Ce aș face AZI dacă ar trebui să o iau de la ZERO – Partea #2

Salutare, 

Ieri îți povesteam în acest articol ce aș face eu în primele trei zile dacă aș pierde tot, ar trebui să o iau de la ZERO și să mă reinventez. Tot ieri îți promitem că îți voi da zilele astea tot procesul cap coadă. Așa că hai să continuăm!

După cum spuneam ieri la finalul zilei cu numărul 3 vreau să știu cum arată funnelul de vânzare pentru produsul meu. 

Dacă nu știi ce este un funnel (o pâlnie) de vânzare, ei bine arată cam ca în imagine de mai jos.

Cu mențiunea că nu este complet și este un funnel pentru un alt produs, nu pentru cel despre care vorbesc în acest serie de emailuri (dar sunt aproape identice). 

Pe scurt ce vezi acolo este că voi face următoarele acțiuni: 

 1. Voi crea două pdf-uri gratuite pe care le voi da celor care se abonează la newsletter și robotul de messenger. 
 2. Voi promova acele ebook-uri prin toate canalele de care dispun: Facebook, grupuri, reclame plătite, Instagram, email etc. 
 3. Voi crea content valoros cât mai valoros pentru abonații mei la cele 2 canale de comunicare (mail și mess), dar și de pe rețelele sociale, dar și piese de conținut care vând produsul.

Cam ăștia sunt pașii în mare. 

Nu o să intru acum în detalii, căci mi-ar lua prea mult ca să explic în scris fiecare pas, dar dacă ești cursantPicasso Copywriting” sau urmează să fii, vei primi acces la un workshop bonus pe care îl țin în seara asta și în care explic pas cu pas această hartă. 

Workshopul va fi înregistrat deci oricine intră în curs va avea acces la el pe viață. 

Bun, acum că ne e clar ce rezultatul voi avea la sfârșitul zilei #3, hai să vedem ce fac în zilele următoare.

Zilele #4 – 7

Dacă te uiți pe harta de mai sus o să vezi că piesele centrale din ea sunt cele două opt in-uri (adică pdf-urile gratuite). 

Una din problemele majore cu care se confruntă cei care încercă să vândă ceva, orice, fie că vorbim de un coach care își vinde serviciile, fie că vorbim de un mic magazin online, este că nu au destui ochi interesați pe produsele sau serviciile lor. 

Deci de aici aș începe să execut. 

În funcție de experiența pe care o ai în domeniu și alte skiluri, pentru a produce două pdf-uri precum acesta, îți poate lua între 3 și 10 zile. 

Procesul (în mare) constă în: 

 • Research (sondaje cu clienții, forumuri, grupuri de Facebook, articole, comentarii pe bloguri, analiza competiției și a experților din branșă etc.);
 • Ideație – singur sau un brainstorming cu mai multe persoane, dacă am cu cine;
 • Decizie (unul din cele mai grele aspecte);
 • Execuție (scris și design). 

Pentru că am ceva experiență în domeniu și nu vreau să trag mâța de coadă, mi-am dat 4 zile pentru ambele. 

Aș fi putut începe și cu unul singur și al doilea să-l fac din mers, dar mă cunosc și știu că atunci când voi da drumul la mașinărie îmi va fi dificil să o și conduc să și creez combustibilul pentru ea (adică al doilea ebook). 

Zilele #7 și #8

În acest zile voi face următoarele taskuri: 

 1. Voi crea mecanismele de abonare la robot și mail;
 2. Voi crea mecanismele de follow-up personalizate în funcție de cum interacționează omul cu contentul meu;
 3. Voi crea content educațional pentru aceste mecanisme de follw-up și content menit să încurajeze două aspecte: a) consumul ebook-ului gratuit și b) feedbacck-ul și implicit interacțiunea;
 4. Voi crea postările și mecanismele care să ducă trafic către aceste ebook-uri. 
 5. La finalul zilei #8 „voi deschide porțile”, îmi voi pune un pahar de vin roșu, sec,  și mă voi uita cum ia naștere businessul meu. 🙂

Zilele #9 și #10 

Îmi voi împărți aceste zile în trei părți: 

 1. Muncesc la produsul pe care va trebui curând să-l încep să-l vând, apoi să-l livrez. La fel ca și la ebook-uri procesul constă în research, ideație și brainstorming, decizie și execuție. La finalul acestor 2 zile sper să am măcar scheletul produsului. 
 2. Pe măsură ce îmi dau seama ce va face produsul în mod concret, încep să scriu și texte de vânzare pe care le voi folosi mai târziu. 
 3. Continui să produc și să distribui content educativ sub formă de clipuri video, live-uri și articole  (minim 1/zi din fiecare). 

Rezumat primele 10 zile: 

 1. M-am recalibrat și mi-am făcut un plan pe care am început să-l execut;
 2. Am pus în priză o mașinărie ce lucrează non-stop la trei lucruri: a) îmi aduce potențiali clienți pe bandă rulantă  b) ajută acești clienți să-și îndeplinească obiectivele livrându-le content valoros și gratuit și c) întărește relația dintre mine și potențialii mei clienți + îmi crește autoritatea. 
 3. Am făcut structura unui produs foarte bun care va face fericiți foarte mulți oameni.

Cam atât pentru azi. Dacă ți-a plăcut și/sau ai găsit utile aceste informații mă va bucura orice formă de suport: un comentariu, un like sau chiar un share. 🙂

Mâine revin cu un nou episod în care îți voi povesti ce aș face în  zilele 11 – 20. 

Dar până atunci am un scurt reminder… ceasul ticăie și în curând înscrierile la „Picasso Copywriting” se vor închide. 

După cum ai văzut deja, copywritingul este un aspect vital în orice business. 

Dar cursul ăsta, prin bonusurile pe care le-am tot adăugat și continuăm să le adăugăm, deja nu mai e doar un curs de copywriting, ci și un curs de digital marketing și antreprenoriat. 

Doar valoarea bonusurilor e mai mare de 600 de lei și vom continua să fim generoși, căci generozitatea este strategia noastră de business. 

Așă că hai în curs! 😀

Cu drag,
Paul Melinte

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în comunitate

Abonează-te la Newsletter

Nu facem spam, primești doar cele mai utile infomrmații. 

Despre autor:

Dacă ar fi să mă definesc prin activitatea mea zilnică, aș zice că sunt antreprenor și digital marketer, iar în timpul liber creator de conținut educațional. 

Iată câteva din realizările cu care mă mândresc

 • sunt creatorul „Picasso Copywriting” – probabil cel mai vândut curs de copywriting din România –  prin intermediul căruia ajut antreprenorii să vândă mai bine, dar și persoanele aflate în căutare unei cariere mai bune să învețe o abilitate bine plătită;
 • autorul cărții „Lasă Vrăjeală – De la autoamăgiri la visuri devenite realitate – bestseller cu +14.000 de exemplare vândute;
 • co-fondator Tikaboo – o afacere socială care a ajutat sute de mii de familii;
 • fondator Digitality Hub – agenție de marketing digital și în curând un hub virtual destinat antreprenorilor și freelancerilor care vor să profite de tehnologii precum inteligența artificială, RPA sau blockchain;
 • am generat vânzări de +4 milioane de euro pentru afacerile de mai sus și peste 150.000 de clienți.

De-a lungul timpului am dat mai multe interviuri, inclusiv în reviste precum Forbes, am creat un blog citit lunar de zeci de mii de oameni și am fost printre primii români care au creat conținut educațional pe Tik Tok.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să vinzi online, cum să construiești o afacere solidă sau cum să devii un antreprenor mai bun și mai fericit, te invit să-mi dai un follow pe rețele sociale și să te abonezi la newsletterul meu. 

Urmărește-mă pe social media

Cele mai populare

Articole asemănătoare

Cum să-ți găsești super clienți, fără să plătești 1 leu, folosind Facebook!

Una din principalele întrebări pe care le primesc de la cei care vor să se înscrie în „Picasso Copywriting” și să înceapă o carieră în acest domeniu, este următoarea:  „Cum îmi găsesc clienți după ce fac cursul?” Azi vreau să-ți dau cea mai simplă metodă. În plus este și gratuită și o poți folosi pentru a găsi aproape orice tip de client, nu doar pentru

6 Metode Prin Care Să Scrii Reclame Pe Facebook Mai Persuasive!

Reclamele pe Facebook au fost și rămân una dintre cele mai bune modalități de a încuraja clienții să cumpere produsele tale.  Cu tehnicile potrivite, poți inspira cititorii să relaționeze cu brandul tău, să interacționeze cu ceea ce postezi, să facă o achiziție directă sau… mai bine: să facă mai multe! Însă, există un lucru vital de reținut: nu toate reclamele sunt egale.  Două reclame care

5 Metode Prin Care Să Atragi & Să Menții Atenția Clienților Tăi

Știi care este cea mai importantă parte a unei reclame, unei pagini de vânzări sau chiar a unui e-mail?  Dacă nu, continuă să citești, căci în acest articol vom vorbi despre cea mai importantă parte a copywriting-ului… Arta de a crea un CÂRLIG. ,,Cum adică un cârlig, Paul? Suntem la pescuit?” Nuu, dar are legătură cu pescuitul. Uite la ce mă refer: În pescuit te

5 Pași Prin Care Să-ți Găsești Nișa Potrivită Și Să Devii Un Copywriter Bine Plătit!

Vrei să devii copywriter, dar nu ai idee de unde să începi? E important să te nișezi sau să devii un generalist? Sau cum ai putea să afli ce nișă este potrivită pentru tine? În acest articol, vreau să răspund la mai multe întrebări frecvente pe care le primesc: ✔️ „Paul, cum îmi găsesc nișa potrivită pentru mine?” ✔️ „Care nișă este cea mai profitabilă?”  ✔️

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.