Ce lipsește din businessul tău?

Dacă ai deschis acest articol, cel mai probabil ai un business sau ai de gând să deschizi unul. 

Corect?!

De asemenea e posibil să simți că ceva lipsește din afacerea ta. 

Poate nu ai suficient de multe vânzări sau nu sunt predictibile. Sau poate vinzi destul de mult, dar nu reușești să faci profit. 

Nu mai e un secret pentru nimeni că mulți antreprenori câștigă mai puțin decât ar câștiga ca angajați, având aceleași abilități. Unii dintre ei au luni în care câștigă chiar mai puțin decât angajați lor sau vin cu bani de acasă ca să nu bage business-ul în faliment. 

Întrebare este: de ce și cum putem evita acest lucru? 

Sunt mai multe ipoteze, dar două contează cel mai mult și ar trebui să fie primele lucruri pe care le verifici. 

Ipoteza #1 

Produsul/serviciul tău nu este suficient de bun (în comparație cu ce oferă concurența sau ce își doresc oamenii), nu are prețul corect, nu se diferențiază suficient de bine de ce mai există pe piață sau pur și simplu nu există o piață suficient de mare/bună pentru el. 

Asta este cea mai mare problemă cu care te poți confrunta deoarece necesită o restructurare majoră a afacerii tale. Dar nu este o problemă peste care nu se poate trece. Cu mindsetul corect și dacă știi ce ai de făcut, poți depăși acest obstacol. 

Noi am trecut prin asta la începuturile Tikaboo. 

Deși acum vindem de peste 1 milion de euro pe an, în primele luni am avut două produse pe care orice am făcut, nu le-am putut face să se vândă. Și nu doar că nu se vindeau, dar oamenii nu le consumau nici măcar atunci când le-am dat gratuit. 

În acea clipă am înțeles că avem o problemă majoră, am analizat mai bine clientul țintă, am scos noi produse și boom! Dintr-o dată business-ul nostru a început să meargă. 

Ipoteza #2

Ai produse bune, dar un marketing slab. 

După ce am reușit să punem business-ul pe roate, și am văzut că merge treaba, ne-am adresat următoarea întrebare: pe ce ar trebui să ne concentrăm în continuare? 

Mai multe produse sau un marketing mai bun? 

Am ales varianta #2 și mai mult de un an de zile ne-am concentrat toată atenția și energia pe a învăța cum să ne vindem mai bine produsele. 

Avem un shop micuț, cu doar câteva produse, dar deja vindem mai bine ca cele mai multe afaceri similare, deși ei aveau un număr mult mai mare de produse. 

Abia după ce ne-am pus la punct marketingul am început să dezvoltăm mai multe produse pentru a maximiza valoarea pe viața a clienților deja existenți. Și odată cu ea a crescut și profitul companiei, căci mulți dintre clienții existenți au revenit și au făcut a doua, a treia sau chiar a patra achiziție pe site-urile noastre. 

Privind în urmă ne dăm seama că deși nu aveam foarte multă experiență, am luat decizia corectă și am construit un business sustenabil. 

Concluzionând, cred că pașii corecți pentru a construi o afacere profitabilă sunt următorii: 

 1. Fă research și asigură-te că ai un produs dorit de piață și suficient de competitiv;
 2. Învață marketing; 
 3. Dezvoltă noi produse/servicii, scalează și maximizează profitul companiei tale. 

Implementarea corectă acestor trei pași cred că e ceea ce lipsește din majoritatea companiilor românești. 

Cum faci asta? Învățând de la oameni care au trecut deja prin acest proces. 🙂

Iar unul din cele mai bune moduri în care poți învăța să construiești o afacere profitabilă și sustenabilă este cursul „Picasso Copywriting”, curs ce a ajuns deja la ediția cu numărul 8. 

Ce este „Picasso Copywriting”

Un curs online de 6 săptămâni în care înveți bazele marketingului digital, cum să faci research și cum să scrii texte care vând

Adică primii doi pași din procesul de mai sus. 

În plus, nu doar că-ți spunem ce ar trebui să știi despre aceste subiecte, ci te și ajutăm să implementezi tot ce înveți. 

Cum facem asta? Prin feedback personalizat 1 la 1 pe toată durata acestor 6 săptămâni. 

În cadrul webinarului de aseară (vezi aici înregistrarea) am dat drumul înscrierilor în „Picasso Copywriting”, iar luni (14 septembrie) începem o nouă serie. 

Dacă te-ai săturat să încerci de unul singur să-ți faci afacerea să meargă și simți că ai nevoie atât de informația corectă și testată, cât și de suport de la cineva care știe ce face, înscrie-te și hai să facem treabă! 

Detalii și înscriere aici: https://paulmelinte.com/picasso-copywriting/ 

Cu drag, 

Paul Melinte

P.S. Deși nu aveam în plan, au fost foarte multe cereri în acest sens, așa că am decis ca de data asta să facem și un sistem de rate astfel încât toți cei care au nevoie de ajutorul nostru, să și-l poată permite. Detalii în linkul de mai sus. 

Distribuie articolul:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

1 Comment

 1. Mihai octombrie 25, 2020 at 6:05 am

  Va salut Dle.Paul Melinte.In aceasta lume care este atât de zbuciumata.este greu sa faci diferența între bunăvoință și rea credință.Sa explic : Daca un om vrea sa învețe face research .Daca nu vrea sa învețe citește titlul și se exprimă S- găsit și asta deștept să mă învețe pe mine.Cred că cine este interesat se abate sa învețe ,muncește ,pune neuronii la treabă.La noi inca se mai merge pe sloganul „Lasă mă că merge” De ce sa se miste din loc să facă ceva ,lasă să facă altul ptr el.Cum vrei sa înveți pe cineva să producă ceva când el a fost obișnuit să nu facă nimic ,dar sa aibă totul de a gata.Multumesc ptr.intelegere și buna voința.Va salut.M Visan

  Raspunde

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

 • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
 • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
 • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
 • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
 • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum găsești ideea de 1 milion $ (pasul #1)

Vrei să faci o afacere și nu știi cu ce sau de unde să începi? Înscrie-te la webinarul pe care îl țin miercuri, după Paște, și o să-ți spun pas cu pas ce ai de făcut. Dar până atunci vreau să-ți dau ce ți-am promis în titlul acestui articol, adică cel mai simplu mod pentru a găsi ideea care îți va băga în buzunar 1

Și acum… ce facem?!

În urmă cu doi ani, când a început pandemia, eram la Roma în vacanță și mi se părea că totul este atât de îndepărtat și trecător, încât nu merită să mă îngrijorez prea tare.  Evident că am greșit grav. M-am repliat/adaptat și până la urmă totul a fost bine.  Dar, uitându-mă în urmă, îmi dau seama că, dacă aș fi fost un pic mai matur,

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care