50 De Secrete Ale Artei Persuasiunii – Recenzie carte

cialdini manipulare si persuasiune

 

Acum ceva vreme scriam un articol despre “Psihologia persuasiunii” a lui Cialdini, articol care a fost citit de peste 8000 de persoane si  devenit unul dintre cele mai populare materiale de pe acest blog cu peste 1400 likes & shares. Avand in vedere cat de buna este cartea lui Cialdini ( top 5 carti pe care le-am citit vreodata ), sincer sa fiu nu am fost deloc surprins de succesul acelui articol.

Daca dinPsihologia persuasiunii – totul despre influentare. Amplifica-ti puterea de convingere si invata sa te aperi de manipulare am invatat bazele persuasiunii, in 50 De Secrete Ale Artei Persuasiunii“, cartea despre care vreau sa iti vorbesc astazi,  am gasit peste 50 de exemple concrete ( reale ) despre modul in care principiile persuasiunii pot fi aplicate pentru a ne atinge scopurile.

 

cialdini manipulare si persuasiuneSpre deosebire de  “Psihologia Persuasiunii”, Cialdini nu a scris aceasta carte singur, ci impreuna cu Noah J. Goldstein (  Asssociate Professor of Management and Organization at UCLA Anderson School of Management ) si Steve J. Martin ( Director of INFLUENCE AT WORK ).

Tradusa in 26 de limbi si vanduta in peste 500.000 de exemplare, aceasta carte m-a ajutat sa inteleg mai bine cum pot aplica multe din principiile persuasiunii.

In plus a venit cu unele detalii si nuante pe care nu le-am regasit in prima carte.

 

 

 

Ce mi-a mai placut mult la ea este ca fiecare capitol are doar cateva pagini, astfel incat se poate citi fara probleme atunci cand avem la dispozitie intervale mici de timp ( in mijloace de transport in comun, in pauza de masa sau chiar la toaleta 🙂 ).

Ba chiar, spre deosebire de alte carti pe care este bine sa le citesti in reprize un pic mai lungi deoarece te ajuta sa-ti imbunatatesti atentia si gandirea,  la cartea asta ti-as recomanda sa faci cate o scurta pauza dupa fiecare capitol ( daca te poti abtine sa nu citesti  mai departe) astfel incat sa rumegi si sa asimilezi exemplele citite.

Desi asa cum am mai spus si in alte ocazii, cred ca fiecare dintre noi are nevoie sa invete macar cateva notiuni de persuasiune, sunt anumite categorii de oameni care nu ar trebui sub nicio forma sa rateze aceasta carte deoarece asta inseamna cu siguranta ratarea multor oportunitati.

Printre acestia se numara:

  • antreprenorii;
  • managerii;
  • cadrele didactice;
  • cei care lucreaza in vanzari, marketing sau P.R.;
  • liderii de orice fel;
  • oamenii cu ambitii mari si cei care sunt interesati de modul in care functioneaza creierul uman.

Chiar daca nu te regasesti printre cei de mai sus si nici nu esti interesat de acest subiect fascinant, da totusi te rog un share la articol deoarece cu siguranta altii vor fi interesati si nu vor rata ocazia de a invata niste lucruri pe care le vor folosi toata viata lor.

 

Cu drag,

Paul Melinte

P.S. Inainte de  citi cartea asta, cred totusi ca ar fi bine sa citesti Psihologia persuasiunii.

P.P.S O alta carte foarte buna despre acest subiect este “Persuasiunea – Arta de a obtine ceea ce vrei” scrisa de Dave Lakhani, fost membru al unei secte dubioase, actualmente autor de succes si expert recunoscut in domeniul persuasiunii.

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *