O Intrebare La Care Ai Face Bine Sa-ti Raspunzi In Fiecare Dimineata

zona de zonfort

zona de zonfort

Sunt sigur ca toata lumea a auzit de zona de confort si nu mai este un secret pentru nimeni ca pentru a evolua trebuie sa iesi in mod constant din zona de confort. Din pacate sunt la fel de sigur ca majoritatea dintre noi (si aici ma includ si pe mine) isi petrec majoritatea zilelor in interiorul zonei de confort.

Vezi tu… e foarte simplu sa fii de acord cu faptul ca este esential sa iesim din zona de confort si sa ramai totusi in aceasta zona. E de ajuns sa te multumesti cu cateva “excursii” pe an in afara acestei zone si sa te convingi ca datorita acestor excursii esti un om care obisnuieste sa iasa din zona de confort.

Din pacate insa, asa cum a observat si Aristotel acum mai bine de 2300 de ani, “suntem ceea ce facem in mod repetat” si acele cateva excursii nu sunt suficiente.

Tocmai de aceea eu mi-am propus ca de acum incolo, de fiecare data cand imi scriu jurnalul de dimineata, sa imi raspund la urmatoarea intrebare: “Ce voi face astazi pentru a iesi din zona de confort?”

In fiecare zi o sa imi pun intrebari de genul:

  • ce ar fi trebuit sa fac acum mult timp, dar am evitat deoarece ar fi insemnat sa ies din zona de confort?
  • ce imi doresc de la viata si nu primesc deoarece sunt prea “comod” (a se citi LENES)?
  • ce actiune inconfortabila as putea face astfel incat sa evoluez de doua ori mai repede?
  • de ce imi este frica?
  • ce evit sa fac deoarece nu cred ca sunt suficient de bun?
  • ce lucru nou as putea invata astazi?
  • ce au in plus fata de mine oamenii de succes pe care ii admir?

Punandu-ne toate aceste intrebari sunt sigur ca putem gasi cel putin un lucru de facut in fiecare zi care sa ne scoata din zona de confort.

Si cred ca e foarte important sa facem din asta un ritual (adica un obicei pe care il practicam cu regularitate, de obicei zilnic, in aceleasi circumstante si la aceeasi ora) deoarece lucrurile importante, cele pe care vrei/trebuie neaparat sa le faci, nu pot fi lasate la voia intamplarii. Altfel risti sa nu le mai faci.

 

Asa ca astazi o sa fac un lucru pe care am promis ca il fac acum mult timp si despre care o sa-ti povestesc in seara asta (sau cel tarziu maine).  Pana atunci, daca esti de acord cu cele scrise de mine mai sus, da te rog un share la articol si ajuta-ma sa scot oamenii din aceasta stare de amorteala care pare uneori ca a cuprins toata Romania.

[optin_box style=”2″ alignment=”center” email_field=”email” email_default=”Adresa ta de email…” integration_type=”aweber” double_optin=”Y” list=”4193747″ name_field=”name” name_default=”Numele tau…” name_required=”Y”][optin_box_field name=”headline”]Ti-a placut ce ai citit?[/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PHA+SW4gZmllY2FyZSB2aW5lcmkgc2VhcmEgdHJpbWl0IHVuIGVtYWlsIGN1IHRvYXRlIGFydGljb2xlbGUgZGUgdGlwdWwgYXN0YSBwZSBjYXJlIGxlLWFtIHNjcmlzIGluIHNhcHRhbWFuYSByZXNwZWN0aXZhLCBhc2EgY2EgZGFjYSBudSBhaSB0aW1wIHNhIHZlcmlmaWNpIGJsb2d1bCAoc2F1IHBhZ2luaWxlIGRlIEZhY2Vib29rKSBpbiBmaWVjYXJlIHppIHNpIG51IGVzdGkgZGVqYSBhYm9uYXQvYSBsYSB2cmV1bnVsIGRpbiBuZXdzbGV0dGVyZWxlIG1lbGUsIG8gcG90aSBmYWNlIGFpY2kuIERhY2EgYWJuYXJlYSByZXVzZXN0ZSBwYWdpbmEgc2UgdmEgcmVpbmNhcmNhIGF1dG9tYXQuIDopPC9wPgo=[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Nu vei primi niciodata spam[/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”0″ button_below=”Y”]Aboneaza-ma![/optin_box_button] [/optin_box]

Cu drag,

Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *