Ce Mi-a Soptit O Vrabiuta – Scurta Recenzie

Confesiunile unei minti creative

 

Ce mi-a soptit o vrabiuta, cartea scrisa de Biz Stone (confondator Twitter si unul din cei mai influenti oameni din lume), este plina de lectii si povesti de viata si de afaceri pe care Biz ni le serveste intr-un stil amuzant, de multe ori autoironic si foarte simplu de parcurs si de inteles (eu am citit cartea in doua zile).

Confesiunile unei minti creative

 

Desi Twitter nu este o retea sociala foarte populara in Romania, ea a fost folosita in mai multe parti ale lumii (inclusiv in Republica Moldova) pentru a mobiliza oamenii si a-i face sa actioneze ca un singur organism in situatii mportante precum: strangeri de fonduri pentru diverse cauze umanitare, dezastre, proteste sau chiar  revolutii.

Daca Facebook este o retea sociala care creaza averi, conecteaza oameni si afaceri, Twitter este o retea care poate interveni decisiv in cursul omenirii.

Chiar daca atunci cand Twitter a aparut pentru prima oara, nici Biz si nici ceilalti cofondatori nu anticipau modul in care utilizatorii vor folosi Twitter si nici ce impact deosebit va avea aceasta retea, se pare cu lui Biz i-a suras ideea de a interveni in cursul omenirii, caci spre sfarsitul cartii am gasit un pasaj superb care m-a pus pe ganduri si pe care il poti citi mai jos.

 

extras - ce mi-a soptit o vrabiuta

 

Se pare ca Biz, care a fost un copil sarac si a trait cea mai mare parte a vietii sale de adult intr-un stress financiar destul de mare, este acum un miliardar caruia chiar ii pasa de lume si face tot ce poate pentru a o schimba in bine.

De altfel el este si a fost implicat si pe vremea cand era la Twitter in diverse actiuni menite sa faca lumea un loc mai bun.

Revenind la copoilaria lui Biz si practic inceputul cartii, asa cum se si autocaracterizeaza, Biz a avut intodeauna o minte creativa.

Un exemplu in acest sens este “politica anti teme pentru acasa” pe care a adoptat-o pe toata perioada liceului.

In primele zile dupa inceperea liceului, desi era contra firii sale, si-a dorit totusi sa fie un elev model, sa-si faca temele si asa mai departe. Dar pentru ca saracia in care el si mama lui traia il obliga ca in paralel cu scoala sa si lucreze, dupa un timp si-a dat seama ca nu este o solutia sa se culce in fiecare noapte la ora patru, asa ca a decis ca va face tot posibilul sa fie cat mai atent la ore, dar nu va mai face nicio tema pentru acasa.

Apoi ghici ce a facut! A mers si si-a anuntat profesorii care este politica lui. 🙂

Desi acestia l-au avertizat ca aceasta “politica” ii va afecta mediile, l-au lasat totusi intr-un final sa scape nepedepsit si fara teme pe toata perioada liceului.

Bine… lipsa lui de timp nu se datora doar faptului ca muncea. Un alt lucru pe care l-a facut dupa ce a intrat la liceu, a fost sa convinga conducerea sa infiinteze o echipa de lacrosse in care el sa joace (voia sa fie popular) deoarece incercase si vazuse ca in alte sporturi nu are nicio sansa. In lacrosse, chiar daca nu il practicase niciodata, avea mai multe sanse deoarece nici colegii lui nu il practicasera pana atunci. Si se pare ca desi nu a avut rezultate exceptioanale, a fost totusi un succes deoarece a ajuns capitanul echipei de lacrosse, dar mai important de atat a invatat prima lui lectie:

 

Daca oportunitatile lipsesc,

atunci trebuie sa ti le creezi singur!

 

Lectie pe care avea sa o puna in practica de mai multe ori in viata lui cu mare succes.

 

Dar daca vrei mai multe detalii despre asta, despre cum un tip fara facultate a ajuns sa fie angajat de Google si despre cum a reusit sa creeze Twitter si sa devina miliardar, va trebui sa-i citesti cartea.

Mai ales ca iti dau si un pont: pana la sfarsitul lunii la orice comanda de la Libris ce contine macar un titlu de la Publica, primesti cadou cartea lui Biz.

Gasesti aici lista completa a cartilor din care poti comanda pentru a primi cartea cadou.

 

Cu drag,

Paul Melinte

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *