Toata Lumea Are Un Plan Pana Primeste Un Pumn In Gura

pumn in gura

 

Nu stiu altii ce parere au despre citate, dar mie unul imi plac datorita valorii lor practice.  Asa cum am spus-o si in alte randuri, este important sa citesti si sa afli diverse lucruri, dar mai important este sa faci ceva cu ele sau macar sa reusesti sa le retii pentru momentele in care vei avea nevoie sa le folosesti.

In plus, cred ca un citat bun se poate transforma intr-o adevarata credinta sau valoare care ne poate influenta intreaga viata.

Tocmai de aceea consider ca maiestria unui autor de non-fictiune, care isi propune sa schimbe ceva in vietile oamenilor, consta in capacitatea sa de a scrie intr-un mod care sa creeze in mintea cititorilor imagini cat mai vii. Sau macar sa ofere cateva idei usor de retinut sub forma unor citate.

Iar in acest sens, desi nu este scriitor, citatul lui Mike Tyson mi se pare exemplul perfect.

pumn in gura

 

Desi cel mai probabil pentru Tyson “pumnul in gura” nu este o metafora, pentru noi ceilalti, cei care ne batem in ringul vietii, cred ca are o semnificatie la fel de reala. Sa recunoastem… de cate ori nu ne-am facut planuri, ca apoi sa dam bir cu fugitii la primul “pumn in gura”?

Asa cum declara si pe la inceputul montajului de mai jos, Mike Tyson simtea o frica puternica de fiecare data cand trebuia sa intre in ring. Dar asta nu il impiedica sa intre in ring. Ba din contra! Asa cum am vazut, frica lui (ascunsa sau depasita) il transforma intr-un adevarat animal (vezi “episodul” cu urechea).

Acum… imagineaza-ti cum  ar fi viata ta daca ai fi constient ca indiferent de planul tau o sa fii pocnit in gura. Imagineaza-ti cum ar fi viata ta daca ai lupta pentru ea la fel de feroce precum lupta Mike Tyson in ring.

Nu spun ca ar trebuie sa devenim la fel de brutali precum a fost el in ring, dar daca noi nu luptam pentru viata noastra, atunci cine s-o faca?

[optin_box style=”2″ alignment=”center” email_field=”email” email_default=”Adresa ta de email…” integration_type=”aweber” double_optin=”Y” list=”4193747″ name_field=”name” name_default=”Numele tau…” name_required=”Y”][optin_box_field name=”headline”]Ti-a placut ce ai citit?[/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PHA+SW4gZmllY2FyZSB2aW5lcmkgc2VhcmEgdHJpbWl0IHVuIGVtYWlsIGN1IHRvYXRlIGFydGljb2xlbGUgZGUgdGlwdWwgYXN0YSBwZSBjYXJlIGxlLWFtIHNjcmlzIGluIHNhcHRhbWFuYSByZXNwZWN0aXZhLCBhc2EgY2EgZGFjYSBudSBhaSB0aW1wIHNhIHZlcmlmaWNpIGJsb2d1bCAoc2F1IHBhZ2luaWxlIGRlIEZhY2Vib29rKSBpbiBmaWVjYXJlIHppIHNpIG51IGVzdGkgZGVqYSBhYm9uYXQvYSBsYSB2cmV1bnVsIGRpbiBuZXdzbGV0dGVyZWxlIG1lbGUsIG8gcG90aSBmYWNlIGFpY2kuIERhY2EgYWJuYXJlYSByZXVzZXN0ZSBwYWdpbmEgc2UgdmEgcmVpbmNhcmNhIGF1dG9tYXQuIDopPC9wPgo=[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Nu vei primi niciodata spam[/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”0″ button_below=”Y”]Aboneaza-ma![/optin_box_button] [/optin_box]

Cu drag,

Paul Melinte

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

One Comment

  1. foarte-foarte adevarat

    zi de zi trebuie sa luptam pentru viata noastra si pentru ca sa o facem mai frumoasa, alaturi de cei dragi

    unul dintre cele mai bune citate pe care le-am auzit 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *