DACA AR FI SA AI O SUPERPUTERE, CARE AR FI ACEEA?

Distribuie articolul

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Trimite pe Whatsapp

 

Tocmai ce am citit scrisoarea anuala a lui Bill si Melinda Gates in care cei doi raspund la intrebarea “daca ar fi sa ai o superputere, care ar fi aceea”. Cand vine vorba de Bill Gates, eu cred ca resursele de care dispune acest om il pun in postura de a duce acea intrebare la urmatorul nivel. Cand esti cel mai bogat om din lume si unul din cei mai influenti, cuvantul daca nu prea isi mai gaseste rostul in acea intrebare.

O intrebare mult mai buna ar fi “ce superputere incerci sa obtii si in cat timp crezi ca vei reusi sa faci asta?”

Bill Gates spre exemplu spune ca isi doreste puterea de a oferi acces la energie curata (adica nepoluanta) si ieftina celor peste 1 miliard de oameni care traiesc in acest moment in intuneric.

Imagineaza-ti cu ar fi sa traiesti macar o saptamana fara calculator, telefon, bec, masina de spalat si orice alt aparat care functioneaza pe baza de energie. Apoi imagineaza-ti ca la nivel global aproape doi oameni din zece traiesc in aceste conditii.

Bill Gates spune ca daca am putea schimba asta, am putea rezolva multe alte probleme.  Iar eu sunt de acord cu el si imi doresc ca intr-o zi aceasta planeta sa redevina un paradis lipsit de poluare, dar in acelasi timp confortabil (pentru toti locuitorii sai).

Citindu-i scrisoare nu am putut sa nu remarc ca ea se adreseaza in special celor tineri si foarte tineri (elevi) si ca prin ea Bill face deja primul pas catre rezolvarea problemei insuflandu-le acestora dorinta de a invata mai bine pentru a rezolva una din marile probleme ale lumii.

Gandindu-ma la treaba asta am gasit si raspunsul la intrebare pe care mi-am adresat-o: daca ar fi sa aleg doar o superputerea pe care sa mi-o dezvolt, care ar fi aceea?

Pentru mine este clar! Imi doresc puterea de a-i inspira pe toti acei oameni care au deja acces la stilul de viata modern (si practic la toata cunoasterea disponibila acum in lume) sa profite de aceasta sansa uriasa pe care au si sa faca un efort un pic mai mare pentru ei si pentru aceasta planeta (inclusiv pentru cei care acum nu au acum puterea de a se ajuta singuri). Asa cum am spus si intr-un alt articol, daca ne-am uni eforturile am putea crea cu usurinta o lume mult mai buna.

superpowerforgood

Tu ce superputere incerci sa obtii?

Cu drag,

Paul Melinte

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Trimite pe Whatsapp

Explorează și alte subiecte similare

2 Comments

  1. Ralucs februarie 24, 2016 at 9:44 pm

    Buna seara, cred ca forta suprema e de a oferi informatii pentru dezvoltarea personala si folosirea cunoasterii in scopul binelui universal !!

    1. Paul Laurentiu Melinte februarie 25, 2016 at 7:29 am

      Frumos raspuns! 🙂

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.