Manifest anti-criză pentru Antreprenori, Freelanceri sau Angajați

O să încerc să fiu pe cât de direct pot, căci nu cred că mai e timp de ocolișuri: 

Situația nu e roză deloc! Dar am și o veste foarte bună mai pe final.

Știam deja din piață că dincolo de pericolul medical, virusul ăsta vine și cu alte probleme cel puțin la fel de mari: falimente și concedieri în masă. Dar am vrut să văd cum stau lucrurile și în comunitatea mea, așa că ieri am făcut un sondaj pe messenger, sondaj la care poți răspunde și tu cu un click aici (durează doar 30 de secunde). 

Până acum, rezultate sondajului sunt următoarele: 

 • 23% din antreprenorii din lista mea, adică aproape un sfert, au trebuit să închidă.
 • 44% nu au închis, dar le-a fost afectată afacerea.
 • În ceea ce privește angajații, 41% au sau cred că vor avea în viitor probleme.

Întrebarea mea pentru tine este următoarea: Dacă 67% dintre antreprenori (23 + 44) au probleme, nu cumva asta se va vedea într-un procent apropiat și la angajați?

Nu cumva de la 41% până la 67%, avem un procent de 26% care nu realizează, încă, ce se întâmplă? 

Nu cumva un sfert din angajați au băgat capul în nisip și speră să fie bine? 

Revenind la sondaj, freelancerii par să o ducă un pic mai rău decât angajații sau pur și simplu sunt mai realiști, 55% dintre ei declarând că au sau vor avea probleme. 

Asta este vestea proastă sau mai bine zis, astea sunt veștile proaste.

A început criza și mulți nu realizează încă ce se întâmplă. 

„Bine, dar vestea bună care este?” 

Mă bucur că ai întrebat. 🙂

Vestea bună este că indiferent de cât de dură va fi această criză și indiferent în ce domeniu activezi acum ai șansa ca această criză să nu te afecteze deloc sau aproape deloc. 

Sau chiar să te propulseze către o viață mai bună.

Fiecare om are această șansă, indiferent de educație, vârstă, poziție socială, avere etc. 

Știu că pare greu de crezut, dar această șansă este acolo, o ai și ai avut-o mereu. 

O să-ți spun imediat despre ce vorbesc, dar te avertizez din prima că dacă nu vei lăsa scepticismul deoparte, dacă nu vei alege să crezi că se poate, informația pe care ți-o voi da nu te va ajuta la nimic. 

Ok? Ne-am înțeles? Dacă da, hai să trecem la treabă!

Pe timp de criză un singur tip de om rezistă și chiar prosperă: profesionistul flexibil. 

Hai să ne gândim logic: indiferent cât ar fi criza de mare, majoritatea industriilor nu or să dispară. Or să dispară jucători din piață, se va micșora piața sau profitul,  se vor reorganiza modelele de business, dar rareori dispare piața cu totul. 

Asta înseamnă că cei mai buni și mai flexibil vor face în continuare bani. 

Dar dacă, totuși, nu poți trăi sau prospera în piața ta, nu e un dezastru, căci sunt multe piețe care vor continua să existe și multe care vor înflori.  Și în toate aceste piețe este o nevoie imensă de profesioniști, fie că vorbim de antreprenori, freelanceri sau angajați. 

Secretul în toată această poveste este să accepți și să adopți următoarea viziune: 

Societatea are o nevoie acută de profesioniști pe care e pregătită să-i plătească bine. 

Și indiferent dacă sunt sau nu acum unul din acești profesioniști, indiferent în ce situație mă aflu,  indiferent că sunt angajat, antreprenor, freelancer sau nu fac nimic în acest moment, pot deveni unul dintre acești profesioniști. 

Pot învăța și pot munci pentru a mă reinventa, asta dacă nu-mi mai consum timpul și energia într-un mod neproductiv.  

Pot și o să să devin în scurt timp mai bun ca majoritatea din domeniul pe care îl aleg și voi face din această criză cel mai bun lucru din viața mea.

Ce am scris mai sus este propriul meu manifest. 

E modul în care gândesc acum și știu că va da rezultate și criza nu-i va atinge pe cei care gândesc așa deoarece eu mi-am schimbat viața la 180 de grade la ultima criză, cea din 2008, iar acum sunt pregătit să mă reinventez din nou într-un om mai bun. 

Și o să iau cât mai mulți oameni cu mine în această călătorie. 

„Care e următorul pas? Ce fac în continuare?”

În continuare trebuie să-ți răspunzi la următoarele întrebări. 

 1. În ce domeniu voi deveni eu cel mai bun? 
 2. Ce am de învățat – în ce arii trebuie să evoluez, pe lângă cele legate direct de meseria mea? 
 3. Cum mă promovez sau cum îmi promovez mai bine afacerea? Căci nu e de ajuns să știu eu că sunt cel mai bun, trebuie să afle și restul.

Apoi să-ți faci un plan pentru a dobândi abilitățile necesare, atât la nivel personal, cât și la nivel de companie, dacă ești antreprenor. 

Cu pasul #3 te ajut eu. De aceea sunt aici, de aceea fac tot ceea ce fac. Așa că de mâine pâna la finalul săptămânii voi scrie zilnic câte un articol în care o să fac două lucruri: 

 1. Te voi învăța GRATUIT cum să te promovezi mai bine – doar lucruri care funcționează, lucruri practice, nu prostii;
 2. Îți voi arata cât pot eu de clar de ce decizia de a intra în Picasso Copywriting (sau de ați trimite un angajat dacă ești antreprenor) este cea mai bună decizie pe care ai luat-o sau o vei lua vreodată. 

Așa că nu rata articolul de mâine. Îți voi spune un secret pe care puțini marketeri sau antreprenori îl știu. Sau dacă îl știu, nu îl folosesc cum trebuie.

Abonează-te la robotul de messenger sau selectează opțiunea „see first” (sau „vezi mai întâi”) la pagina mea de Facebook, pentru a fi la curent cu aceată serie de articole.

Cu drag,
Paul Melinte

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

 • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
 • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
 • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
 • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
 • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.