

Cunoasteti pe cineva care sa caute cea mai prost platita slujba, cea mai urata casa in cel mai prost cartier sau poate cel mai nepasator partener de viata ?

Eu cred ca nu !

Toate lumea vrea trofeul cel mare. Este adevarat ca sunt persoane care considera ca nu pot, nu merita, nu exista, nu este momentul acum ( a fost candva sau va fi odata), sau nu stiu  ei cum sa obtina ce isi doresc. Dar, toti isi doresc ce este mai bun pe lumea asta. Asa este normal.

Adevarul este ca : Nu punem pret pe trofeele obtinute usor. Sentimentul de bine pe care il ofera obtinerea unui lucru este direct proportional cu dificultatea obtinerii acelui lucru.

Cu alte cuvinte, cu cat mai greu obtinem ceva cu atat mai mult vom iubi acel lucru. Reciproca este deasemenea valabila. Aceste lucruri se aplica in toate domeniile vietii.

Aici intervine o problema. Daca toti ne dorim ce este mai bun atunci intrebarea este :

De ce nu obtin ce imi doresc ?

Pentru ca vreau sa o iau  pe scurtatura.

Uitam ca motivul pentru care ne dorim acel lucru este tocmai dificultatea obtinerii lui. Daca as castiga 10 milioane / luna si as reusi sa-mi cumpar un BMW  cu siguranata ca as fi fericit.

Dar daca as avea  100 de  milione de euro bani cash ?

M-ar mai face acest lucru fericit. Probabil ca nu.

In schimb, ne place sa fim perceputi ca oameni care au muncit pentru realizarile obtinute.

In concluzie :

Calatoria si nu destinatia este cea care ne face fericiti.

Bucura-te de calatorie si iti garantez ca  vei ajunge  la destinatie.

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *