Ce aș face AZI dacă ar trebui să o iau de la ZERO – Partea #2

Ce aș face azi dacă 2-2

Salutare, 

Ieri îți povesteam în acest articol ce aș face eu în primele trei zile dacă aș pierde tot, ar trebui să o iau de la ZERO și să mă reinventez. Tot ieri îți promitem că îți voi da zilele astea tot procesul cap coadă. Așa că hai să continuăm!

După cum spuneam ieri la finalul zilei cu numărul 3 vreau să știu cum arată funnelul de vânzare pentru produsul meu. 

Dacă nu știi ce este un funnel (o pâlnie) de vânzare, ei bine arată cam ca în imagine de mai jos.

Cu mențiunea că nu este complet și este un funnel pentru un alt produs, nu pentru cel despre care vorbesc în acest serie de emailuri (dar sunt aproape identice). 

Pe scurt ce vezi acolo este că voi face următoarele acțiuni: 

 1. Voi crea două pdf-uri gratuite pe care le voi da celor care se abonează la newsletter și robotul de messenger. 
 2. Voi promova acele ebook-uri prin toate canalele de care dispun: Facebook, grupuri, reclame plătite, Instagram, email etc. 
 3. Voi crea content valoros cât mai valoros pentru abonații mei la cele 2 canale de comunicare (mail și mess), dar și de pe rețelele sociale, dar și piese de conținut care vând produsul.

Cam ăștia sunt pașii în mare. 

Nu o să intru acum în detalii, căci mi-ar lua prea mult ca să explic în scris fiecare pas, dar dacă ești cursantPicasso Copywriting” sau urmează să fii, vei primi acces la un workshop bonus pe care îl țin în seara asta și în care explic pas cu pas această hartă. 

Workshopul va fi înregistrat deci oricine intră în curs va avea acces la el pe viață. 

Bun, acum că ne e clar ce rezultatul voi avea la sfârșitul zilei #3, hai să vedem ce fac în zilele următoare.

Zilele #4 – 7

Dacă te uiți pe harta de mai sus o să vezi că piesele centrale din ea sunt cele două opt in-uri (adică pdf-urile gratuite). 

Una din problemele majore cu care se confruntă cei care încercă să vândă ceva, orice, fie că vorbim de un coach care își vinde serviciile, fie că vorbim de un mic magazin online, este că nu au destui ochi interesați pe produsele sau serviciile lor. 

Deci de aici aș începe să execut. 

În funcție de experiența pe care o ai în domeniu și alte skiluri, pentru a produce două pdf-uri precum acesta, îți poate lua între 3 și 10 zile. 

Procesul (în mare) constă în: 

 • Research (sondaje cu clienții, forumuri, grupuri de Facebook, articole, comentarii pe bloguri, analiza competiției și a experților din branșă etc.);
 • Ideație – singur sau un brainstorming cu mai multe persoane, dacă am cu cine;
 • Decizie (unul din cele mai grele aspecte);
 • Execuție (scris și design). 

Pentru că am ceva experiență în domeniu și nu vreau să trag mâța de coadă, mi-am dat 4 zile pentru ambele. 

Aș fi putut începe și cu unul singur și al doilea să-l fac din mers, dar mă cunosc și știu că atunci când voi da drumul la mașinărie îmi va fi dificil să o și conduc să și creez combustibilul pentru ea (adică al doilea ebook). 

Zilele #7 și #8

În acest zile voi face următoarele taskuri: 

 1. Voi crea mecanismele de abonare la robot și mail;
 2. Voi crea mecanismele de follow-up personalizate în funcție de cum interacționează omul cu contentul meu;
 3. Voi crea content educațional pentru aceste mecanisme de follw-up și content menit să încurajeze două aspecte: a) consumul ebook-ului gratuit și b) feedbacck-ul și implicit interacțiunea;
 4. Voi crea postările și mecanismele care să ducă trafic către aceste ebook-uri. 
 5. La finalul zilei #8 „voi deschide porțile”, îmi voi pune un pahar de vin roșu, sec,  și mă voi uita cum ia naștere businessul meu. 🙂

Zilele #9 și #10 

Îmi voi împărți aceste zile în trei părți: 

 1. Muncesc la produsul pe care va trebui curând să-l încep să-l vând, apoi să-l livrez. La fel ca și la ebook-uri procesul constă în research, ideație și brainstorming, decizie și execuție. La finalul acestor 2 zile sper să am măcar scheletul produsului. 
 2. Pe măsură ce îmi dau seama ce va face produsul în mod concret, încep să scriu și texte de vânzare pe care le voi folosi mai târziu. 
 3. Continui să produc și să distribui content educativ sub formă de clipuri video, live-uri și articole  (minim 1/zi din fiecare). 

Rezumat primele 10 zile: 

 1. M-am recalibrat și mi-am făcut un plan pe care am început să-l execut;
 2. Am pus în priză o mașinărie ce lucrează non-stop la trei lucruri: a) îmi aduce potențiali clienți pe bandă rulantă  b) ajută acești clienți să-și îndeplinească obiectivele livrându-le content valoros și gratuit și c) întărește relația dintre mine și potențialii mei clienți + îmi crește autoritatea. 
 3. Am făcut structura unui produs foarte bun care va face fericiți foarte mulți oameni.

Cam atât pentru azi. Dacă ți-a plăcut și/sau ai găsit utile aceste informații mă va bucura orice formă de suport: un comentariu, un like sau chiar un share. 🙂

Mâine revin cu un nou episod în care îți voi povesti ce aș face în  zilele 11 – 20. 

Dar până atunci am un scurt reminder… ceasul ticăie și în curând înscrierile la „Picasso Copywriting” se vor închide. 

După cum ai văzut deja, copywritingul este un aspect vital în orice business. 

Dar cursul ăsta, prin bonusurile pe care le-am tot adăugat și continuăm să le adăugăm, deja nu mai e doar un curs de copywriting, ci și un curs de digital marketing și antreprenoriat. 

Doar valoarea bonusurilor e mai mare de 600 de lei și vom continua să fim generoși, căci generozitatea este strategia noastră de business. 

Așă că hai în curs! 😀

Cu drag,
Paul Melinte

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *