Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

8 traits of the

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:

 „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?”

Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru copywriting și nu doar pentru prestări servicii. 

Ba chiar m-aș încumeta să zic că dacă faci ce trebuie…

…. în mai puțin de 2 luni poți avea prin această metodă mai mulți clienți care vor serviciile tale de copywriter decât vei putea servi vreodată. 

Mai mult de atât… vor fi clienții pe care îi vrei și care plătesc bine, nu orice tip de client. 

Bun, hai să trecem la treabă, dar nu înainte de a te avertiza de un lucru: 

Citește cu atenție ce spun în acest email și apoi aplică-le chiar dacă sunt informații gratuite. 

De obicei ce este gratuit nu prea este valorizat, de aceea îți spun că sunt oameni care plătesc mii de euro (nu exagerez) pentru a afla o parte din ce îți voi spune eu în mod gratuit în acest email. 

Acestea fiind spuse, hai să începem cu primul lucru pe care trebuie să-l știi despre Facebook

Marketing-ul organic pe Facebook nu este mort. 

El trăiește și trăiește bine pe profilele personale. Doar că nu toată lumea înțelege cum funcționează algoritmul Facebook și nici nu are uneltele necesare pentru a-l repara dacă este stricat.

În timp ce unii vând de mii, zeci de mii de euro sau chiar sute de mii de euro prin intermediul profilului personal, alții abia primesc două-trei like-uri la postări. 

De ce se întâmplă asta și cum poți schimba situația în favoarea ta? 

Sunt mai multe motive:

 1. Oamenii cu care te-ai conectat nu au fost interesați de ce ai postat până acum și dacă ți-au ignorat câteva postări, Facebook nu le mai arată acum nici măcar o postare, oricât de mult sau de bine ai scrie tu. 
 1. Oamenii cu care te-ai conectat, „prietenii tăi” nu erau interesați din start de ce aveai de vândut. Nu au reacționat la mesajele tale și, evident, nu le-au mai văzut. 
 1. Te-ai conectat cu oamenii potriviți, oameni care aveau nevoie de serviciile/produsele tale, dar mesajele tale nu au fost scrise bine, așa că te-au ignorat până când Facebook nu le-a mai arătat deloc. 

Algoritmul Facebook, cel care decide câți oameni îți văd postările și cine, e relativ simplu și funcționează după următoarele reguli: 

 1. Oamenii care îți văd postările și nu interacționează cu ele o să le vadă din ce în ce mai rar până nu o să le mai vadă deloc;
 2. Cu cât ai mai multe interacțiuni la postări, cu atât or să le vadă mai mulți oameni. 
 3. Primele minute sunt cruciale. Dacă nu ai interacțiuni în primele minute, postarea ta va fi văzută de foarte puțini oameni;
 4. Facebook a introdus în urma cu ceva timp acele emoji ce exprima diverse emoții (love, angry etc.). Ce nu ne-a spus este că un emoji din ăla valorează pentru algoritmul lor de 5 ori mai mult decât un like. Deci dacă stârnește emoții postarea ta va fi mult mai virală decât dacă primești doar like-uri.
 5. La fel de importante, sau poate chiar mai importante, sunt și comentariile. Un om care comentează nu doar că o să-ți vadă după toate postările, dar îți va face și postarea mult mai virală. 

Având în vedere toate aceste lucruri, dacă vrei să-ți transformi profilul de Facebook într-un canal care îți aduce constant clienți buni, ai de făcut următoarele lucruri: 

Pasul #1 Fă curățenie (cum spuneam și în „Lasă Vrăjeala”)

Fă curățenie în profil și șterge toate persoanele care nu au interacționat cu tine în ultimul timp. Pentru asta poți folosi acest add-on pentru chrome. În varianta free poți șterge maxim 10 persoane pe zi, dar nu poți verifică decât activitatea lor din ultimele 20 de zile. 

În varianta plătită poți verifica activitatea până la 179 de zile în urmă. Eu mi-am luat varianta cu plată, o țin două luni până îmi curăț lista, apoi trec la varianta free și voi face constant acest proces. 

Este important să ștergi persoanele care nu interacționează cu tine deoarece în felul ăsta  faci loc și pentru alți potențiali clienți. 

Înainte de a începe să-ți cureți lista e bine să faci un anunț de genul acesta.

Dacă tot faci anunțul, ia-ți înainte varianta cu plata a add-on-ului deoarece îți permite să faci afiliere și e posibil să câștigi și ceva comisioane. Eu m-am prins un pic cam târziu și am făcut update, dar deja dădusem numele/link-ul către add-on la mai mulți.

Pasul #2 Fă-ți un plan editorial și ține-te de el

Aici nu îți pot spune mai multe, căci abia acum sunt la acest pas. Dar îți pot spune din experiențe anterioare și din ce observ acum că dacă faci constant content bun, pentru un public foarte specific, cu o promisiune mare, clară și credibilă, vei vinde în draci. 

Cu cât contentul este mai bun și vine în mod constant, cu atât vei face mai mulți bani. Cu cât promisiunea este mai mare, cu atât vei putea cere un preț mai mare.

Dar mai multe despre asta povestim după ce voi avea dovadă. Dar nu voi povesti cu oricine, ci doar cu cei care fac/au făcut „Picasso Copywriting”

Plănuiesc să fac un studiu de caz detaliat. 

Nu mă înjura dacă nu ai făcut sau nu vei face cursul, dar e normal să păstrez ce e mai bun pentru cursanții mei. Să-mi fac cursanții fericiți este jobul meu. 🙂

Pasul #3 Construiește un flux constant de potențiali clienți

Unii oamenii nu vor cumpăra ce vinzi niciodată, indiferent de eforturile tale. Unii vor cumpăra, dar o vor face târziu,  după multe interacțiuni. Așa că dacă vrei un business bun, ai nevoie de un flux constant de noi prieteni și sau followeri.

Cum poți face asta? Sunt mai multe metode pe care le-aș putea împărți în două categorii

 1. Cumpără cursuri pe care le-au cumpărat potențialii tăi clienți și care au un grup de Facebook atașat. Odată ajuns în acel grup, fă-te remarcat/util, răspunde la postări, crează content, fă networking și dă add potențialilor tăi clienți. 

Exemplu: dacă cineva vinde un curs de Facebook Ads pentru antreprenori, e clar că acei antreprenori au/vor avea nevoie și de texte pentru acele reclame. Așa că e grupul ideal în care vrei să intri. Acolo sunt oameni care au fost deja dispuși să bage bani în afacerea lor.

Să nu mai zic că avem cel puțin două grupuri gratuite pentru antreprenori. Eu recomand „Online Business România” deoarece este încurajată auto-promovarea. 

Tot la categoria grupuri gratuite recomand și grupul „Facebook și Tik Tok Ads România”

 1. Fă content ușor de distribuit și folosește reclamele plătite, email marketing-ul sau alte canale pentru a direcționa oamenii potriviți spre profilul tău. 

Când publicul potrivit ajunge pe profilul tău, și vede acolo content care îi place, o să înceapă să dea share și/sau să vorbească cu prietenii despre tine. 

Eu prefer această categorie din comoditate. Ai văzut mai sus că ți-am dat link către o postare din profilul meu. Nu e prima dată când fac asta. 

Dacă nu ești leneș, ca mine, acceptă orice invitație în live-urile/interviurile sau podcasturile potrivite. 

Fă-ți o strategie pentru a fi invitat sau au te auto-invita dacă asta nu se întâmplă. O să vină și invitațiile după ce începi să creezi content valoros.

De asemenea parteneriatele cu oamenii potriviți pot aduce foarte mulți prieteni și followeri, mai ales dacă faceți live-uri împreună.

Recapitulare

Simt că m-am lungit destul de mult, așa că hai să facem o recapitulare cu ce ai de făcut: 

 1. Fă curățenie în lista; 
 2. Construiește-ți o ofertă clară și puternică pentru un public bine definit;
 3. Fă un content bun care să pună în lumină oferta de mai sus;
 4. Crește-ți listă cu potențiali clienți și elimină-i constant pe cei care nu se potrivesc sau nu îți aduc valoare.

Evident că am vorbit multe generalități în acest articol și nu am apucat să intru în foarte multe detalii. Dar nici nu a fost timp. Dacă vrei detalii, hai în „Picasso Copywriting” și îți voi spune acolo tot ce învăț pe măsură ce execut. 

Evident că ăsta va fi un bonus. Pe lângă multe alte bonusuri deja existente în curs.

Dar mare atenție înainte de a lua decizia! Acest curs este pentru tine doar în următoarele condiții:

Te regăsești în punctele de mai sus? Atunci te invit în ultima ediție din 2021 a cursului „Picasso Copywriting”. 

 • Ești antreprenor sau vrei să devii unul; 
 • Lucrezi sau vrei să lucrezi în marketing sau vânzări;
 • Îți place să studiezi psihologia și natura umană; 
 • Îți place să scrii sau să comunici în general;
 • Pentru tine sunt foarte importante libertatea de mișcare și flexibilitatea de a-ți face propriul program. 

Timp de șase săptămâni vei învăța cum să scrii un text persuasiv și cum să transformi cuvintele în bani, libertate și influență. 

Detalii și înscriere aici (dacă vrei să faci din asta o carieră): https://paulmelinte.com/picasso-copywriting-freelance/

Sau aici dacă ai o afacere sau vrei să-ți deschizi una: https://paulmelinte.com/picasso-copywriting/

Cu fiecare lună care trece și nu faci acest curs, eu zic că pierzi bani. Mulți bani! Mult mai mult decât cei 1500 de lei pe care îi vei da pe curs. Așa că poate e timpul să iei o decizie.

Cu drag, 

Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

One Comment

 1. Faina treaba!
  Poate si mai valoros decat un CURS, in general, este accesul la GRUPUL DE FACEBOOK , loc in care increderea ta in curs creste si dispare teama, frica de esec, RISCUL.
  Succes cursantilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *