Colectie de visuri la editia de vara Speakers` Arena

speakers` arena

Salut ! 🙂

Am astazi pentru tine un articol special.

Nu este special pentru ca este scris de mine, este special datorita oamenilor deosebiti despre care iti voi povesti.

Acesti oameni !

speakers` arena

Pe 4 octombrie anul trecut mergeam pentru prima oara la un eveniment de public speaking cu un nume foarte sugestiv:  Speakers` Arena.

O  arena care mi-a devenit draga si  in care mi-am depasit frica de vorbit in public.

Aceasta fotografie, in care apar doar o parte din oamenii minunati pe care i-am intalnit acolo, este facuta la ultima editie  Speakers` Arena din aceasta vara.

La aceasta editie, pe langa alte discursuri pline de invataturi, am vorbit si eu.

Le-am povestit acestor oameni despre decizia mea de a alerga la maraton, decizie pe care nu as fi luat-o  daca nu as fi fost inspirat de doi dintre oamenii intalniti acolo:  Andrei Rosu si Paul Ardeleanu.

Apropo, ieri am alergat 13,6 km pe o caldura infernala si cu o durere de genunchi tare insuportabila ( dupa alergare, la o ora distanta,  nu mai puteam merge si a trebuit sa iau un taxi ca sa pot ajunge la eveniment 🙂 –  nu puteam sa mai indoi deloc genunchiul – acum mi-a trecut aproape de tot  ). Desi a fost cea mai grea alergare pe care am avut-o pina acum, nu mi-a trecut nici macar o data prin cap sa renunt. Angajamentul public functioneaza ! 🙂

Asa ca…le-am povestit si lor  cum oricine, chiar si un lenes ca mine, isi poate atinge orice obiectiv daca se foloseste de doua secrete: consecventa si angajamentul public, secrete  despre care am vorbit si in recenzia asta: Psihologia persuasiunii si carora vreau sa le dedic un articol mai amplu lunea viitoare.

Scopul discursului meu a fost sa-i determin sa-si ia un angajament public cu privire la unul dintre visurile/obiectivele lor.

Si in mare parte am reusit “sa-i manipulez” asa cum Stefana tragea la final concluzia. 🙂

Va prezint mai jos visurile acestor oameni minunati.

Daca veti da click pe numele lor va va duce la  blogul lor sau profilul  de facebook.

 

Andreea Ivan – iubita mea – isi doreste ca anul acesta sa alerge la un semimaraton  si sa calatoreasca in afara tarii.

Bogdan Jelea:  “de ce am devenit 100 k la 1 ianuarie 2014 ? ”

Laurentiu Florea: “4.000.000 Euro – 31.12.2013.”

Dan Cretu: “sa imi deschid o afacere – 35 de ani.”

Paul Ardeleanu:  “Sa fiu cel mai cunoscut si bine platit expert in public speaking din Romania pina in 2017.”

George Bostinaru:  “Sa alerg un semimaraton – sfarsitul anului.”

Ana Maria Ilinca:  “O viata excelenta, 10000 euro/ lunar pasiv – august 2014.”

Stefana Badiu: “ACTRITA in 2 ani. Recunoscuta, apreciata si de succes pana la 1 iulie 2015 ( sa am 3-4 spectacole pe luna ).

Geana Traian Ioan: ” sa ajung in Tibet – 2038 .”

Necunoscut ( astept sa ma contactezi ): “10 activitati, 10 ani, 10 oameni, 10 mil. $. ”

Ana Dima: “Creative Director pana la 27 de ani.”

Teodorescu Adrian: “ONG tenis – 2020.”

Mircea Lutic: “Vreau sa merg in Fiji anul asta.”

Felicia Dragusin: ” Sa scriu cartea pana la 15 martie 2014.”

Spiridon Cozmin: ” Propria afacere – 2014.”

Irina Cristescu: “Vreau sa devin speaker international/afacere proprie – 2015.”

 

Eu: dorinta mea este ca toti acesti oameni sa-si indeplineasca visurile !

 

Completeaza lista cu visul tau si da angajamentul mai departe astfel incat toti prietenii tai sa stie ca iti doresti  si esti dispus cu adevarat  sa iti  traiesti visul.

 

Cu drag,

Paul Melinte

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

10 Comments

  1. O aplicare a Metodologiei Scop Mijloc, dar incompletă. Cele două mijloace invocate pot duce la succes, dar alegerea concretă a mijloacelor trebuie făcută minuțios și raportat mereu la scop. Desigur, adesea este suficient să știm ce vrem și creierul nostru (subconstientul indeosebi) este alertat pentru a ne apropia de țel/ telos/ scop/ obiectiv. Dar a lăsa doar subconștientul să ne ajute nu cred că este strategia cea mai bună… Aș fi încâtat să văd o analiză a MSM din partea cursantilor de la Dezvoltare personală. Multumesc anticipat

  2. Liviu, cu siguranta nu este decat rareori ( sau niciodata ) suficient doar sa-i spui subconstientului ceea ce vrei si el sa iti dea. Ceea ce imi doream sa fac de fapt ( si sper sa fi facut ) era sa creez responsabilitate, caci un om responsabil este un om care face ceea ce trebuie. "A face" este cuvantul magic, nu a incerca, a spera, a-ti dori, a vizualiza, a atrage, etc. Fara actiune rezultatele sunt egale cu zero. Nu stiu care sunt cursanti si care este cursul la care te referi.

  3. Multumesc, Liviu !
    Speakers` Arena este un proiect de voluntariat ce isi propune sa ajute oamenii sa-si depaseasca frica de vorbit in public sau dupa caz sa devina speakeri mai buni prin practica. Are loc din 2 in 2 saptamani in mai multe orase din tara, dar si din strainatate si oricine poate sa sustina un discurs pe orice tema doreste. Adevarat este ca marea majoritate a celor care participa sunt pasionati sau cel putin interesati de dezvoltare personala ( cel putin la Bucuresti asa este ), unii dintre ei activand ca traineri sau bloggeri in acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *