Ce aș face AZI dacă ar trebui să o iau de la ZERO și/sau ar trebui să mă reinventez în 30 de zile

de la zero 1

Cum spuneam și zilele trecute, mai mult de 1 milion de oameni vor trebui în următoarele luni să se reinventeze sau chiar să o ia de la ZERO. 

Pentru mulți va fi prima dată când fac asta și știu că nu e ușor. 

Așa că am decis să vă povestesc ce aș face eu dacă nu aș mai avea nimic în contextul de azi, adică în criză și blocat în casă. 

Demersul meu este inspirat dintr-o carte a lui Russell Brunson, fondatorul ClickFunnels, în care le cerea studenților săi să răspundă la aproximativ aceeași întrebare: „ce ai face azi dacă nu ai mai avea nimic și ar trebui să o iei de la ZERO?”.

Mi se pare o idee foarte bună în contextul actual mai mult decât atunci, așa că vreau să vă dau și eu răspunsul meu. 

Cum să o iei de la zero și să te reinventezi în 30 de zile sau mai puțin

Ziua #1

În această zi îmi voi face inventarul și îmi voi da seama că orice s-ar întâmpla, nu pot pierde absolut totul. 

Spre exemplu în contextul actual încă voi avea un telefon și un laptop cu o conexiune bună la internet. 

Cine a citit „Lasă Vrăjeala” știe că am început dintr-un punct în care nici măcar acest minim nu îl aveam. Așa că azi mă voi asigura că rememorez acele zile pentru a-mi reaminti cât de norocos sunt în acest moment. 

De ce fac asta? Pentru că știu că mindsetul și energia mea sunt mai importante ca orice altceva. 

De asemenea voi avea o serie de abilități pe care le pot transforma în bani, ca de exemplu: 

 • Știu să scriu atât pentru a educa (content marketing), cât și pentru a vinde (copywriting). Am început cu ele deoarece în contextul actual mi se par 2 din cele mai importante abilități pe care le poate avea oricine;
 • Am cheltuit +500k de euro pe Facebook Ads. Asta mă plasează, din punct de vedere al experienței, în top media buyers români;
 • Știu să fac o strategie de digital marketing și știu cum să folosesc diverse instrumente precum ManyChat, Active Campaign, WebinarJam, Canva, Google și Facebook Ads sau Thrive pentru a implementa acea strategie;
 • Sunt dezinhibat și pot face fără probleme live-uri, webinarii, clipuri pe Tik Tok sau Youtube pentru a atrage trafic către produsele/serviciile mele sau ale altora. 

Și lista probabil că ar continua până aș avea acolo trecut fiecare AS pe care îl am în mânecă. Pe lângă faptul că această listă îmi va da energia să fac ce am de făcut în zilele următoare,  mă va ajuta și să-mi fac un plan de acțiune realist și să văd și oportunitățile, nu doar piedicile. 

Ziua #2

Aș dedica această zi pentru a visa. 

Da, asta aș face. M-aș relaxa și aș visa la ce vreau să fac cu viața mea. De ce? Pentru că nu vreau să-mi fac un plan bazat pe disperare și frică, ci unul bazat pe cine sunt eu cu adevărat și ce îmi doresc de la viață. 

Știu că poate să nu pară momentul, dar cred că e singurul plan care poate funcționa. 

De altfel acum câțiva ani, în unul din cele mai de jos puncte ale mele, asta am făcut nu o zi, ci o săptămână întreagă. 

Era cam tot prin perioada asta, căci șiu că ne apropiam de Paște și eram la Călărași. 

Începusem să se încălzească un pic afară și cum ieșea soarele, cum ieșeam și eu în fața casei cu o carte și o cafea. Și toată ziua nu făceam nimic altceva decât să visez. 

După câteva zile, Andreea, iubita mea, m-a întrebat ce fac și de ce nu mai muncesc, știind cât de stresat și agitat eram în general. 

I-am răspuns că exact asta fac, dar îmi dau seama acum că dacă treci printr-o astfel de perioadă e important să le spui și celor dragi ce faci și ce va urma. 

Revenind la prezent, asta așa face, mi-aș da voie să visez iar ca să mă pot reinventa. Iar până la finalul zilei scopul meu ar fi să am răspuns la următoarele întrebări: 

 • Ce om vreau să devin?
 • Ce vreau să las în urma mea?
 • Pe cine voi începe să servesc și cum?

Ziua #3 

În această zi voi aprofunda răspunsurile la cele trei întrebări de ieri și le voi da un aspect practic dezvoltându-le într-o idee de produs sau serviciu și un public țintă clar. 

Cel mai probabil, având în vedere ce știu acum, aș repeta alegerea de a începe cu un curs de copywriting. 

De ce copywriting? Pentru că este cea mai profitabilă abilitate dintre toate cele pe care eu le-am enumerat mai sus (în ziua #1). 

Un om care știe copywriting poate oricând să vândă ceva, să obțină un contract sau un loc de muncă. Oricând! 

Așa că în această zi așa găsi un nume precum „Picasso Copywriting” – adică un nume memorabil și care să aibă în spate și o poveste pe care să o pot spune mai târziu. 

Dacă ești curios de povestea numelui ăsta – dă-mi un email și ți-o spun. 😀

Apoi m-aș gândi la două aspecte esențiale: 

 1. Cum va arăta funnelul de vânzare;
 2. De ce resurse am nevoie (softuri, abilități, oameni etc.). 

Aș pune totul pe foaie sau într-un Google Doc și aș folosi un soft precum Funnelytics pentru a-mi desena funnelul ca din următoarea zi să încep să execut ce am planificat până acum.

Ești curios ce aș face în continuare astfel încât la finalul celor 30 de zile să am un business profitabil? 🙂 

Abonează-te aici și îți trimit continuarea mâine! 

Cu drag,
Paul Melinte

P.S. Știi că ceasul ticăie și că în curând închidem porțile „Picasso Copywriting”? Nu? 

Cum spuneam mai sus eu cred că e cea mai profitabilă abilitate pe care o poți deține azi, așa că nu aș vrea să te văd lăsat pe afara. 

Dă un click aici și ia o decizie. Cum spuneam și ieri, ai zero riscuri. 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

2 Comments

  1. Da, pai asta am și zic… că nu prea e de la zero și ar fi imposibil să ajung la zero. Și nici nu cred că ajut să fac acel exercițiu pe nimeni, căci nimeni nu o ia cu adevărat de la zero. Ceva resurse avem cu toții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *