E cineva care  nu isi doreste sa mearga cat mai des in vacante, sa se retraga cat mai repede din activitate si sa traiasca o viata lipsita de griji, sa se pensioneze sau sa aiba cat mai multe weekenduri libere?

Toata lumea isi doreste asta!

Vacantele si zilele libere sunt grozave!  Nu-i asa?

 

concediu

 

Hai sa iti spun un secret:

Cand toata lumea face acelasi lucru, cel mai probabil  este un lucru gresit!

 

 

Eu doar ce m-am intors din concediu ( asta-i si motivul pentru care luni nu am publicat un  articol, asa cum fac de obicei ) si iti pot spune ca pe langa faptul ca m-am simtit bine, am avut o revelatie foarte puternica:  concediul este cel  mai mare dusman al visurilor.

Acelasi lucru il pot spune despre pensie si  weekendurile libere.

 

Ne amagim ( ori sunt amagiti ) cu recompensa concediului, a zilelor libere sau a pensiei, astfel incat petrecem marea majoritatea a timpului destinat noua pe acest Pamant asteptand aceste zile.

Vegetam  360 de zile pe an ca apoi sa mergem 5 zile la mare/ munte sau oriunde altundeva ne simtim bine ( cred ca asta-i media, cate unii mai “norocosi ” stau mai multe zile sau merg un pic mai des, altii mai putin sau deloc ) si  sa simtim ca traim macar un pic.

Ne facem poze astfel incat sa nu pierdem  nimic  si incercam sa profitam de fiecare minut in parte,  uitand ca de fapt suntem oameni, nu animale si  suntem liberi sa facem ce vrem si cand vrem fara sa dam socoteala cuiva, atat timp cat nu facem rau nimanui.

Este adevarat ca  aceste mici evadari ne reincarca bateriile.

 

Dar intrebarea este:

 

La ce folosim bateriile pe care le incarcam in concediu ?

 

Sa ne atingem visurile sau sa facem ce am facut si pina acum?

 

Eu cred ca daca toate aceste mici recompense nu ar mai exista, ne-ar fi mult mai usor sa rupem acest lant care ne tine la distanta de visurile noastre.

De fiecare dat cand visurile noastre ne spun timid  se ne smucim in lant,  frica de durere ( depre care poti citi aici ) ne facem sa dam inapoi zicandu-ne ca se poate si mai rau.

Uitam ca nu suntem nemuritori ( vorbesc despre viata pe Pamant, nu stiu daca va mai exista o alta sau nu ), uitam ca nu avem zilele garantate, uitam ca singurul lucru in puterea noastra  este sa traim clipa de fata si sa o facem sa conteze.

 

O sa imi sara acum unii in cap si o sa-mi zica ca n-am habar, ca sunt oamenii carora pur si simplu nu le permite conjunctura sa puna in practica povestile pe care le spun eu.

 

Intrebare: chiar faci parte din acea categorie?  Chiar nu poti? Si daca da, de ce?

 

Mai sunt si altii care imi vor zice ca cineva trebuie sa faca si lucrurile neplacute.

Nimic mai prostesc de atat!

Ceea ce pentru mine este neplacut, pentru tine poate sa fie o incantare. Important este ca fiecare sa faca ceea ce-i place astfel incat sa-si petreaca fiecare clipa simtind ca traieste si nu ca asteapta urmatorul weekend sau concediu in care sa se simta bine.

Pentru activitatile care nu sunt suficient de populare, suntem capabili sa producem masini care sa le indeplineasca ( daca ne folosim energia, timpul, creativitatea  si resursele in aceasta directie ).

 

TU ce alegi: concediu sau o viata de vis?

 

Daca alegi cea de-a doua varianta, click aici si vezi solutia pe care ti-o propun!

 

Cu drag,

Paul Melinte

 

 

Distribuie:

Scris de:

Explorează și alte subiecte similare:

Abonează-te la newsletter! Nu facem spam, primești doar cele mai utile informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *