Decizia care imi va schimba radical viata

Sau poate ca mi-o va salva !

Macar o parte din ea. 🙂

 

M-am decis sa alerg la urmatorul maraton din Bucuresti, eveniment ce va avea loc pe 6 octombrie.

decizia care im va schimba radical viata

sursa foto

Daca nu stiti cati km are un maraton, va spun eu: un maraton are 42 de km, iar eu am peste 100 de kg, probabil undeva la 105.

N-ar fi o problema nici cele cateva kg in plus ( cam 20 ), nici lipsa mea de antrenament  si nici km…daca nu ar fi trebuit sa-i alerg pe toti odata, in 3h si 30 de minute. Asa cum  mi-am propus eu. 🙂

Cum o sa fac asta ?

Orice lucru ti-ai propune in viata, o sa te lovesti de aceasi intrebare: cum fac asta ?

Raspunsul la intrebarea cum il vom gasi intrebarea “de ce ?” ,  intrebare care iti va da motivatia.

 

Vointa este vehicolul care te poarta in cursa, iar motivatia este combustibilul care alimenteaza motorul vointei, dar tot odata are si rol de gps, asigurandu-se ca esti pe drumul corect.

De ce vreau sa alerg la maraton ?

1. Sanatate.

2. Energie.

3. Buna dispozitie.

4. Dezvoltare personala.

5. Inspiratie.

 

Cred ca nu trebuie sa mai explic care-i legatura intre maraton, sau sport in general si  sanatate.  Orice om intreg la minte ( adica sanatos ) isi doreste cateva lucruri:  sa traiasca mult si sanatos, sa poata sa urce 1 etaj, sau mai rau, la o anumita varsta sa se urce sau sa coboare din autobuz, fara sa gafaie, sa aiba un corp tonifiat = sa arate bine.

De fapt, adevarul este ca fiecare dintre noi ar vrea sa arate si sa  se simta bestial, sau ca sa ma exprim in termenii in care gandim in mod real:  hot 🙂

 

Asadar, sportul aduce frumusetea si sanatatea in vietile noastre, iar cand esti sanatos ai multaaaaaaaaa energie.

Daca stau bine sa ma gandesc, nici nu iti trebuie timp ca sa poti face sport.

Adica iti trebuie, dar acest timp este de fapt o investitie, deoarece, daca faci sport capeti mai multa energie si prin urmare vei face mult mai repede si mult mai usor sarcini care unui om lipsit de energie, nu doar ca-i vor lua mai mult timp, ba chiar uneori i se vor parea imposibil de realizat. Prin urmare vei avea mai mult timp, timp pe care il vei trai mult mai intens decat atunci cand stai seara in fata “tembelizorului” si te uiti la Capatos. Asta daca a te uita la Capatos, sau la alte emisiuni de genul asta, se poate numi ca-ti traiesti viata.

Mie unul, nici macar buna dispozitie nu-mi da.

Pe de alta parte, in doua saptamani de cand am inceput sa alerg in parc am inceput sa fiu dependent de endorfine – “moleculele fercirii” – despre care puteti sa cititi mai multe aici  si senzatia fantastica de bine pe care mi-o da alergatul.

Asadar avem: sanatate, energie si buna dispozitie, daca ar fi fost doar astea 3 si tot as fi avut suficiente motive ca sa alerg un maraton.

Dar, marea mea pasiune este dezvoltarea personala.

O mare contributie in decizia mea a avut-o convingerea ca un maraton alergat  imi va da peste cap “toate setarile” intr-un mod pozitiv, convingere la care au contribuit foarte mult aceste cuvinte ale lui Paul Ardeleanu : “Sa faci un maraton mi se pare una din cele mai puternice forme de dezvoltare personala din cate exista.”

Paul, pe langa faptul ca la 20 si ceva de ani este un speaker foarte bun, cu foarte multa experienta ( zeci de discursuri si traininguri despre public speaking tinute ), tocmai a terminat un maraton.

Multumesc, Paul !

Pe langa Paul, o alta contributie majora la decizia mea a avut Andrei Rosu prin discursul sau de la Speakers` Arena si prin blogul sau.

Multumesc, Andrei !

Multumesc deasemenea pentru sfaturi si inspiratie lui Constandan Cornelius un om care a avut un impact pozitiv asupra mea inca de la primele cuvinte schimbate virtual, un om care a invins deasemenea un maraton, desi spune despre el intr-un articol  ca in scoala nu-i placea sa mearga la ora de sport, isi lua scutiri sau chiulea, ba chiar a preferat sa invete inca o materie in plus pentru bac decat sa dea la sport ( aici ne asemanam, si eu am facut acelasi lucru ).

Multumesc, Cornelius !

Pentru toti acesti oameni  si multi alti care m-au inspirat, pentru ca vreau la randul meu sa te pot inspira, pentru asta cred ca merita sa alerg un maraton.

 

De ce am scris acest articol ?

Pentru ca daca ai o motivatie corecta, un mediu inconjurator potrivit si un angajament public ( lucrul pe care eu l-am facut acum ) poti face orice iti trece prin cap.

Imi doresc ca acest articol sa ajunga la cat mai multe persoane din 2 motive:

1. Daca macar 1 persoana va lua decizia sa inceapa sa faca sport in urma acestui articol, atunci voi simti ca am facut ceva util pentru societate.

2. Atunci cand imi va fi foarte greu, ma voi gandi la tine si la toti cei care  au citit acest articol si apreciat acest articol si atunci voi merge mai departe.

Daca crezi ca printre prietenii tai se afla persoane care ar avea nevoie de un imbold pentru a incepe sa duca o viata sanatoasa, te rog ajuta-ma cu un like sau un share, astfel incat sa pot ajunge cu mesajul meu la cat mai multe persoane.

In urmatoarele 2 articole voi scrie despre motivatie si mediul inconjurator, dar pina atunci te las cu o provocare:

Hai sa alergam impreuna la maratonul din Bucuresti – 6 octombrie 2013 !

 

Cu drag, 

Paul Melinte

 

P.S.:  Citeste aici cum a fost la maraton!

Decizia care imi va schimba radical viata by
Dacă visezi să ai un business al tău și/sau să faci bani din pasiunea ta, abonează-te la robotul de messenger pentru a primi mesaje și sfaturi valoroase. (Te poți dezabona oricând)
Ok, mă abonez la robot!

Discussion

  1. Paul
  2. Paul
  3. Paul
  4. Florin Leonte
  5. Paul
  6. Paul
  7. Paul
  8. Mihai

Sunt curios: ai ceva de spus? :)

Share