Spune-mi In Ce Crezi Si O Sa-ti Spun Cine Esti

puterea de a a visa

 

Ti-ai pus vreodata intrebare “cine sunt eu”?

Daca nu ai avea un nume, o slujba, o  familie, o educatie,un hobby, prieteni si cunoscuti, cum ai raspunde daca cineva te-ar intreba cine esti?

Daca eu n-as avea toate astea, raspunsul meu ar fi “eu sunt omul care crede ca…“.

Iar mai jos ai noua dintre credintele mele, credinte care cred eu ca ma fac sa fiu cel care sunt astazi.

 

9 Lucruri In Care Cred:

 

1. Cred ca educatia este cel mai important capital pe care un om il poate detine, asa ca profit de orice ocazie pentru a investi in educatia mea.

 

2. Cred ca mai devreme sau mai tarziu voi reusi orice mi-am pus in cap, dar cu o singura conditie: sa nu imi pierd credinta si rabdarea.

 

3. Cred ca poti avea succes in orice domeniu muncind mai putin ca altii, dar mai inteligent.  Totusi… cred in acelasi timp ca munca grea  este elementul “secret” din spatele oricarui mare succes deoarece ca sa ajungi sa muncesti inteligent trebuie sa inveti foarte mult. Iar la inceput asta va fi un mare efort pentru oricine.

 

4. Cred ca cea mai mare calitatea a mea nu este inteligenta sclipitoare sau un alt mare talent, ci “naivitatea”  de a visa de 10 ori mai mult si mai departe decat majoritatea oamenilor pe care ii cunosc. Din fericire  nu mi-am pierdut aceasta abilitate indiferent de cate ori am cazut in genunchi.

 

puterea de a a visa

sursa fotolicenta

5. Cred ca cea mai rapida metoda prin care se poate schimba un om este sa-si schimbe mediul in care traieste. Am vazut aceste schimbari de n ori atat la mine, cat si la altii, si sunt convins ca aceasta metoda poate functiona pentru oricine.

 

6. Cred ca admiratia este una dintre cele mai puternice instrumente de dezvoltare personala. Cred ca incet, dar sigur ne vom transforma intotdeauna in tipul de oameni pe care ii admiram.

 

7. Cred ca ne-am nascut cu doua scopuri supreme: sa fim fericiti si sa-i ajutam si pe altii sa fie fericiti.

 

8. Cred ca in fiecare dintre noi se ascunde un gigant puternic, dar bland si binevoitor, un gigant care poate face orice isi pune in cap deoarece pentru el toate lucrurile sunt usoare. Ca sa putem elibera acel gigant tot ce trebuie sa facem este sa credem cu tarie ca el exista.

 

9. Cred ca dupa educatie urmatorul lucru la care trebuie sa fim extrem de atenti sunt obiceiurile. Pentru majoritatea dintre noi viata este compusa in mare parte din rutine zilnice, asa ca e simplu de inteles ce vreau sa spun:  viata noastra e la fel de frumoasa pe cat ne sunt obiceiurile.

 

Astea sunt lucrurile in care eu cred si mi-ar facea mare placere sa-mi raspunzi la urmatoare intrebare: tu in ce crezi?

 

Cu drag,

Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

16 Comments

 1. Salutare.
  Frumos punctat.
  Doream sa subliniez faptul ca e foarte bine ales punctul 1 .,dar ne poate fi cu adevarat de ajutor doar daca reusim sa fim suficienti de autodidacti si constienti de ceea ce alegem sa facem cu timpul nostru.
  Succes pe mai departe !

 2. Eu cred ca in mine. Cred ca eu imi pot decide soarta, imi pot realiza visurile si pot fi fericit.
  Cred ca atat timp cat vedem fiecare cazatura ca pe o lectie pe care trebuie sa o invatam pentru a ne apropia de visurile noastre nimic nu ne poate sta in cale.

 3. Eu cred in DUMNEZEU.Daca DUMNEZEU e tot ce ti-a mai ramas,atunci ai tot ce iti trebuie.
  ,,Ajuta-ti Copii sa se Dezvolte,nu-ti face sclavi proprii Copii”-Duta Florin
  ..doar prin antrenamente zilnice si cantonamente se nasc Campionii
  …da frau liber visurilor tale
  …universul nu se opreste pentru nimeni,totul este evolutie infinita..

 4. In acest moment din viata mea, cred in mine si in puterea mea de a merge mai departe cu optimism si incredere in viata. A fost nevoie de multi ani, dar va spun sigur ca a meritat. Cine sunt cei carora le multumesc -familia, prietenii si gandirea pozitiva. Multumesc si lui Paul Melinte

 5. Salutari Paul si felicitari. Superb articolul tau si inedita ideea…..in conditiile in care nu prea mai credem in noi, ci in altii.
  In ce cred eu….acum cred in mine, cred in forta si puterea mea de a merge mai departe in viata cu optimism si incredere.Cred in steaua mea norocoasa, adica in mine.
  Multumesc PAUL…. uneori ma surprinzi atat de mult.

 6. Eu ȘTIU și SIMT, nu doar cred. Lucrurile pe care mi le spun în mintea mea îmi construiesc realitatea. Acțiunile mele sunt create de cuvintele pe care le folosesc, în special pe cele care mi le adresez singură și pe care le repet cu emoție și credință în intimitatea mea. Subconștientul are două limbaje emoția și imaginația. Subconștientul nu lucrează cu operatori logici ci are propria sa reprezentare. Imaginile mentale și emoțiile pe care le am sunt reprezentarea interioară a realității pe care o trăiesc. Știu și simt ce importantă este fiecare carte pe care o citesc, stiu și simt că am nevoie de o schimbare radicală în viața mea și această schimbare a început deja…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *