Cum Ajungi “Cel Mai Tare Din Parcare” (Indiferent De Domeniu)?

cum sa devii cel mai bun

De trei saptamani incoace scriu in fiecare zi (fara exceptii) cel putin un articol (am scris si pentru mastermind).

Unele dintre ele prind binisor, altele nu prind deloc. Unele imi plac destul de mult, de altele insa nu sunt foarte multumit. Dar continui sa fac chestia asta si probabil ca nu o sa ma opresc prea curand.

Si stii de ce?

Pentru ca incercand sa inteleg cum au ajuns marii performeri asa de mari, am gasit un lucru pe care toti il au in comun: indiferent daca au avut chef sau nu, daca au avut inspiratie sau nu, daca a plouat sau a fost vreme frumoasa, ei si-au facut treaba in fiecare zi.

Unii dintre ei urmand ritualuri extrem de precise.

Pictorii au pictat, scriitorii au scris, muzicieni au facut muzica, oamenii de stiinta au studiat, oamenii de afaceri au creat sisteme si tot asa mai departe.

In cele mai multe cazuri, in special in prima parte a vietii lor, toti acesti mari performeri au creat o multime de “opere” mediocre.

Dar, din cand in cand, au creat si capodopere.

Din pacate insa, de cele mai multe ori operele mediocre s-au pierdut, distruse uneori chiar de autorii lor. Iar atunci cand nu au fost distruse, nimeni nu a avut niciun motiv sa vorbeasca despre ele.

Si e pacat ca s-a intamplat asta!

Caci operele mediocre si capodoperele sunt la fel de frumoase. Doar sunt cele doua fete ale unei singure monede.

Aceasta moneda este obiceiul de a face zi dupa zi acel lucru care iti place si la care doresti sa atingi perfectiunea. Obiceiul de a face asta indiferent de ce se intampla in acea zi.

Iar marii performeri inteleg ca perfectiunea nu ar fi posibila daca nu ar exista imperfectiunea.

Asa ca, indiferent de ce iti doresti sa faci, pune mana si fa-l. Zi dupa zi. Chiar si in weekend si chiar daca il faci doar pentru cateva minute.

Transpira daca este nevoie, stai si “uita-te la panza goala” daca nu ai nicio idee, sau scrie cuvinte la intamplare pana “penita” ta va incepe sa creeze ceva coerent. Dar nu te lasa batut.

Si nu te lasa dat inapoi de nestiinta sau de imperfectiunea ta, caci daca vei persevera si daca vei continua sa lucrezi zi dupa zi, intr-o zi tu  vei fi acel tip sau tipa de care nimeni nu a auzit si care la un moment dat a devenit “un succes peste noapte”.

Cel putin eu asta iti doresc!

Cu drag,

Paul Melinte

Cum Ajungi "Cel Mai Tare Din Parcare" (Indiferent De Domeniu)? by
Dacă visezi să ai un business al tău și/sau să faci bani din pasiunea ta, abonează-te la robotul de messenger pentru a primi mesaje și sfaturi valoroase. (Te poți dezabona oricând)
Ok, mă abonez la robot!

Discussion

  • Paul Laurentiu Melinte
    • Paul Laurentiu Melinte
 1. DAIANA
  • Paul Laurentiu Melinte
  • Paul Laurentiu Melinte
   • Paul Laurentiu Melinte
  • Paul Laurentiu Melinte
   • Paul Laurentiu Melinte
  • Paul Laurentiu Melinte

Sunt curios: ai ceva de spus? :)

Share