5 Motive Pentru Care 90% Dintre Oameni NU Finalizează Un Curs Online!

Ai cumpărat vreodată un curs online, ai apucat să urmărești câteva videouri, iar apoi l-ai pus deoparte și ai uitat complet de el?

Iar atunci când ai încercat să-l reiei parcă găseai mereu alte lucruri de făcut între timp, numai să nu te apuci de el?

Stai fără griji, căci asta ni s-a întâmplat tuturor la un moment dat, iar asta o confirmă chiar o statistică copleșitoare: 90% dintre persoanele care se înscriu la cursuri online nu le finalizează!

Există câteva motive comune pentru această rată de abandon, așa că în acest articol ți-am pregătit 5 motive pentru care oamenii renunță la cursuri. Știind care sunt aceste motive vei putea să alegi programul potrivit data viitoare – și să-l termini!

Motivul #1: Este PLICTISITOR

Pe orice rețea socială a-i intra, fie ea Facebook, Instagram, TikTok sau altele, vei fi bombardat cu o groază de informații scrise în diverse fonturi,  fotografii spectaculoase și palete de culori superbe. 

În paralel, dacă cumperi un curs care este predat de un tip, nu foarte atractiv, ce vorbește în fața camerei, nu prea se mișcă din loc și e îmbrăcat mai corporate, chiar dacă crezi că ar trebui să înveți lucrurile predate în curs, îți va fi greu să rămâi interesat.

Motivul #2: Nu este STRUCTURAT

Nu știu dacă ți s-a întâmplat și ție, dar eu am cumpărat un curs doar din pur entuziasm. Am văzut o reclamă foarte atractivă, am intrat apoi pe site unde am primit răspuns la toate întrebările pe care le aveam, așa că nu am mai ezitat și am dat comanda.

Mare mi-a fost mirarea când l-am deschis și am văzut 9 videouri care aveau ca denumire, fără să exagerez cu nimic, exact așa: „Video #1”, „Video #2” și așa mai departe. După ce am urmărit primul video mi-am dat seama că era înregistrarea unui workshop ținut fizic, vândut apoi sub formă de curs.

Însă problema era alta, fiecare video se termina brusc, exact când credeai că este mai important (Abordare folosită și de seriale ca să te oblige mental să te uiți și la următorul episod). Deși abordarea a fost foarte smart, lipsa structurii m-a făcut să dau înapoi și să nu-l mai urmăresc.

 Motivul nr. 3: Te simți SINGUR

Un mare avantaj al cursurilor fizice îl constituie partea de comunitate, vezi lângă tine și alți studenți care pun întrebări și interacționează între ei. În timp ce, în majoritatea cursurilor exclusiv online ești de unul singur și te întrebi la cine să apelezi pentru ajutor. 

Dacă de exemplu, tu întâmpini neclarități la o lecție din curs, și nu ai o comunitate de suport care să-ți explice mai bine sau creatorul cursului răspunde la câteva zile la întrebarea ta, probabil că nu vei ajunge să finalizezi cursul.

 Motivul nr. 4: Lipsește partea PRACTICĂ.

Oricât de mult îți place să înveți lucruri noi și să-ți dezvolți cultura generală, ceea ce ai nevoie într-adevăr de la un curs online sunt abilitățile care te duc la următorul nivel în business sau în carieră.

Așadar, ore și ore de teorie abstractă sau săptămâni de predare a informațiilor învechite, fără să existe teme și fără să te implice direct pe tine în procesul de învățare probabil că te vor face să renunți.

Motivul nr. 5: Nu există o RECOMPENSĂ

Se spune că „recompensa pentru munca bine făcută este oportunitatea de a face mai mult”, ceea ce e al naibi de adevărat pentru că în viața de zi cu zi, toți oamenii tind să facă acele lucruri pentru care sunt recompensați.

Orice recompensă, fie cât de mică ne ajută să ne realizăm propriile obiective într-un cadru plăcut și motivant, iar într-un proces complex de învățare (dobândirea unei noi abilități noi), recompensa reprezintă principalul factor care ne face să continuăm.

Acestea fiind spuse…

Există vreun curs online care să combată toate elementele de mai sus?

Să fie interesant, bine structurat, să împletească bine partea practică și cea teoretică, să te introducă într-o comunitate de oameni interesați să învețe aceleași lucru și pe lângă toate astea… să ai o recompensă mare la final?

Da, un curs de genul acesta există și se numește Picasso Copywriting, probabil cel mai vândut curs de copywriting din România, cu mai bine de +1100 de cursanți. 

Dacă ești antreprenor,  crezi că ai un produs bun și crezi că ai putea învăța să scrii texte care fac vânzări, e posibil să nu regreți investiția în “Picasso Copywriting“.

Dacă ai totuși dubii, mai ales în ceea ce privește calitatea cursului sau capacitatea ta de a scrie, ai 2 săptămâni în care poți testa cursul și să vezi dacă este pentru tine. 

În timpul ăsta primești o grămadă de informație și testezi practic cursul deoarece scrii mai multe reclame la care primești feedback de la mentori și colegi.

Și pentru că știu că recompensa este importantă în ceea ce reprezintă cumpărarea și finalizarea unui curs, uite ce ți-am pregătit dacă te înscrii în ediția 15:

La finalul acestui curs facem un concurs cu 6 premii: 

3 pachete de consultanță pe marketing și antreprenoriat cu mine – pentru 3 antreprenori (1000 de euro valoarea fiecărui pachet);

3 colaborări plătite – pentru 3 oameni care vor să devină copywriteri (prima factură va fi de 2500 de lei și  vei avea posibilitatea de a lucra pe termen lung cu mine). 

Cum vei intra în acest concurs? Simplu! Vei scrie o reclamă, iar cei care au scris cele mai bune reclame vor câștiga aceste premii.

Așa că îți vei recăpăta banii investiți în curs și vei avea și un avantaj competitiv serios.

Înscrie-te astăzi în Picasso Copywriting!

Pentru antreprenori: https://paulmelinte.com/picasso-copywriting/  

Pentru cei ce vor să facă o carieră în domeniu: https://paulmelinte.com/picasso-copywriting-freelance/ 

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

  • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
  • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
  • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
  • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
  • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

4 Motive Pentru Care Copywriting-ul Este Cea Mai Bună Carieră Din Lume

Te-ai întrebat vreodată: care este cea mai profitabilă carieră pe care o poți avea în 2021? 🤔 Probabil că în minte îți vin job-uri clasice precum programator, medic sau avocat.  Și într-un fel să știi că ai dreptate. În toate carierele enumerate mai sus poți câștiga lejer peste 1000 de euro pe lună. Dar pentru asta trebuie să înveți foarte mult, ai nevoie de răbdare

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.