Astazi vreau sa fac un scurt exercitiu de recunostinta si in acelasi timp sa iti mai dau un indiciu despre ce ai putea face in plus pentru dezvoltarea ta personala.

Probabil  ca te intrebi:

Ce este un exercitiu de recunostinta?

sau

 De ce as face eu un exercitiu de recunostinta ? 

Ca sa dau o definitie scurta si simpla la prima intrebare, pentru mine a face un exercitiu de recunostinta inseamna a fi constient si bucuros de ce ai si a multumi pentru asta. Se poate si in gand, dar este  preferabil sa fie scris pe o foaie de hartie, jurnal, blog, facebook, etc.

De ce as face asta?

E simplu, pentru a primi mai mult.

Daca sunt fericit cu  ce am si  multumesc pentru asta,  nu inseamna ca doar atat imi doresc. Daca ma duc la cineva si ma serveste cu o bautura care imi place, ii multumesc pentru asta si ii spun ca imi place, nu inseamna ca nu mai vreau inca un pahar . De fapt, de cele mai multe ori acea persoana se va simti bine, se va bucura ca imi place  si ma va  intreba : iti mai pun unul ?

Atunci cand multumesti pentru ce ai, atentia ta se concentreaza asupra dorintelor tale si doar asupra lor deoarece nu putem gandi doua lucruri in acelasi timp. Daca vreti sa va convingeti puteti sa incercati.

In concluzie este o vorba care spune asa : ” Pe ce te focusezi, aia primesti “.  

Sunt recunoscator pentru multe  lucruri din viata mea  si multor oameni, dar exercitiul meu  de astazi presupune a-mi exprima recunostinta fata de oamenii care reusesc sa ma inspire, sa ma motiveze zilnic si de la care am multe de invatat.

Inainte de a va spune cui sunt recunoscator am sa va spun de ce sunt recunoscator acestor oameni. Pina acum ceva timp ziua mea incepea cu: jocuri pe Facebook, Click, Cancan, Libertatea si cam atat.

Aceleasi obiceiuri continuau si in timpul zilei, iar seara mai adaugam pe lista si televizorul.

Eram dependent de lucrurile astea si nu concepeam sa nu le fac.

Credeam ca in felul asta ma informez si  ma relaxez.

Numai ca, gandurile mele nu erau cele pe care mi le doream, informatia gasita nu era ce cautam eu si nici distractia oferita de jocuri nu era distractie.

Perceptia mea asupra lumii, tarii, a situatiei economice, oamenilor, asupra lucrurilor in general dar mai presus, asupra mea, era data de calitatea lucrurilor pe care le facem, de mediul meu inconjurator, inclusiv cel virtual.

Atunci am descoperit ca exista si altfel de oameni cu care as vrea sa ma aseman/asociez/ compar, oameni   pe care va invit si pe voi sa ii descoperiti daca nu a-ti facut-o deja.

 

LISTA

Vreau sa va spun ca ordinea in care apar acesti oameni pe lista este aleatorie . Ca sa aflati mai multe despre ei va invit sa dati click pe numele lor si sa-i adugati in lista de prieteni sau sa le dati subscribe.

Initial am vrut sa scriu exact pentru ce anume sunt recunoscator la fiecare om in parte, dar mi-am dat seama ca sunt prea multe lucruri astfel incat va las  sa descoperiti voi cu ce se ocupa acesti oameni si cum  va pot ei ajuta. Asadar :

1. Andy Szekely

2.Florin Rosoga

3 .Daniel Zarnescu

4.Pera Novacovici

5.Tudor Mateescu

6. Lorand Soares Szasz – Lorand daca citesti asta sper ca am scris bine 🙂

7. Marius Simion

8. Cristian Ciuberea

9. Gratian Sonu

10. Murgeanu Stefan

11. Ariel Constantinof

12 . Leonard Dobre

13 .Gabriel Nechita

14. Adrian Soare

15. Doru Pelivan

Mai sunt multi alti oameni  deosebiti a caror activitate o  urmaresc, dar pentru asta o sa va dau un pont, multi i-am desoperit in aceasta lista  a lui Florin Rosoga.

 

Cu drag,

Paul Melinte

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *