Ce Stiu Oamenii De Succes Despre Anotimpurile Vietii

Ce Stiu Oamenii De Succes Despre Anotimpurile Vietii

 

Suntem parte din natura asa ca vrem sau nu, constientizam sau nu, acceptam sau nu, cu totii ne supunem legilor sale. Iar natura, asa cum stim cu totii, are mai multe anotimpuri, fiecare cu rolul sau.

Daca le respecti, vei fi ceea ce noi numim un om de succes. Daca nu… vei fi cel care se intreaba tot timpul “de ce mi se intampla mie toate lucrurile astea.

 

Ce rol au anotimpurile vietii?

Primavara este anotimpul in care trebuie sa semeni, vara este anotimpul in care ingrijesti recolta, iar toamna culegi ceea ce semeni.

Dar dupa toamna, multi uita ca mai vine si iarna!

Pentru cei care respecta primele trei anotimpuri, iarna este un anotimp al rasfatului si al oportunitatilor.

Pentru ceilalti insa… iarna este un chin!

 

disciplina primavara

 

 

Iar natura isi urmeaza cursul. Asta inseamna ca indiferent ce am face, iarna tot o sa vina. De noi depinde doar cum o intampinam.

Pentru oamenii gospodari, iarna este tot un fel de primavara, caci in spatele oricarui “necaz”, un om abil poate gasi o oportunitate.

Daca ai muncit din greu tot anul, iarna te poti bucura de o camara plina cu tot felul de bunatati. Iarna iti poti acorda timp ca sa te relaxezi mai mult, sa citesti, sa petreci mai mult cu familia si sa te dezvolti pe plan profesional si personal.

Iar daca ai economisit din abundenta pe care toamna a adus-o, si ai punga plina, iarna, cand cei cu buzunarele goale incep sa vanda tot ce au (afaceri, case, terenuri si alte bunuri) la preturi de nimic, tu poti incepe sa te aprovizionezi.

Insa, ai grija! Iarna poate sa vina oricand. Asa ca trebuie sa fii tot timpul pregatit.

Oricand te poti trezi cu o furtuna in mijlocul primaverii care sa-ti strice recolta pe tot anul. Faptul ca tu nu vrei sa te gandesti la ea, nu inseamna ca nu o sa apara.

Toata lumea stie asta, dar doar omul gospodar o sa fie suficient de prevazator ca sa-si faca provizii pentru mai multi ani. Restul se vor considera optimisti si isi vor zice in sinea lor ca totul va fi bine si nici o furtuna nu o sa le strice planurile.

 

Cam asta este ce am inteles eu din cartea  “Anotimpurile vietii” scrisa de Jim Rohn, cel care a fost mentorul unor oameni precum Tony Robbins, Mark Victor Hansen, Jack Canfield, Brian Tracy, T. Harv Ecker sau Darren Hardy.

Ce am gasit in cartea lui?

Nimic nou! Nimic spectaculos! Nimic complicat! Dar asta este viata si astea sunt legile ei.

Daca nu semenni si nu ingrijesti recolta… o sa mori de foame! Dar daca esti un om gospodar, atunci o sa ai tot ce iti trebuie.

 

 

De ce nu respecta oamenii anotimpurile vietii?

Din pacate insa, daca ne uitam in jurul nostru o sa vedem ca majoritatea oamenilor nu respecta anotimpurile vietii, oricat de simple si de usor de inteles ar fi aceste principii.

De ce nu o fac?

Poate ca este si din nestiinta, dar nestinta nu este singurul motiv.

Asa cum am mai scris, oamenii isi doresc rezultate imediat si de aceea sunt tot timpul in cautarea unei alte metode minune, in loc sa puna in practica lucrurile pe care deja le stiu.

extras din anotimpurile vietii Jim Rohn

 

Asa cum a scris si Jim Rohn, nu poti sa schimbi legile naturii si nu poti grabi lucrurile.

Trebuie sa semeni, sa ingrijesti si abia apoi poti sa culegi. Si trebuie sa faci asta tot timpul, chiar daca uneori cate o furtuna razleata o sa dea de pamant cu toata munca ta. Daca faci lucrurile astea in mod constant, indiferent cat de multe furtuni vor fi, pe termen lung vei prospera, asa cum o face de altfel orice om gospodar.

Iar daca ai nevoie de ajutor in acest sens, te invit in Smart Living Mastermind, un loc in care ne invatam si ne ajutam unul pe altul sa semanam, ingrijim si sa culegem recolte mai mari.

 

[button_4 size=”large” color=”lightgreen” align=”center” href=”http://slm.paulmelinte.com/detalii-smart-living-mastermind/” new_window=”Y”]Vezi cum poti intra in Smart Living Mastermind![/button_4]

 

Cu drag,

Paul Melinte

 

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *