Cum Stii Daca Ideea Ta De Afaceri Este Buna Sau Nu?

Distribuie articolul

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Trimite pe Whatsapp

 

Primesc din cand in cand emailuri in care oamenii ma intreaba ce afacere (care sa mearga) ar putea sa faca sau in care imi prezinta ideea lor si ma intreaba ce parere am.

De obicei, raspunsul meu, pe scurt, este ceva de genul: “fa ceva simplu, de care oamenii au nevoie suficient de tare (sau isi doresc cu ardoare) si care implica actiuni pe care oricum iti face placere sa le faci.”

Nu zic ca asta este singurul model care ar putea sa mearga, dar pentru cineva lipsit de experienta antreprenoriala, asta e cel mai bun sfat pe care il pot da.

Rationamentul meu este ca in general nu ideile de afaceri sunt cele care dau gres, ci modul in care le pui in practica. Mai ales ca, exista o metoda prin care poti transforma o afacere falimentara intr-un succes.

Scriu despre acest subiect deoarece am dat intamplator de dimineata peste videoclipul de mai jos in care Tim Ferriss  povesteste despre prima lui tentativa antreprenoriala, despre esecul pe care l-a avut in aceasta tentativa, despre lectia pe care a invatat-o si cum aplicat-o pentru a scrie un besteller care i-a lansat practica cariera la nivel international.

 

Ce am retinut eu din videoclip este ca una din modalitatile prin care iti maresti sansele de a avea o afacere de succes este sa creezi o afacere care sa-ti serveasca propriile nevoi. Cred ca doar asa vei putea cu adevarat sa gandesti exact ca cei pe care doresti sa-i servesti. Bineinteles ca pentru asta va fi nevoie sa te cunosti foarte bine.

 

Cu drag,

Paul Melinte

[social_sharing style=”horizontal” fb_like_url=”https://paulmelinte.com/este-ideea-ta-de-afaceri-buna-sau-nu/” fb_color=”light” fb_lang=”en_US” fb_text=”like” fb_button_text=”Share” tw_lang=”en” tw_url=”https://paulmelinte.com/este-ideea-ta-de-afaceri-buna-sau-nu/” tw_button_text=”Share” g_url=”https://paulmelinte.com/este-ideea-ta-de-afaceri-buna-sau-nu/” g_lang=”en-GB” g_button_text=”Share” p_url=”https://paulmelinte.com/este-ideea-ta-de-afaceri-buna-sau-nu/” p_image_url=”https://paulmelinte.com/este-ideea-ta-de-afaceri-buna-sau-nu/” su_url=”https://paulmelinte.com/este-ideea-ta-de-afaceri-buna-sau-nu/” linkedin_url=”https://paulmelinte.com/este-ideea-ta-de-afaceri-buna-sau-nu/” linkedin_lang=”en_US” alignment=”center”]

P.S. Le reamintesc celor care nu au apucat sa citeasca articolele de zilele trecute ca public un astfel de articol scurt in fiecare zi in jurul orei 18 00 (cu exceptia zilelor de marti si duminica cand public dimineata). Impartasesc in aceste postari ideile care mi-au trecut prin cap, filmele, videoclipurile si documentarele interesante pe care le-am gasit, cartile destepte pe care le-am citit, uneltele pe care le folosesc si care imi fac viata mai usoara, si tot asa mai departe. Asa ca te astept pe site in fiecare seara la ora 18 00, iar daca nu ai timp sa verifici blogul in fiecare seara si nu esti abonat deja la niciunul din newsletterele mele, te poti abona mai jos la emailul de vineri seara in care iti voi trimite toate articolele pe care le-am scris in saptamana respectiva.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Trimite pe Whatsapp

Explorează și alte subiecte similare

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.