Impreuna Putem Schimba Lumea In Care Traim

putem schimba lumea

 

La un moment dat, copil fiind, am inceput sa visez cum ar fi sa fiu primar. Bineinteles ca in timp am avansat si de la primar am ajuns sa visez la functii mult mai mari. Motivul? Imi doream sa schimb lumea! 🙂

Din cauza asta cred ca am petrecut sute de ore visand la lucrurile pe care le-as putea face daca as avea puterea pe care o vedem la altii. Imi imaginam totul in detaliu. Incepand de la modul in care as fi vrut sa arate lumea in care traiesc si pana la modul in care imi doream ca oamenii sa se poarte unul cu altul.

Cred ca eram un idealist, dar in scurt timp mi-am dat seama cum functioneaza de fapt lumea si care e treaba cu politica. Ziarele au fost de vina pentru inocenta mea pierduta, caci cred ca am fost printre putinii copii care au citit rubricile de politica si economie din ziare precum Ziua, Adevarul, Evenimentul Zilei si ce mai era pe atunci. Si asta inainte sa apuc sa imi fac primul buletin.

Asa ca am renuntat destul de repede la ideea de a ma face politician, dar nu si la ideea de a schimba lumea. Si din fercire, astazi lucrul asta este mai simplu ca niciodata.

 

“Omenirea are peste 1 trilion de ore libere pe an…”

 

Iti dai seama cat de mult inseamna asta?! Iti dai seama ce putem sa facem cu tot acest timp liber?

Mi-a placut foarte mult ideea de “proiecte partajate” prezentata de Caly Shirky in videoclipul de mai jos.

Cred cu tarie ca datorita posibilitatilor pe care tehnologia ni le pune acum la dispozitie, ceea ce astazi numim “sharing economy” va schimba in bine felul in care arata aceasta lume limitand risipa de resurse, timp, energie si talente. Si mai important de atat este ca aceste transformari ne vor da posibilitatea sa facem si altceva, dincolo de slujbele noastre de zi cu zi. Poate chiar ceva valoros pentru noi si pentru societatea in care traim.

Iti recomand sa urmaresti videoclipul cu foarte mare atentie si chiar de mai multe ori daca simti ca nu ai prins toate ideile (eu unul asa voi face), caci e genul de videoclip care poate aduce in mintea ta o idee capabila sa schimbe multe.

 

[ted id=896 lang=ro]

Si daca tot am vorbit despre “sharing” ca o solutie la problemele societatii noastre, primul pas in acest sens cred ca este sa impartasim cu cei din jurul nostru lucrurile pozitive/utile pe care le gasim. Sau altfel spus: sa fim mai generosi! 🙂

[optin_box style=”2″ alignment=”center” email_field=”email” email_default=”Adresa ta de email…” integration_type=”aweber” double_optin=”Y” list=”4193747″ name_field=”name” name_default=”Numele tau…” name_required=”Y”][optin_box_field name=”headline”]Ti-a placut ce ai citit?[/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PHA+SW4gZmllY2FyZSB2aW5lcmkgc2VhcmEgdHJpbWl0IHVuIGVtYWlsIGN1IHRvYXRlIGFydGljb2xlbGUgZGUgdGlwdWwgYXN0YSBwZSBjYXJlIGxlLWFtIHNjcmlzIGluIHNhcHRhbWFuYSByZXNwZWN0aXZhLCBhc2EgY2EgZGFjYSBudSBhaSB0aW1wIHNhIHZlcmlmaWNpIGJsb2d1bCAoc2F1IHBhZ2luaWxlIGRlIEZhY2Vib29rKSBpbiBmaWVjYXJlIHppIHNpIG51IGVzdGkgZGVqYSBhYm9uYXQvYSBsYSB2cmV1bnVsIGRpbiBuZXdzbGV0dGVyZWxlIG1lbGUsIG8gcG90aSBmYWNlIGFpY2kuIERhY2EgYWJuYXJlYSByZXVzZXN0ZSBwYWdpbmEgc2UgdmEgcmVpbmNhcmNhIGF1dG9tYXQuIDopPC9wPgo=[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Nu vei primi niciodata spam[/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”0″ button_below=”Y”]Aboneaza-ma![/optin_box_button] [/optin_box]

Cu drag,

Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

2 Comments

  1. Felicitari pentru articolele tale se vede ca te documentezi mult pentru ele,dar marea problema in literatura dedicata dezvoltari personale este ca aproximativ 7 – 8 % din cei care citesc carti sau alt fel de materiale aplica cele citite. Mai utile ar fi niste seminarii probabil :D. Multa bafta !!!

    1. Multumesc mult, Eugen! Eu cred ca procentul celor care aplica este mult mai mare, dar problema este alta: majoritatea nu aplica suficient de constant lucurile pe care le invata pentru ca nu inteleg ca dezvoltarea personala este un maraton si nu un sprint. Atunci cand azi aplici o chestie si maine o lasi balta, e ca si cum ai impinge o masina ramasa fara beznina pana la jumatatea unui deal, apoi te-ai opri fara sa o blochezi cumva. Normal ca masina va reveni in valea si cand te vei apuca din nou de treaba va trebui sa o iei de la capat. In schimb cine impinge usor, fara sa se forteze prea tare, pana ajunge in varful dealului, va constata ca de acolo masina incepe sa mearga singura, cel putin pana la urmatorul deal. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *