Desi nu toata lumea stie cine este Jeff Bezos, sunt convins ca putini sunt cei care nu au auzit pana la ora asta de Amazon.com, faimoasa companie pe care Bezos a construit-o si care in 2013 a inregistrat o cifra de afaceri de 74 de miliarde de dolari ( aproape jumate din PIB-ul Romaniei ).

Imi aduc aminte ca si eu cand am cumparat cartea  “Un click – Jeff Bezos  si ascensiunea Amazon.com“,  am facut-o mai mult din curiozitate, fara sa stiu cine era Jeff Bezos.  De fapt nici numele lui Richard L. Brandt ( autorul cartii )  nu imi spunea nimic, desi intre timp am aflat ca el este autorul unei alte carti deosebit de interesante, despre care vorbeste multa lume,  de data asta despre baietii de la google.

 

Carti de businees

Ce mi-a placut foarte mult la aceasta carte este ca Richard Brandt a inceput sa spuna povestea despre ascensiunea Amazon.com si Jeff Bezos pornind de la vacantele de vara pe care Jeff le petrecea la ferma de vite a bunicului sau din Cotulla, Texas.

Spun ca mi-a placut asta deoarece vietile oamenilor de succes m-au fascinat si probabil ma vor fascina intotdeauna. Imi place sa stiu totul despre ei, dar  in mod special sunt curios cum erau inainte ca succesul sa le fie recunoscut public si care au fost pasii care au determinat acest succes.

Astfel am aflat din aceasta carte ca Jeff Bezos a avut modele de succes dupa care s-a ghidat precum Thomas Edison sau Walt Disney, dar si bunicul sau Larenece Preston Gise, un inginer spatial iesit la pensie. Dealtfel mama si bunicul a fost cei care i-au incurajat inca de mic pasiunea pentru tehnologie.

 

Ce mi-a mai placut la aceasta carte?

 

Sincer sa fiu mi-a placut totul la ea, dar  in special faptul ca la orice pagina o vei deschide vei gasi o poveste interesanta.

Spre exemplu: stiai ca Apple, o companie care a iubeste simplitatea, a cumparat licenta “1 Click” (vanzare printr-un singur click ) de la Amazon?

Desigur ca Jeff are o viata foarte interesanta, dar cred ca aici este si meritul autorului care a  reusit sa nu ma plictiseasca nici macar o secunda prin limbajul si stilul abordat ( se vede aici ca meseria sa de baza este cea de jurnalist ).

 

Cartea este destul de scurta si cred ca se citeste in cel mult  2-3 ore ( desi o sa vrei sa fi fost mai lunga ), asa ca fara alte comentarii iti  recomand cu incredere sa citesti aceasta grozava poveste de succes.

 

Cu drag,

Paul Melinte

P.S. Z Azi poti lua atat “Un click – Jeff Bezos  si ascensiunea Amazon.com” cat si  “Baietii de la Google. Cum gandesc Larry Page si Sergey Brin”  la doar 5 lei ( 65% reducere ).

P.P.S. Pentru mai multe reduceri valabile azi acceseaza acest link. Eu recomand in special  reducerile de la Curtea Veche.

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *